НАЧАЛО Крипто Крими

Бизнесмен от Южна Корея загуби $2.3 милиона от Биткойн към фиат измама

декември 13, 2018 13:14 1 мин. четене
СПОДЕЛИ: СПОДЕЛЯНИЯ
Бизнесмен от Южна Корея загуби $2.3 милиона от Биткойн към фиат измама

Офлайн обмен на Биткойн за фиат се оказа измама за южнокорейски бизнесмен, след като се оказа, че еврата, които получава за своята криптовалута, са фалшиви.

Според Agence France-Presse (AFP) базираният в Сингапур южнокорейски бизнесмен, който управлява фирма за крипто, е имал за цел да размени Биткойн на стойност 2,3 млн. долара за 2 млн. евро в брой със сръбски купувач в луксозен хотел в Ница миналия месец.

Но след приключването на сделката южнокорейският бизнесмен осъзнал, че еврото, което е получил, всъщност е фалшификат.

Според AFP е било очевидно, че банкнотите не са истински, тъй като те са „груби, фотокопирани фалшификати“.

След като южнокорейците съобщиха за проблема на полицията, сръбският гражданин беше арестуван в петзвезден хотел в Кан, Франция, където бе установено, че притежава часовник, струващ 100,000 евро, и луксозен автомобил.

Според адвоката, който представлява сръбският гражданин Жерард Будо, обвиненията срещу неговия клиент включват такива за измами, както и принадлежност към мрежа за организирана престъпност. Полицията все още търси неговия съучастник.

Южнокорейският бизнесмен съобщи, че е запознат със сърбина и неговия съучастник, когато двойката изявила интерес в инвестирането във фирмата му със седалище в Сингапур. Дискусиите между двамата вместо това доведоха до сделката за провеждане на обмена на Биткойн офлайн.

Измамите, при които притежателите на Биткойн обменят своите активи за фалшив фиат, не са нови. През април 12 лица са били арестувани заради измама, при която маркетинг-мениджър, базиран в Токио, е загубил 190 милиона йени. Измамниците твърдяха, че са примамили изпълнителния директор, като са му предложили 10 милиона йени за неговият Биткойн, повече от пазарната му стойност. Повечето от банкнотите, които се съдържаха в куфарче, се оказаха фалшиви. И точно както в измамата, включваща бизнесмена от Южна Корея, сделката в Токио също се състоя в хотел, макар и от другата страна на Тихия океан.

Telegram

СПОДЕЛИ: СПОДЕЛЯНИЯ

Подкрепете CryptoDNES

QR код към биткойн адреса:

QR код към етериум адреса:

Популярни Новини
Все още няма коментари!

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван.

This site is protected by reCAPTCHA and the Google Privacy Policy and Terms of Service apply.

Още Крипто Крими Новини

Хакер е намерил уязвимост в моста между Етериум и Arbitrum

Самоопределящ се като етичен хакер е открил „уязвимост за няколко милиона долара“ в моста, свързващ Етериум (ETH) и Arbitrum Nitro.

септември 21, 2022 13:49 1 мин. четене

До Куон от Terra твърди, че си сътрудничи с властите

Основателят на Terra До Куон заяви в събота, че не се опитва да избегне правоприлагащите органи, уверявайки, че си съдейства с тях. 

септември 18, 2022 16:34 1 мин. четене

Южна Корея ще инвалидира паспорта на CEO-то на Terra

Според доклад на местна медия от четвъртък Министерството на външните работи на Южна Корея се опитва да накара съоснователя на вече несъществуващия доставчик на стабилни монети Terraform Labs До Куон да върне паспорта си.

септември 16, 2022 12:14 1 мин. четене

SEC съди крипто брокер за продажба на нерегистрирани ценни книжа

Комисията по ценни книжа и борси (SEC) продължава да предприема правни действия срещу злонамерените участници в крипто индустрията, тъй като регулаторите предприемат стъпки за укрепване на законите за защита на инвеститорите.

септември 15, 2022 17:35 1 мин. четене