НАЧАЛО Други

Бивш директор на JPMorgan: "Блокчейн може да бъде ключа за избягване на нова световна финансова криза

ЮЛИ. 24, 2018 22:21 1 МИН . ЧЕТЕНЕ
СПОДЕЛИ: СПОДЕЛЯНИЯ
 Бивш директор на JPMorgan: "Блокчейн може да бъде ключа за избягване на нова световна финансова криза

Бившият вицепрезидент на Северноамериканското инвестиционно банкиране в JPMorgan Chase заяви, че блокчейн "може да бъде ключът към избягване на следващата световна финансова криза", съобщават "China Economic Times" на 23-ти юли.


Pang Huadong, който понастоящем е почетен академичен съветник на Азиатския Блокчейн Институт, заяви, че неговият опит в JPMorgan по време на пика на финансовата катастрофа през 2008 го накара да се замисли, че блокчейн може да бъде ключовата технология за установяване на прозрачност и доверие в глобалната икономическа система:

"Когато започнах да работя в JPMorgan през 2007 г., 13 души управляваха $40+ милиарда активи, когато финансовата криза през 2008 г. беше в най-лошия период, средната дневна загуба беше $300 милиона долара. Едва постепенно разбрах, че блокчейн технологията може да бъде ключът към избягване на следващата световна финансова криза. "

Huadong добави, че докато технологията все още е "на много ранен етап", нейните перспективи за развитие са "неограничени". Той изолира иновациите на крайъгълния блокчейн камък - това, че се създават системи, дезактивирани и прозрачни - като потенциал за радикално намаляване на глобалните финансови рискове и "да се създадат механизми за доверие на най-ниските разходи".

Докато политиката на китайското правителство остава трудна за децентрализираните криптовалути, блокчейн набира все по-голяма популярност сред лидерите на политическия, академичен и финансов сектор - дори президентът на страната Xi Jingping открито възхвали потенциала на блокчейн тази пролет.

Само миналата седмица официалният вестник на китайското Министерство на Науката и Технологиите съобщи, че страната ще води международна изследователска група по стандартизацията на интернет на нещата (IoT) и блокчейн технологията.

На 16-ти юли заместник-директорът на ИТ министерството на Китай призова страната да "обедини" силите си за насърчаване на блокчейн като "основна" технология за новата цифрова икономика и се застъпва за облекчаване на институционалните ограничения, за да се оптимизира средата за нейната интеграция.
СПОДЕЛИ: СПОДЕЛЯНИЯ

Подкрепете CryptoDNES

QR код към биткойн адреса:

QR код към етериум адреса:

Популярни Новини
Мнения (0)
Изкажете мнение
Още Други новини

Банка финансира NFT проект с близо $700 милиона

Sorare успяха да изградят платформа за фентъзи футбол, базирана на NFT, в която всяка дигитална карта е регистрирана като уникален токен в блокчейна на Етериум. Играчите могат да купуват и продават ка...
СЕП. 23, 2021 17:00 2 МИН . ЧЕТЕНЕ

SushiSwap отричат да има заплаха за потребителските средства

Според доклади на различни медии, хакерът е заявил, че е идентифицирал уязвимост, която касае потребителски средства на стойност над $1 милиард, заявявайки, че информацията е станала публично достъпна...
СЕП. 23, 2021 14:40 2 МИН . ЧЕТЕНЕ

Федералният резерв скоро ще сподели значително проучване

Федералният резерв на САЩ ще публикува своя доклад за CBDC (дигитални валути на централни банки), според председателя на Фед, Джером Пауъл, който проведе пресконференция на 22-ри семптември.Пауъл иска...
СЕП. 23, 2021 13:52 2 МИН . ЧЕТЕНЕ

NFT стартъпът Dapper Labs набира $250 милиона

Coatue Ventures водеше кръга с участието на съществуващите инвеститори a16z, GV (по-рано Google Ventures) и Version One Ventures. Нови инвеститори, включително BOND, фирма за рисков капитал, и GIC, си...
СЕП. 23, 2021 10:50 1 МИН . ЧЕТЕНЕ
Абонирай се за Крипто Днес Бъди сред първите, които научават за нашите специални новини от крипто света