НАЧАЛО Крипто Крими

Bitmain е изправен пред съдебно дело

НОЕ. 26, 2018 19:04 1 МИН . ЧЕТЕНЕ
СПОДЕЛИ: СПОДЕЛЯНИЯ
 Bitmain е изправен пред съдебно дело

Bitmain е изправен пред съдебно дело за над 5 млн. долара, в което се твърди, че фирмата е извършвала неупълномощено крипто копаене.


На 19-ти ноември, водещият ищец, Гор Геворкян, подава дело срещу двете компании на Bitmain в Китай и САЩ във федералния съд на Северна Калифорния, като твърди, че устройствата на фирмата използват ресурсите на клиентите за копаене на крипто.

Докато приключат сложните и отнемащи време процеси на инициализация, устройствата Bitmain ASIC [Application-Specific Integrated Circuit] са предварително конфигурирани да използват електричеството на клиентите си, за да генерират крипто валута в полза на Bitmain, а не на своите клиенти.

Документът посочва, че над 100 души са замесени в делото и че общата сума, за която става дума е над $ 5,000,000, без лихви, такси и разходи.

Геворкян каза, че през януари тази година е купил ASIC устройства на Bitmain, включително AntMiner S9. Въпреки това, той е изправен пред трудности при конфигурирането на устройствата и е било необходимо време за инсталирането им.

"... устройствата ASIC бяха предварително конфигурирани да копаят и доставят крипто валута на Ответника." гласи жалбата.


Освен това той добавя, че тази "нечестна бизнес практика" от страна на Bitmain продължава, докато устройствата не бъдат свързани с личната сметка.


Идеята е да се възстановят напълно всички разходи, произлизащи от нечестната и измамна операция на Bitmain, както и заповед, изискваща от компанията да прекрати практиката.

В обобщение, в оплакването се казва:
Удобно е, че Bitmain печели от всяка секунда, която отнема да се конфигурира ASIC според спецификациите на клиентите, оставяйки значителните разходи за работата на ASIC устройствата в краката на своите клиенти.

СПОДЕЛИ: СПОДЕЛЯНИЯ

Подкрепете CryptoDNES

QR код към биткойн адреса:

QR код към етериум адреса:

Популярни Новини
Мнения (0)
Изкажете мнение
Още Крипто Крими новини

Qubit Finance претърпя хак за над $80 милиона

Хакерите успяха да осъществят достъп и да откраднат над $80 милиона от Qubit Finance, която се основава на Binance Smart Chain, потвърдено чрез туит в петък. Адресите, свързани с хака, откраднаха 206,...
ЯНУ. 28, 2022 14:22 1 МИН . ЧЕТЕНЕ

Потребител се сдоби с 347 ETH благодарение на уязвимост на OpenSea

Съобщава се, че потребител е успял да "открадне" приблизително 347 ETH от платформата.Един час преди обявлението на PeckShield, много потребители забелязаха, че е възможно да се купуват различни NFT о...
ЯНУ. 26, 2022 09:54 1 МИН . ЧЕТЕНЕ

Крипто влогъри в YouTube стават жертва на опит за хакване и измама

Хакери атакуваха редица популярни крипто акаунти в YouTube на 23-ти януари. Акаунтите публикуваха неоторизирани видеоклипове с текст, насочващ зрителите да изпращат пари в портфейла на хакера.Акаунтит...
ЯНУ. 24, 2022 23:33 2 МИН . ЧЕТЕНЕ

Предполагаеми съучастници в терористичната атака във Виена използвали Binance

Мъжете бяха уличени в писмо от март 2021 г. от Федералната служба на криминалната полиция на Германия (BKA), наскоро разкрито пред Ройтерс. Според писмото има индикации, че мъжете, идентифицирани като...
ЯНУ. 24, 2022 20:02 2 МИН . ЧЕТЕНЕ
Абонирай се за Крипто Днес Бъди сред първите, които научават за нашите специални новини от крипто света