НАЧАЛО Биткойн

Бивш регулатор на Фед призова за пълна забрана на Биткойн

юли 8, 2022 11:40 2 мин. четене
СПОДЕЛИ: СПОДЕЛЯНИЯ
Бивш регулатор на Фед призова за пълна забрана на Биткойн

Лий Рейнърс - бивш служител на Федералната резервна банка на Ню Йорк - каза, че криптовалутите нямат стойност и трябва да бъдат държани извън банковата система.

Рейнърс, който призовава за забрана на Биткойн, спомена, че крипто няма вътрешна стойност и се търгува единствено на базата на настроения, като заяви още, че цифровите активи нямат фундаменти.


Според критика настоящият мечи пазар, който е засегнал пространството на криптовалутите, е оправдан, като посочва, че криптовалутите не са мощен хедж срещу инфлацията, като се има предвид времето на срива на криптопазара.


Рейнърс смята, че стойността на криптовалутите се е повишила през последните години само до голяма степен поради неефективните парични политики, приети от Федералния резерв по време на пандемията. Той твърди, че присъщата стойност на криптовалутите не е изиграла важна роля за това.


За да потвърди тезата си, той посочи неотдавнашната крипто зима, която изглежда се е задържала доста дълго време, тъй като отбеляза, че сегашният крипто срив се очаква заради неотдавнашните политики на Фед, разкриващи действителната стойност на цифровите активи.


Рейнърс също така спомена, че според него поддръжниците на криптовалутите всъщност не търсят ясно законодателство, а по-скоро свободни политики, които да създадат среда за процъфтяване на криптовалутите.

ПРОЧЕТИ ОЩЕ: Celsius напълно изплати своя дълг към MakerDAO

Той отбеляза: 


Хората, занимаващи се с крипто, казват: „О, ние просто искаме регулаторна яснота“. 

Ок, казвам, добре, в Китай е доста ясно, но вероятно това не е яснотата, която търсите.


Така че, когато казват: „Искаме регулаторна яснота“, това е евфемизъм за: „Искаме благоприятно и лековато законодателство“.

В статията си „Криптовалутата и държавата: нечестив съюз” Рейнърс заяви, че криптовалутата е „лошо средство за размяна и разчетна единица“ поради своята нестабилност и че единствената ѝ доказана употреба всъщност е като средство за спекулация.

Telegram

СПОДЕЛИ: СПОДЕЛЯНИЯ

Подкрепете CryptoDNES

QR код към биткойн адреса:

QR код към етериум адреса:

Все още няма коментари!

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван.

This site is protected by reCAPTCHA and the Google Privacy Policy and Terms of Service apply.

Още Биткойн Новини

Глоба или затвор при неплащане на данъци за крипто транзакции в Индия

Индия запази рестриктивните си правила за данъчно облагане на криптовалутите от миналата година и през 2023 г., добавяйки последици за неспазване на разпоредбата относно данъка, удържан от източника (TDS).

февруари 4, 2023 19:00 2 мин. четене

Биткойн: Бичият пазар започна – твърди PlanB

Популярният анализатор с псевдоним „PlanB“ актуализира Биткойн (BTC) прогнозата си, след като криптовалутата стартира годината със силно рали.

февруари 4, 2023 11:20 1 мин. четене

Биткойн е една от най-горещите теми в света, ето защо – Робърт Кийосаки

Авторът на „Богат татко, беден татко“ Робърт Кийосаки каза, че най-горещите инвестиции на пазарите днес са Биткойн (BTC), както и благородните метали злато и сребро.

февруари 4, 2023 7:03 2 мин. четене

Биткойн: Ето какво стои зад възхода на BTC според Уили Ву

Анализаторът Уили Ву смята, че институциите могат да бъдат движещата сила зад неотдавнашното рали на Биткойн (BTC).

февруари 3, 2023 21:00 2 мин. четене