НАЧАЛО Други

Bitmain с офис в Силиконовата долина

ЮЛИ. 18, 2018 09:59 1 МИН . ЧЕТЕНЕ
СПОДЕЛИ: СПОДЕЛЯНИЯ
 Bitmain с офис в Силиконовата долина

Bitmain, най-ценната компания в крипто индустрията, току-що отвори офис в Силиконовата долина преди планираното първоначално публично предлагане (IPO) по-късно тази година.

 


SiliconValley Business Journal съобщава, че китайският производител на хардуер за копаене току-що се е преместил в офис пространство (20,000 квадратни метра) в центъра на Сан Хосе, Калифорния, запълвайки последното свободно място в офиса на Riverpark Towers.

Разширяването на Bitmain в Силиконовата долина не е напълно изненадващо. Фирмата е оценена на 12 милиарда долара след приключването на кръга от финансиране от 400 милиона долара за последния месец. Това я прави не само най-ценната компания за криптовалути, но и една от най-ценните частни технологични компании в света. Според съобщенията, фирмата смята, че може да постигне оценка от до 40 милиарда долара, след като стане публична в близко бъдеще.

И макар че децентрализацията може да е мантра на крипто екосистемата, компаниите в индустрията все още се стремят да се концентрират около едни и същи географски местоположения.


В този случай, не е изключено този ход да е направен с идеята Bitmain да си помогне да управлява по-добре развиващатата се цифрова империя.


Компанията прави целенасочена експанзия в Северна Америка, отчасти поради несигурното бъдеще на индустрията в Китай, откривайки на минни центрове както в щата Вашингтон, така и в Квебек.

Bitmain също започна да прави големи инвестиции в други технологични компании. Съвсем наскоро Bitmain инвестира 50 милиона долара в уеб браузъра на Opera, като получи контролен пакет в компанията. Въпреки, че e нишow браусър в западните пазари, Opera е широко използван в Африка, а норвежката фирма също е придобила няколко платформи за мобилни пари, базирани в континента. Малко след като Bitmain инвестира в Opera, компанията обяви, че ще интегрира Етериум портфейл в своя уеб браузър.

Само тази седмица, Bitmain, заедно със съоснователя на PayPal Питър Тийл, оглавиха кръга за финансиране за Block.one, създателят на EOS. Размерът на кръга на финансиране не беше обявен публично.

СПОДЕЛИ: СПОДЕЛЯНИЯ
Crypto Book
Свалете БЕЗПЛАТНО '10 Златни Правила на Крипто Инвеститора'

Научете всичко, което трябва да знаете за инвестиции в Биткойн и други криптовалути директно от хора с 7 годишен опит в сферата

warning

ВАЖНО: Ние никога няма да ви пращаме спам или да продаваме данните ви на трети лице.

Мнения (0)
Изкажете мнение
Още Други новини

Големите пари си променят мнението за Биткойн

Към момента, според шефа на най-голямата фирма за управление на активи, Биткойн все още е "тънък пазар"."Биткойн привлече вниманието и въображението на много хора. Все още непроверен, доста малък паза...
ДЕК. 3, 2020 10:53 1 МИН . ЧЕТЕНЕ

Solarisbank се насочва към европейска експанзия през 2021 г.

Базираното в Берлин стартиращо предприятие използва така наречения модел "банкиране като услуга", позволяващ на партньори като южнокорейската фирма Samsung Electronics да предлагат маркови сметки и фи...
ДЕК. 2, 2020 13:52 2 МИН . ЧЕТЕНЕ

Coinbase помага на големи компании да диверсифицират с крипто

Използвайки усъвършенствани възможности за изпълнение, водеща крипто платформа за посредничество и извънборсово бюро, Coinbase успяха да закупят значително количество Биткойн от името на MicroStrategy...
ДЕК. 2, 2020 10:09 1 МИН . ЧЕТЕНЕ

Curve Finance ще разпредели $3 милиона от такси на потребителите

През май 2020 г. Curve разкри, че ще децентрализира своята платформа. Управлението беше посредством нейния токен за управление, CRV. Компанията ще доставя токени на потребителите въз основа на това ко...
НОЕ. 30, 2020 19:23 2 МИН . ЧЕТЕНЕ
Абонирай се за Крипто Днес Бъди сред първите, които научават за нашите специални новини от крипто света