НАЧАЛО Биткойн Алткойни

Бивш служител на Facebook вече работи за Ripple

ЮЛИ. 12, 2018 10:30 2 МИН . ЧЕТЕНЕ
СПОДЕЛИ: СПОДЕЛЯНИЯ
 Бивш служител на Facebook вече работи за Ripple

Ripple, компанията, която е зад третата по големина криптовалута, спрямо пазарна капитализация, наскоро нае Kahina Van Dyke като нов старши вицепрезидент по бизнес и корпоративно развитие, според официално изявление от 11-ти юли.На новата позиция Van Dyke ще бъде отговорна за осигуряването на Ripple със стратегически партньорства за международни финансови услуги, като се съсредоточи върху разработването на "ново глобално технологично решение за международни плащания".

Van Dyke се присъедини към "Ripple", за да "премахне триенето при трансграничните плащания", като "установи партньорства и приложи технология за промяна на индустрията", каза тя в прессъобщението.

На въпроса кой е "най-предизвикателният проблем при плащанията днес", Van Dyke отбеляза остарялата система от трансгранични транзакции, твърдейки, че това е "един от най-сложните и многообразни проблеми в плащанията". Тя каза, че глобалната платежна система, която е построена преди почти 40 години, "вече не отговаря на нуждите на бизнеса в реално време".

Van Dyke подчерта необходимостта от предоставяне на компании, както и на физически лица, с начин за обмяна на "малки и големи суми пари, по-бързо и на по-ниска цена", заявявайки, че системата трябва да бъде "по-гъвкава и прозрачна" от тази, разработена за големи корпоративни транзакции "преди десетилетия".

С повече от 20 години опит в областта на банковото дело и финтех, Van Dyкe има водещи позиции в Mastercard и Facebook. Според профила си в LinkedIn, тя работи повече от две години като глобален директор на финансовите услуги и партньорствата за плащания във Facebook, разработвайки нови платежни решения и финансови услуги.

Докато работи във Facebook, Van Dyke управлява партньорства с такива големи компании като Citibank, PayPal, Visa, Western Union и други, като предоставя финансови решения за повече от 50 държави.


По-рано през юни, шефът на Ripple, Дейвид Шварц, заяви, че е малко вероятно банките да използват блокчейн технологията, за да обработват международните плащания, като се позовават на проблеми с мащабируемостта и неприкосновеността на личния живот.

По-рано тази седмица съвместно проучване на Imperial College и търговската платформа eToro на Великобритания заяви, че криптовалутите като Биткойн (BTC), имат потенциал да се превърнат в основно средство за плащане, особено поради способността им да подобряват трансграничната система за плащане.
СПОДЕЛИ: СПОДЕЛЯНИЯ

Подкрепете CryptoDNES

QR код към биткойн адреса:

QR код към етериум адреса:

Популярни Новини
Мнения (0)
Изкажете мнение
Още Алткойни новини

Ще успее ли Cardano (ADA) да достигне $4 преди края на годината?

Cardano (и родния токен на платформата ADA) се представят забележително от началото на годината. Активът достигна годишна възвръщаемост от близо 1,027%. Въпреки че навлезе в период на голяма консолида...
СЕП. 23, 2021 12:21 2 МИН . ЧЕТЕНЕ

Анализатор коментира пазарния спад

Credible казва на своите 241,400 последователи в Twitter, че следи Етериум да достигне дъно на седмична подкрепа.“Почти стигна целта ми, търся около $2,700 ETH.” Друга монета, която търговецът следи е...
СЕП. 23, 2021 09:30 1 МИН . ЧЕТЕНЕ

Трейдър забеляза мечи модел при Етериум

Той писа на своите последователи в Twitter, че вижда голям мечи модел, който се формира при криптовалутата.“НЕ казвам, че го вярвам и казвам, че не го шортвам - но дали ви харесва или не, ако притежав...
СЕП. 22, 2021 14:50 1 МИН . ЧЕТЕНЕ

Найджъл Грийн споделя прогнозата си за Cardano (ADA)

Cardano скоро може да достигне нови върхове, според изпълнителния директор на deVere Group Найджъл Грийн.Найджъл Грийн каза пред Business Insider, че четвъртата по големина криптовалута скоро може да ...
СЕП. 22, 2021 09:40 1 МИН . ЧЕТЕНЕ
Абонирай се за Крипто Днес Бъди сред първите, които научават за нашите специални новини от крипто света