НАЧАЛО Други

Бивш директор на JPMorgan: „Блокчейн може да бъде ключа за избягване на нова световна финансова криза

юли 24, 2018 22:21 1 мин. четене
СПОДЕЛИ: СПОДЕЛЯНИЯ
Бивш директор на JPMorgan: „Блокчейн може да бъде ключа за избягване на нова световна финансова криза

Бившият вицепрезидент на Северноамериканското инвестиционно банкиране в JPMorgan Chase заяви, че блокчейн "може да бъде ключът към избягване на следващата световна финансова криза", съобщават "China Economic Times" на 23-ти юли.

Pang Huadong, който понастоящем е почетен академичен съветник на Азиатския Блокчейн Институт, заяви, че неговият опит в JPMorgan по време на пика на финансовата катастрофа през 2008 го накара да се замисли, че блокчейн може да бъде ключовата технология за установяване на прозрачност и доверие в глобалната икономическа система:

„Когато започнах да работя в JPMorgan през 2007 г., 13 души управляваха $40+ милиарда активи, когато финансовата криза през 2008 г. беше в най-лошия период, средната дневна загуба беше $300 милиона долара. Едва постепенно разбрах, че блокчейн технологията може да бъде ключът към избягване на следващата световна финансова криза. „

Huadong добави, че докато технологията все още е „на много ранен етап“, нейните перспективи за развитие са „неограничени“. Той изолира иновациите на крайъгълния блокчейн камък – това, че се създават системи, дезактивирани и прозрачни – като потенциал за радикално намаляване на глобалните финансови рискове и „да се създадат механизми за доверие на най-ниските разходи“.

Докато политиката на китайското правителство остава трудна за децентрализираните криптовалути, блокчейн набира все по-голяма популярност сред лидерите на политическия, академичен и финансов сектор – дори президентът на страната Xi Jingping открито възхвали потенциала на блокчейн тази пролет.

Само миналата седмица официалният вестник на китайското Министерство на Науката и Технологиите съобщи, че страната ще води международна изследователска група по стандартизацията на интернет на нещата (IoT) и блокчейн технологията.

На 16-ти юли заместник-директорът на ИТ министерството на Китай призова страната да „обедини“ силите си за насърчаване на блокчейн като „основна“ технология за новата цифрова икономика и се застъпва за облекчаване на институционалните ограничения, за да се оптимизира средата за нейната интеграция.

Telegram

СПОДЕЛИ: СПОДЕЛЯНИЯ

Подкрепете CryptoDNES

QR код към биткойн адреса:

QR код към етериум адреса:

Популярни Новини
Все още няма коментари!

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван.

This site is protected by reCAPTCHA and the Google Privacy Policy and Terms of Service apply.

Още Други Новини

Очаква ни най-големия срив от десетилетия – Р. Кийосаки

Робърт Кийосаки, автор на книгата „Богат татко, беден татко“ предупреждава за голям финансов срив, който според него ще се отрази на Биткойн (BTC) и благородните метали.

септември 27, 2022 20:07 1 мин. четене

Редица американски щати съдят Nexo за нерегистрирано предлагане на ценни книжа

В понеделник щатските регулатори на ценни книжа в Калифорния и няколко други щата предприеха действия срещу Nexo Group, компанията майка на крипто заемодателя Nexo, като нарекоха продукта на компанията Earn Interest Product нерегистрирана ценна книга.

септември 27, 2022 17:40 1 мин. четене

Борсата FTX спечели търга за активите на Voyager Digital

Voyager Digital съобщи, че с оферта от около $1.4 милиарда на FTX спечели търга за активите на фалиралата компания.

септември 27, 2022 15:33 1 мин. четене

Путин връчи руско гражданство на Едуард Сноудън

Прословутият разобличител и бивш сътрудник на Агенцията за национална сигурност на САЩ Едуард Сноудън получи руско гражданство.

септември 27, 2022 9:00 0 мин. четене