НАЧАЛО Други

Бизнесдама бе осъдена на смърт заради историческа измама за милиарди

12.04.2024 15:00 2 мин. четене
СПОДЕЛИ: СПОДЕЛЯНИЯ
Бизнесдама бе осъдена на смърт заради историческа измама за милиарди

В знаков съдебен процес в правната история на Виетнам 67-годишна виетнамска строителна предприемачка е изправена пред кулминацията на десетгодишната си разхитителна дейност.

Сред величието на съдебната сграда от колониалната епоха на град Хо Ши Мин в четвъртък тя получи рядка и тежка присъда: смърт чрез екзекуция. Тази присъда представлява значително отклонение от обичайните съдебни решения, като подчертава тежестта на престъпленията ѝ.

Труонг Ми Лан, видна фигура в бизнес средите на Виетнам, е осъдена за организирането на една от най-големите банкови измами в историята, възлизаща на $44 милиарда под формата на незаконни заеми от Сайгонската търговска банка.

Съдът постанови възстановяване на зашеметяващите $27 милиарда, въпреки че възстановяването на тази сума остава несигурно. Забележително е, че тя се присъединява към малцината жени, осъдени на смърт във Виетнам за големи престъпления (бели якички), което подчертава изключителния характер на нейния случай.

Самият процес е безпрецедентен по своята прозрачност, с щателна документация и обширни свидетелски показания от хиляди лица. Всички обвиняеми, включително съпругът и племенницата на Труонг Ми Лан, бяха осъдени, като присъдите варираха от доживотен затвор до условни срокове.

Наблюдателите твърдят, че процесът е драматична глава от продължаващата антикорупционна кампания във Виетнам, ръководена от генералния секретар на Комунистическата партия Нгуен Фу Чонг.

Падението на Труонг Ми Лан отразява не само дълбочината на корупцията във финансовия сектор на Виетнам, но и променящия се пейзаж на отчетността и правосъдието в страната.

Нейната присъда служи като сурово напомняне за последствията, очакващи онези, които се опитват да използват системата за лична изгода, независимо от техния ранг или пол.

Източник

Telegram

СПОДЕЛИ: СПОДЕЛЯНИЯ
Още Други Новини

Директорът на JPMorgan ще се пенсионира по-рано от очакваното

Джейми Даймън, главен изпълнителен директор на JPMorgan Chase, посочи, че мандатът му като главен изпълнителен директор вероятно ще приключи през следващите пет години.

21.05.2024 15:30 2 мин. четене

Grayscale смени своя главен изпълнителен директор – ето кой заема неговата позиция

Grayscale назначи Питър Минцберг за свой нов главен изпълнителен директор след оставката на Майкъл Соненшайн.

21.05.2024 14:30 2 мин. четене

Пазарът на акции ще скочи с още 20% преди да се спука балона според прогноза

Според анализатори от Capital Economics инвеститорите, които следят за признаци на балон, трябва да се подготвят за потенциално надуване на фондовия пазар с още 20%, преди да настъпи значителна корекция.

21.05.2024 12:30 2 мин. четене

Криптовалутите са просто една измама според създателя на Linux

Линус Торвалдс, финландско-американският софтуерен инженер, известен с разработването на операционната система Linux, наскоро изрази своя скептицизъм към криптовалутите.

21.05.2024 10:30 2 мин. четене

Подкрепете CryptoDNES

QR код към биткойн адреса:

QR код към етериум адреса:

Все още няма коментари!

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван.

This site is protected by reCAPTCHA and the Google Privacy Policy and Terms of Service apply.