НАЧАЛО Биткойн Алткойни

Бивш служител на Facebook вече работи за Ripple

ЮЛИ. 12, 2018 10:30 2 МИН . ЧЕТЕНЕ
СПОДЕЛИ: СПОДЕЛЯНИЯ
 Бивш служител на Facebook вече работи за Ripple

Ripple, компанията, която е зад третата по големина криптовалута, спрямо пазарна капитализация, наскоро нае Kahina Van Dyke като нов старши вицепрезидент по бизнес и корпоративно развитие, според официално изявление от 11-ти юли.

 На новата позиция Van Dyke ще бъде отговорна за осигуряването на Ripple със стратегически партньорства за международни финансови услуги, като се съсредоточи върху разработването на "ново глобално технологично решение за международни плащания".

Van Dyke се присъедини към "Ripple", за да "премахне триенето при трансграничните плащания", като "установи партньорства и приложи технология за промяна на индустрията", каза тя в прессъобщението.

На въпроса кой е "най-предизвикателният проблем при плащанията днес", Van Dyke отбеляза остарялата система от трансгранични транзакции, твърдейки, че това е "един от най-сложните и многообразни проблеми в плащанията". Тя каза, че глобалната платежна система, която е построена преди почти 40 години, "вече не отговаря на нуждите на бизнеса в реално време".

Van Dyke подчерта необходимостта от предоставяне на компании, както и на физически лица, с начин за обмяна на "малки и големи суми пари, по-бързо и на по-ниска цена", заявявайки, че системата трябва да бъде "по-гъвкава и прозрачна" от тази, разработена за големи корпоративни транзакции "преди десетилетия".

С повече от 20 години опит в областта на банковото дело и финтех, Van Dyкe има водещи позиции в Mastercard и Facebook. Според профила си в LinkedIn, тя работи повече от две години като глобален директор на финансовите услуги и партньорствата за плащания във Facebook, разработвайки нови платежни решения и финансови услуги.

Докато работи във Facebook, Van Dyke управлява партньорства с такива големи компании като Citibank, PayPal, Visa, Western Union и други, като предоставя финансови решения за повече от 50 държави.


По-рано през юни, шефът на Ripple, Дейвид Шварц, заяви, че е малко вероятно банките да използват блокчейн технологията, за да обработват международните плащания, като се позовават на проблеми с мащабируемостта и неприкосновеността на личния живот.

По-рано тази седмица съвместно проучване на Imperial College и търговската платформа eToro на Великобритания заяви, че криптовалутите като Биткойн (BTC), имат потенциал да се превърнат в основно средство за плащане, особено поради способността им да подобряват трансграничната система за плащане.
СПОДЕЛИ: СПОДЕЛЯНИЯ
Crypto Book
Свалете БЕЗПЛАТНО '10 Златни Правила на Крипто Инвеститора'

Научете всичко, което трябва да знаете за инвестиции в Биткойн и други криптовалути директно от хора с 7 годишен опит в сферата

warning

ВАЖНО: Ние никога няма да ви пращаме спам или да продаваме данните ви на трети лице.

Мнения (0)
Изкажете мнение
Още Алткойни новини

Пазарната капитализация на Tether расте с рекордни темпове

Паоло Ардоино, който служи като технически директор на Bitfinex и Tether, написа в Twitter в четвъртък, че предлагането на USDT се е увеличило с 1 милиард за девет дни, отбелязвайки второто най-бързо ...
НОЕ. 28, 2020 19:28 1 МИН . ЧЕТЕНЕ

Предстоят масивни печалби на алткойн пазара

В нов туит, Сондърс подчерта, че сривът на XRP до $0,46 не означава, че алткойн сезонът е приключил. “Кръв по улиците. Невероятно. XRP е възстановил 61,8% от чудовищното движение, което направи н...
НОЕ. 28, 2020 17:26 2 МИН . ЧЕТЕНЕ

Броят Етериум портфейли с над 10,000 монети удари рекорд

Te създават портфейли за съхранение на криптовалутите си сега, когато Етериум е във възход, въпреки че имаше корекция от двадесет процента. Glassnode отчете нарастване на броя на ETH портфейлите ...
НОЕ. 28, 2020 15:38 1 МИН . ЧЕТЕНЕ

XRP измамите нарастват в последните няколко дни

Тези атаки бяха забелязани за първи път през януари 2020 г. XRP Forensics публикува в Twitter, че през последните два дни с тях са се свързали повече от двадесет жертви.  Във всички тез...
НОЕ. 28, 2020 14:19 1 МИН . ЧЕТЕНЕ
Абонирай се за Крипто Днес Бъди сред първите, които научават за нашите специални новини от крипто света