НАЧАЛО Крипто Крими

Bitmain е изправен пред съдебно дело

ноември 26, 2018 19:04 1 мин. четене
СПОДЕЛИ: СПОДЕЛЯНИЯ
Bitmain е изправен пред съдебно дело

Bitmain е изправен пред съдебно дело за над 5 млн. долара, в което се твърди, че фирмата е извършвала неупълномощено крипто копаене.

На 19-ти ноември, водещият ищец, Гор Геворкян, подава дело срещу двете компании на Bitmain в Китай и САЩ във федералния съд на Северна Калифорния, като твърди, че устройствата на фирмата използват ресурсите на клиентите за копаене на крипто.

Докато приключат сложните и отнемащи време процеси на инициализация, устройствата Bitmain ASIC [Application-Specific Integrated Circuit] са предварително конфигурирани да използват електричеството на клиентите си, за да генерират крипто валута в полза на Bitmain, а не на своите клиенти.

Документът посочва, че над 100 души са замесени в делото и че общата сума, за която става дума е над $ 5,000,000, без лихви, такси и разходи.

Геворкян каза, че през януари тази година е купил ASIC устройства на Bitmain, включително AntMiner S9. Въпреки това, той е изправен пред трудности при конфигурирането на устройствата и е било необходимо време за инсталирането им.

„… устройствата ASIC бяха предварително конфигурирани да копаят и доставят крипто валута на Ответника.“ гласи жалбата.

Освен това той добавя, че тази „нечестна бизнес практика“ от страна на Bitmain продължава, докато устройствата не бъдат свързани с личната сметка.

Идеята е да се възстановят напълно всички разходи, произлизащи от нечестната и измамна операция на Bitmain, както и заповед, изискваща от компанията да прекрати практиката.

В обобщение, в оплакването се казва:

Удобно е, че Bitmain печели от всяка секунда, която отнема да се конфигурира ASIC според спецификациите на клиентите, оставяйки значителните разходи за работата на ASIC устройствата в краката на своите клиенти.


Telegram

СПОДЕЛИ: СПОДЕЛЯНИЯ

Подкрепете CryptoDNES

QR код към биткойн адреса:

QR код към етериум адреса:

Популярни Новини
Все още няма коментари!

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван.

This site is protected by reCAPTCHA and the Google Privacy Policy and Terms of Service apply.

Още Крипто Крими Новини

Хакери отмъкнаха над половин милион в Етериум от Curve Finance

Атаките, насочени към блокчейн компании, не показват признаци на забавяне. Децентрализираната платформа за търговия Curve Finance потвърди съобщенията, че уебсайтът ѝ е претърпял фронтална атака във вторник.

август 10, 2022 12:31 1 мин. четене

Над $2 милиарда откраднати от хакове на блокчейн мостове през 2022 г.

Фирмата за блокчейн анализи Chainalysis твърди, че мостовете между различните вериги, които позволяват прехвърляне на активи между независими блокчейни, са сред протоколите с най-висок риск в блокчейн индустрията за измами и злонамерени личности.

август 9, 2022 19:56 1 мин. четене

Още един директор на BitMEX се призна за виновен

Грег Дуайър, бившият ръководител на отдела за бизнес развитие на BitMEX, е променил признанието си за виновен в наказателен процес, в който се твърди, че е нарушил Закона за банковата тайна, показват съдебни документи.

август 9, 2022 16:50 1 мин. четене

Крипто проект отмъкна $3.5 милиона от поддръжниците си

Новостартиралият Web3 проект Dragoma изглежда е бил обект на ‘rug-pull’ на приблизителна стойност $3.5 милиона, според данни на PeckShield.

август 8, 2022 14:57 1 мин. четене