НАЧАЛО Други

Бишият директор на Binance може и да лежи в затвора според CFTC

14.12.2023 22:00 2 мин. четене
СПОДЕЛИ: СПОДЕЛЯНИЯ
Бишият директор на Binance може и да лежи в затвора според CFTC

Председателят на Комисията за търговия със стокови фючърси (CFTC) заяви, че бившият главен изпълнителен директор на Binance Чанпен Джао ще бъде осъден на лишаване от свобода заради последните обвинения.

По време на интервю за CNBC председателят на CFTC Ростин Бенам категорично заяви убеждението си, че Джао ще изтърпи присъда в затвор вследствие на признаването на вина за неадекватното прилагане на протоколите за борба с прането на пари в рамките на Binance, призната за най-голямата борса за криптовалути в света.

Той коментира:

Наложихме глоби, надхвърлящи $4 милиарда, както на наказателно, така и на гражданско основание, в сътрудничество с CFTC, Министерството на правосъдието и Министерството на финансите. Очевидно е, че криминалният аспект налага лишаване от свобода.

Макар че се очаква процесът на произнасяне на присъдата да продължи известен период от време, Бенам подчерта съвместните усилия на правоприлагащите органи, подчертавайки общата им позиция за справяне с това, което те възприемат като неправомерно поведение, подчертавайки значимостта на отправеното послание.

Неотдавна в юридическо изложение правителството заяви, че Джао, притежаващ гражданство в две други държави освен Съединените щати и пребиваващ в държава без договор за екстрадиция, представлява значителен риск да се укрие от правосъдието, след като признае вината си.

Описвайки Джао като лице, което не е гражданин на САЩ, има значително богатство в чужбина и минимални връзки в Съединените щати, правителството изтъкна опасенията си относно потенциалния риск от бягство.

Впоследствие съдия Ричард А. Джоунс постанови, че Джао трябва да остане в пределите на Съединените щати до насроченото за 24 февруари следващата година произнасяне на присъдата.

Telegram

СПОДЕЛИ: СПОДЕЛЯНИЯ
Още Други Новини

3 акции от портфолиото на милиардера Уорън Бъфет, които да следите

Уорън Бъфет, известната фигура в сферата на фондовите пазари, не се нуждае от представяне. Той е широко известен със своя значителен и разнообразен инвестиционен портфейл, който включва различни акции.

05.03.2024 9:00 2 мин. четене

БРИКС ще задмине Запада по икономическа сила според президента на Русия

По време на неотдавнашна реч пред Федералното събрание на Русия президента Владимир Путин изтъкна една забележителна тенденция.

05.03.2024 8:00 2 мин. четене

БРИКС: Тази държава отказва да се присъедини към съюза

Министерството на външните работи на Мексико наскоро отговори на спекулациите относно потенциалния интерес на страната относно присъединяване към групата БРИКС, която се състои от нововъзникващи икономики.

04.03.2024 20:20 2 мин. четене

5 акции, които да избягвате на фона на икономическото състояние на САЩ

Въпреки че в момента пазарите на акции в САЩ са на исторически високи нива, инвеститорите трябва да бъдат предпазливи.

04.03.2024 16:40 3 мин. четене

Подкрепете CryptoDNES

QR код към биткойн адреса:

QR код към етериум адреса:

Все още няма коментари!

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван.

This site is protected by reCAPTCHA and the Google Privacy Policy and Terms of Service apply.