НАЧАЛО Алткойни

BitTorrent ще плаща на потребителите си в Tron за сийдване

октомври 1, 2018 10:04 1 мин. четене
СПОДЕЛИ: СПОДЕЛЯНИЯ
BitTorrent ще плаща на потребителите си в Tron за сийдване

Джъстин Сън, човекът, който стои зад Трон, популярният блокчейн, насочен към децентрализираното уеб съдържание, продължава да революционизира блокчейн технологична индустрия, създавайки реални случаи за използване на криптовалута.

В стратегическо решение, екипът на TRON обяви, че след надграждане на p2p платформата за споделяне на файлове, известна като BitTorrent, потребителите, предоставящи съдържание, ще получат награда в Tronix (TRX), за да стимулират споделянето на файлове.

Преди това процесът на споделяне на съдържание чрез торент протокол е напълно безплатен. Сийдърите са доставчиците на съдържание, а лийчърите са онези, които консумират или теглят файловете. Без по-голям стимул за пестене на материал, сийдърът няма истинска мотивация да съхранява файл, който да може да се тегли от другите.

Решението за използване на TRX за подкрепа на BitTorrent идва след обявяването на проект Atlas, основен проект в roadmap-а на Tron, където блокчейн е използван като основа за архитектурата на Bittorrent. С тази иновация екипът на Tron се надява да трансформира индустрията за разпространение на съдържание като стъпка напред в своята представа за „децентрализиране на мрежата“.

Tron: Децентрализиране на мрежата с проект Atlas

Според PR News Wire, Джъстин Сън коментира значението на проекта Atlas в roadmap-а на Tron:

Проект Atlas е основата за нов начин за разпространение на съдържание. За да започнете, продуктът ще включва по-бързо изтегляне, повече сийдове, няма добив и обратна съвместимост. Той е адаптиран към света, в който живеем днес: мобилен, свързан и прозрачен. Целта ни е в крайна сметка да овладеем всички създатели на съдържание и техните общности, като премахнем посредника и позволим на създателите на съдържание да се разпространяват директно до потребителите.

Възстановяващата се съвместимост на проект Atlas позволява на всички потребители на BitTorrent да се радват на тези услуги, без значение кой клиент използват; обаче, икономическият стимул за получаване на награда за сийдване е отличен начин да се гарантира масовото приемане на новата платформа на BitTorrent , базирана на блокчейна на Tron.

Също така е важно да се отбележи, че потребителите ще могат да плащат на тези, които сийдват за разпределяне на по-голяма честотна лента към конкретното оборудване, като по този начин осигуряват по-висока скорост на теглене и стимулират използването на TRX от сийдъри и лийчъри.

Понастоящем, Tron (TRX) е на 13-то място в списъка на топ криптовалути с обща пазарна капитализация от приблизително $1 457 742 000.

https://t.me/joinchat/GVKUGRH2XQaG9Ww6oeui4Q

Telegram

СПОДЕЛИ: СПОДЕЛЯНИЯ

Подкрепете CryptoDNES

QR код към биткойн адреса:

QR код към етериум адреса:

Популярни Новини
Все още няма коментари!

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван.

This site is protected by reCAPTCHA and the Google Privacy Policy and Terms of Service apply.

Още Алткойни Новини

Очаква ни най-големия срив от десетилетия – Р. Кийосаки

Робърт Кийосаки, автор на книгата „Богат татко, беден татко“ предупреждава за голям финансов срив, който според него ще се отрази на Биткойн (BTC) и благородните метали.

септември 27, 2022 20:07 1 мин. четене

Редица американски щати съдят Nexo за нерегистрирано предлагане на ценни книжа

В понеделник щатските регулатори на ценни книжа в Калифорния и няколко други щата предприеха действия срещу Nexo Group, компанията майка на крипто заемодателя Nexo, като нарекоха продукта на компанията Earn Interest Product нерегистрирана ценна книга.

септември 27, 2022 17:40 1 мин. четене

Борсата FTX спечели търга за активите на Voyager Digital

Voyager Digital съобщи, че с оферта от около $1.4 милиарда на FTX спечели търга за активите на фалиралата компания.

септември 27, 2022 15:33 1 мин. четене

Биткойн: Рекорден обем шортове на актива

Биткойн (BTC) се шортва от големите институционални инвеститори с рекордни темпове, твърди водещ мениджър на цифрови активи.

септември 27, 2022 14:02 1 мин. четене