НАЧАЛО Крипто Крими

Бизнесмен от Южна Корея загуби $2.3 милиона от Биткойн към фиат измама

декември 13, 2018 13:14 1 мин. четене
СПОДЕЛИ: СПОДЕЛЯНИЯ
Бизнесмен от Южна Корея загуби $2.3 милиона от Биткойн към фиат измама

Офлайн обмен на Биткойн за фиат се оказа измама за южнокорейски бизнесмен, след като се оказа, че еврата, които получава за своята криптовалута, са фалшиви.

Според Agence France-Presse (AFP) базираният в Сингапур южнокорейски бизнесмен, който управлява фирма за крипто, е имал за цел да размени Биткойн на стойност 2,3 млн. долара за 2 млн. евро в брой със сръбски купувач в луксозен хотел в Ница миналия месец.

Но след приключването на сделката южнокорейският бизнесмен осъзнал, че еврото, което е получил, всъщност е фалшификат.

Според AFP е било очевидно, че банкнотите не са истински, тъй като те са „груби, фотокопирани фалшификати“.

След като южнокорейците съобщиха за проблема на полицията, сръбският гражданин беше арестуван в петзвезден хотел в Кан, Франция, където бе установено, че притежава часовник, струващ 100,000 евро, и луксозен автомобил.

Според адвоката, който представлява сръбският гражданин Жерард Будо, обвиненията срещу неговия клиент включват такива за измами, както и принадлежност към мрежа за организирана престъпност. Полицията все още търси неговия съучастник.

Южнокорейският бизнесмен съобщи, че е запознат със сърбина и неговия съучастник, когато двойката изявила интерес в инвестирането във фирмата му със седалище в Сингапур. Дискусиите между двамата вместо това доведоха до сделката за провеждане на обмена на Биткойн офлайн.

Измамите, при които притежателите на Биткойн обменят своите активи за фалшив фиат, не са нови. През април 12 лица са били арестувани заради измама, при която маркетинг-мениджър, базиран в Токио, е загубил 190 милиона йени. Измамниците твърдяха, че са примамили изпълнителния директор, като са му предложили 10 милиона йени за неговият Биткойн, повече от пазарната му стойност. Повечето от банкнотите, които се съдържаха в куфарче, се оказаха фалшиви. И точно както в измамата, включваща бизнесмена от Южна Корея, сделката в Токио също се състоя в хотел, макар и от другата страна на Тихия океан.

Telegram

СПОДЕЛИ: СПОДЕЛЯНИЯ

Подкрепете CryptoDNES

QR код към биткойн адреса:

QR код към етериум адреса:

Популярни Новини
Все още няма коментари!

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван.

This site is protected by reCAPTCHA and the Google Privacy Policy and Terms of Service apply.

Още Крипто Крими Новини

Хакери отмъкнаха над половин милион в Етериум от Curve Finance

Атаките, насочени към блокчейн компании, не показват признаци на забавяне. Децентрализираната платформа за търговия Curve Finance потвърди съобщенията, че уебсайтът ѝ е претърпял фронтална атака във вторник.

август 10, 2022 12:31 1 мин. четене

Над $2 милиарда откраднати от хакове на блокчейн мостове през 2022 г.

Фирмата за блокчейн анализи Chainalysis твърди, че мостовете между различните вериги, които позволяват прехвърляне на активи между независими блокчейни, са сред протоколите с най-висок риск в блокчейн индустрията за измами и злонамерени личности.

август 9, 2022 19:56 1 мин. четене

Още един директор на BitMEX се призна за виновен

Грег Дуайър, бившият ръководител на отдела за бизнес развитие на BitMEX, е променил признанието си за виновен в наказателен процес, в който се твърди, че е нарушил Закона за банковата тайна, показват съдебни документи.

август 9, 2022 16:50 1 мин. четене

Крипто проект отмъкна $3.5 милиона от поддръжниците си

Новостартиралият Web3 проект Dragoma изглежда е бил обект на ‘rug-pull’ на приблизителна стойност $3.5 милиона, според данни на PeckShield.

август 8, 2022 14:57 1 мин. четене