НАЧАЛО Алткойни Биткойн

Битоматите се разпростират в 4000 локации по целия свят

НОЕ. 12, 2018 16:56 2 МИН . ЧЕТЕНЕ
СПОДЕЛИ: СПОДЕЛЯНИЯ
 Битоматите се разпростират в 4000 локации по целия свят

Все повече доказателства за узряването на крипто индустрията се срещат в днешно време. Едно от доказателствата за това е факта, че броят на битомати по света ще задмине 4000.


Нов връх за битоматите


Осигуряването на по-голяма достъпност до криптовалутите остава ключов приоритет. Битоматите трябва да играят голяма роля в това отношение. Тези машини правят по-лесно купуването на Биткойн и алткойн с фиатни валути. Близо 4000 от тези устройства са достъпни в глобален мащаб.

Това е нисък брой, в сравнение с традиционните банкомати, но все повече крипто устройства се инсталират всеки ден. Понастоящем, над 6 битомата се поставят всеки ден.


През май бе съобщено за наличието на битомати в 3000 локации, в целия свят.


Северна Америка е мястото, в което има най-много достъп до тези банкомати. Континентът контролира 71,3% от пазара по това време. Европа, изненадващо е на второ място в списъка. Почти една четвърт от устройствата може да се намерят в топ европейските градове. Азия, макар и доста известна в търговията с криптовалута, притежава само 2.56% от всички Биткойн банкомати. Океания, Южна Америка и Африка са още по-надолу в класацията.Една особена тенденция е как операторите не се фокусират само върху Биткойн. Над шест на десет машини поддържат различни алткойн. Litecoin е най-популярната алтернатива, последвана от Ethereum и Bitcoin Cash . Подкрепата за Dash , Monero , Dogecoin и ZCash изглежда също е във възход. Освен това, почти четири от десет битомата позволяват на потребителите да купуват и продават криптовалути.


Борбата на производителите е ожесточена


В ранните дни на индустрията за битомати, Lamassu бе най-известната компания. Тази ситуация обаче се промени с течение на времето. Сегашният им пазарен дял е 10,96%, което го прави третият най-разпространен производител. Genesis Coin понастоящем поддържа малка преднина над General Bytes.

По-надолу в списъка, имената като BitAccess, Coinsource, Covault и OrderbobATM също опитват да увеличат пазарната си позиция. Новите производители не спират да се появяват на пазара. BitxATM, CoinOutlet, Bitnovo и DOBI ATM са само някои от тях. Това ниво на конкуренция е още един знак за зрялостта на Биткойн. Улесняването на достъпа до крипто е жизненоважен аспект за достигане на масово приемане.

Един от аспектите на услугите на битоматите, които трябва да се подобрят, са таксите за транзакции. Закупуването на криптовалути остава предмет на средна такса от 8,85%. Продажбата на крипто е малко по-евтина, с такса от 7,9%. В сравнение с нормалния обмен, тези разходи са доста сериозни. В същото време нивото на удобство е много различно. Повече удобство обикновено води до по-високи такси във финансовата индустрия.

https://t.me/joinchat/GVKUGRH2XQaG9Ww6oeui4Q

СПОДЕЛИ: СПОДЕЛЯНИЯ

Подкрепете CryptoDNES

QR код към биткойн адреса:

QR код към етериум адреса:

Популярни Новини
Мнения (0)
Изкажете мнение
Още Биткойн новини

Биткойн може да продължи възхода си, според Glassnode

Glassnode отбелязва в доклад, че дългосрочните притежатели на Биткойни са натрупали 79.5% от всички BTC, което е еквивалентно на стойността, постигната през октомври миналата година преди началото на ...
СЕП. 16, 2021 13:40 1 МИН . ЧЕТЕНЕ

Bitwise подава документи за ETF на Биткойн фючърси

ETF са инвестиционни продукти, които проследяват цената на актив или група активи и се търгуват като акции на реална борса.ETF Series Solutions се обединиха с Bitwise Index Services, подразделение на ...
СЕП. 16, 2021 11:30 1 МИН . ЧЕТЕНЕ

Fidelity лобира SEC да одобри Биткойн ETF

На 8-ми септември се проведе частна среща между президента на Fidelity Digital Assets Том Джесоп, шестима от ръководителите на фирмата и няколко служители на SEC.Финансовите ръководители изложиха реди...
СЕП. 15, 2021 12:39 1 МИН . ЧЕТЕНЕ

В бичи пазар ли е Биткойн? - ето какво мисли Уили Ву

В редица нови Twitter публикации, Ву информира своите 723,300 последователи, че вижда огромна фаза на разпределение, която се разиграва при Биткойн.“Биткойн продължава да разпределя равномерно монети....
СЕП. 15, 2021 11:30 1 МИН . ЧЕТЕНЕ
Абонирай се за Крипто Днес Бъди сред първите, които научават за нашите специални новини от крипто света