НАЧАЛО Биткойн

Битоматите се разпростират в 4000 локации по целия свят

ноември 12, 2018 16:56 1 мин. четене
СПОДЕЛИ: СПОДЕЛЯНИЯ
Битоматите се разпростират в 4000 локации по целия свят

Все повече доказателства за узряването на крипто индустрията се срещат в днешно време. Едно от доказателствата за това е факта, че броят на битомати по света ще задмине 4000.

Нов връх за битоматите

Осигуряването на по-голяма достъпност до криптовалутите остава ключов приоритет. Битоматите трябва да играят голяма роля в това отношение. Тези машини правят по-лесно купуването на Биткойн и алткойн с фиатни валути. Близо 4000 от тези устройства са достъпни в глобален мащаб.

Това е нисък брой, в сравнение с традиционните банкомати, но все повече крипто устройства се инсталират всеки ден. Понастоящем, над 6 битомата се поставят всеки ден.

През май бе съобщено за наличието на битомати в 3000 локации, в целия свят.

Северна Америка е мястото, в което има най-много достъп до тези банкомати. Континентът контролира 71,3% от пазара по това време. Европа, изненадващо е на второ място в списъка. Почти една четвърт от устройствата може да се намерят в топ европейските градове. Азия, макар и доста известна в търговията с криптовалута, притежава само 2.56% от всички Биткойн банкомати. Океания, Южна Америка и Африка са още по-надолу в класацията.

Една особена тенденция е как операторите не се фокусират само върху Биткойн. Над шест на десет машини поддържат различни алткойн. Litecoin е най-популярната алтернатива, последвана от Ethereum и Bitcoin Cash . Подкрепата за Dash , Monero , Dogecoin и ZCash изглежда също е във възход. Освен това, почти четири от десет битомата позволяват на потребителите да купуват и продават криптовалути.

Борбата на производителите е ожесточена

В ранните дни на индустрията за битомати, Lamassu бе най-известната компания. Тази ситуация обаче се промени с течение на времето. Сегашният им пазарен дял е 10,96%, което го прави третият най-разпространен производител. Genesis Coin понастоящем поддържа малка преднина над General Bytes.

По-надолу в списъка, имената като BitAccess, Coinsource, Covault и OrderbobATM също опитват да увеличат пазарната си позиция. Новите производители не спират да се появяват на пазара. BitxATM, CoinOutlet, Bitnovo и DOBI ATM са само някои от тях. Това ниво на конкуренция е още един знак за зрялостта на Биткойн. Улесняването на достъпа до крипто е жизненоважен аспект за достигане на масово приемане.

Един от аспектите на услугите на битоматите, които трябва да се подобрят, са таксите за транзакции. Закупуването на криптовалути остава предмет на средна такса от 8,85%. Продажбата на крипто е малко по-евтина, с такса от 7,9%. В сравнение с нормалния обмен, тези разходи са доста сериозни. В същото време нивото на удобство е много различно. Повече удобство обикновено води до по-високи такси във финансовата индустрия.

https://t.me/joinchat/GVKUGRH2XQaG9Ww6oeui4Q

Telegram

СПОДЕЛИ: СПОДЕЛЯНИЯ

Подкрепете CryptoDNES

QR код към биткойн адреса:

QR код към етериум адреса:

Все още няма коментари!

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван.

This site is protected by reCAPTCHA and the Google Privacy Policy and Terms of Service apply.

Още Биткойн Новини