НАЧАЛО Алткойни Биткойн

Bitwise подава документи за ETF на Биткойн фючърси

СЕП. 16, 2021 11:30 1 МИН . ЧЕТЕНЕ
СПОДЕЛИ: СПОДЕЛЯНИЯ
 Bitwise подава документи за ETF на Биткойн фючърси

Мениджърът на крипто активи Bitwise се стреми да стартира борсово търгуван фонд (ETF), обвързан с уредени в брой Биткойн фючърсни договори.

ETF са инвестиционни продукти, които проследяват цената на актив или група активи и се търгуват като акции на реална борса.


ETF Series Solutions се обединиха с Bitwise Index Services, подразделение на фирмата за управление на активи, за да подадат заявление за фючърсен Биткойн ETF до Комисията за ценни книжа и борси (SEC) във вторник, 14-ти септември.


Ако бъде одобрен, Bitwise Bitcoin Strategy ETF няма да инвестира директно в BTC. Вместо това фондът се стреми “да получи експозиция към Биткойн предимно чрез непреки инвестиции в стандартизирани, уредени в брой фючърсни договори за Биткойн, търгувани на стокови борси, регистрирани в CFTC”.


Според заявлението, фондът може да инвестира и в други финансови продукти, като “обединени инвестиционни средства и фондове, изброени в Канада, които осигуряват експозиция към Биткойн”, както и “пари в брой, държавни ценни книжа на САЩ или фондове на паричния пазар”.


Отдавана има високо търсене за Биткойн ETF сред американските инвеститори, но SEC все още не е одобрил такъв продукт. Агенцията цитира рисковете от волатилността на Биткойн и пазарните манипулации като причини за отхвърляне на заявления.


ПРОЧЕТИ ОЩЕ: Fidelity лобира SEC да одобри Биткойн ETF

В момента има повече от десет фирми, които се редят на опашка за SEC да одобрят техните заявления, включително такива като VanEck, Fidelity и SkyBridge.


Докато забележките на Генслер подтикнаха няколко фирми, включително Invesco, VanEck, Valkyrie Investments, Galaxy Digital и AdvisorShares, да кандидатстват за фючърсни ETF-ове, гладът за спот Биткойн ETF остава.


Хората не искат излагане на Биткойн фючърси, те искат [експозиция към Биткойн]”, каза анализаторът от Bloomberg ETF Джеймс Сейфарт.

Telegram

СПОДЕЛИ: СПОДЕЛЯНИЯ

Подкрепете CryptoDNES

QR код към биткойн адреса:

QR код към етериум адреса:

Популярни Новини
Мнения (0)
Изкажете мнение
Още Биткойн новини

Фючърсният Биткойн ETF направи изключителен дебют

Борсово търгуваният фонд за Биткойн на ProShares (BITO) отбеляза най-високия “естествен” обем за първия ден за ETF, като цифрата достигна малко над $1 милиард до края на деня на откриването.Това е вто...
ОКТ. 21, 2021 15:41 2 МИН . ЧЕТЕНЕ

Илон Мъск коментира цената на Биткойн

Ексцентричният предприемач публикува снимка на двойка, която се взира в цените на Биткойн и Етериум от леглото си, като двете най-големи монети са с цени от $69,000 и $4,200. BTC достигна връх малко н...
ОКТ. 21, 2021 14:14 1 МИН . ЧЕТЕНЕ

Защо Биткойн достигна нов връх? - JPMorgan

Според неотдавнашната публикация на Bloomberg, от инвестиционната банка JPMorgan смятат, че BITO Биткойн ETF, който бе стартиран на NYSE във вторник, не е причината за скока на цената на водещата крип...
ОКТ. 21, 2021 16:53 2 МИН . ЧЕТЕНЕ

Ето защо 2022г. ще е невероятна за Биткойн

В ново видео Дейвис каза, че скорошното натрупване на Биткойн от дългосрочни притежатели показва, че 2022 г. “може да бъде по-бича, отколкото можем да си представим”.Разглеждайки графика, споделена от...
ОКТ. 21, 2021 08:33 1 МИН . ЧЕТЕНЕ
Абонирай се за Крипто Днес Бъди сред първите, които научават за нашите специални новини от крипто света