НАЧАЛО Други

Бившия икономически съветник на Доналд Тръмп се присъединява към блокчейн стартъп

октомври 13, 2018 19:11 1 мин. четене
СПОДЕЛИ: СПОДЕЛЯНИЯ
Бившия икономически съветник на Доналд Тръмп се присъединява към блокчейн стартъп

Гари Кон, бивш главен икономически съветник на американския президент Доналд Тръмп, се присъедини към борда на съветниците на технологичната компания Spring Labs, свързана с блокчейн, съобщи прессъобщение, публикувано на 12-ти октомври.

Освен че служи в администрацията на Тръмп, преди това е работил като главен оперативен директор на американския банков гигант Goldman Sachs, а в последно време е бил директор на Националния икономически съвет на САЩ. В изявлението си, Кон заявява, че той е бил „много заинтересован от блокчейн технологията от няколко години“.

Работейки като главен икономически съветник на Доналд Тръмп през 2017-2018 година, Кон отговаря за данъчната реформа на администрацията, която влезе в сила през декември миналата година. Освен това Кон контролираше дневния ред на международната и вътрешна, икономическа политика на администрацията.

Председателят и главен изпълнителен директор на Spring Labs, Адам Дживан казва, че компанията му очаква Кон да вкара в действия знанията си за финансовите пазари в сферата на блокчейн:

Гари носи богат опит в разбирането на сложността на световните финансови пазари и една несравнима мрежа.

Spring Labs е технологична компания със седалище в САЩ, която използва блокчейн решение, за да размени информация за самоличността и активите между банки и компании. Компанията е в процес на изграждане на Пролетния протокол, който според нея ще „позволи на участниците в мрежата да обменят ценна информация без да споделят основните данни от източника си“.

Както Forbes разкриват през март, Spring Labs успяха да съберат $14,7 милиона в ранната фаза на инвестиране, само четири месеца след основаването им.

Spring Labs също успяха да привлекат Брайън Брукс, главен юрисконсулт в крипто борсата Coinbase, в своя консултативен съвет. Брукс преди това е работил като главен съветник във Федералната национална ипотечна асоциация на САЩ, известна като Fannie Mae.

https://t.me/joinchat/GVKUGRH2XQaG9Ww6oeui4Q

Telegram

СПОДЕЛИ: СПОДЕЛЯНИЯ

Подкрепете CryptoDNES

QR код към биткойн адреса:

QR код към етериум адреса:

Популярни Новини
Все още няма коментари!

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван.

This site is protected by reCAPTCHA and the Google Privacy Policy and Terms of Service apply.

Още Други Новини

Очаква ни най-големия срив от десетилетия – Р. Кийосаки

Робърт Кийосаки, автор на книгата „Богат татко, беден татко“ предупреждава за голям финансов срив, който според него ще се отрази на Биткойн (BTC) и благородните метали.

септември 27, 2022 20:07 1 мин. четене

Редица американски щати съдят Nexo за нерегистрирано предлагане на ценни книжа

В понеделник щатските регулатори на ценни книжа в Калифорния и няколко други щата предприеха действия срещу Nexo Group, компанията майка на крипто заемодателя Nexo, като нарекоха продукта на компанията Earn Interest Product нерегистрирана ценна книга.

септември 27, 2022 17:40 1 мин. четене

Борсата FTX спечели търга за активите на Voyager Digital

Voyager Digital съобщи, че с оферта от около $1.4 милиарда на FTX спечели търга за активите на фалиралата компания.

септември 27, 2022 15:33 1 мин. четене

Путин връчи руско гражданство на Едуард Сноудън

Прословутият разобличител и бивш сътрудник на Агенцията за национална сигурност на САЩ Едуард Сноудън получи руско гражданство.

септември 27, 2022 9:00 0 мин. четене