НАЧАЛО Крипто Крими

Bitmain е изправен пред съдебно дело

НОЕ. 26, 2018 19:04 1 МИН . ЧЕТЕНЕ
СПОДЕЛИ: СПОДЕЛЯНИЯ
 Bitmain е изправен пред съдебно дело

Bitmain е изправен пред съдебно дело за над 5 млн. долара, в което се твърди, че фирмата е извършвала неупълномощено крипто копаене.


На 19-ти ноември, водещият ищец, Гор Геворкян, подава дело срещу двете компании на Bitmain в Китай и САЩ във федералния съд на Северна Калифорния, като твърди, че устройствата на фирмата използват ресурсите на клиентите за копаене на крипто.

Докато приключат сложните и отнемащи време процеси на инициализация, устройствата Bitmain ASIC [Application-Specific Integrated Circuit] са предварително конфигурирани да използват електричеството на клиентите си, за да генерират крипто валута в полза на Bitmain, а не на своите клиенти.

Документът посочва, че над 100 души са замесени в делото и че общата сума, за която става дума е над $ 5,000,000, без лихви, такси и разходи.

Геворкян каза, че през януари тази година е купил ASIC устройства на Bitmain, включително AntMiner S9. Въпреки това, той е изправен пред трудности при конфигурирането на устройствата и е било необходимо време за инсталирането им.

"... устройствата ASIC бяха предварително конфигурирани да копаят и доставят крипто валута на Ответника." гласи жалбата.


Освен това той добавя, че тази "нечестна бизнес практика" от страна на Bitmain продължава, докато устройствата не бъдат свързани с личната сметка.


Идеята е да се възстановят напълно всички разходи, произлизащи от нечестната и измамна операция на Bitmain, както и заповед, изискваща от компанията да прекрати практиката.

В обобщение, в оплакването се казва:
Удобно е, че Bitmain печели от всяка секунда, която отнема да се конфигурира ASIC според спецификациите на клиентите, оставяйки значителните разходи за работата на ASIC устройствата в краката на своите клиенти.

СПОДЕЛИ: СПОДЕЛЯНИЯ

Подкрепете CryptoDNES

QR код към биткойн адреса:

QR код към етериум адреса:

Популярни Новини
Мнения (0)
Изкажете мнение
Още Крипто Крими новини

Мениджър на крипто хедж фондове осъден на 7 години във федерален затвор

В изявление от 15-ти септември от Министерството на правосъдието на САЩ (DoJ) се съобщава, че окръжният съдия на САЩ Валери Капрони връчи на Син 90-месечна присъда за измама на инвеститорите в размер ...
СЕП. 16, 2021 15:45 2 МИН . ЧЕТЕНЕ

SEC предприема действия срещу компаниите на китайски милиардер

Комисията по ценни книжа и борси на САЩ (SEC) повдигна обвинение срещу три от компаниите на китайския милиардер Гуо Венги за първоначално предлагане на монети (ICO) и първоначално публично предлагане ...
СЕП. 15, 2021 08:25 1 МИН . ЧЕТЕНЕ

Тази криптовалута се срина до $0 след хак на Avalanche

Zabu Finance разкри експлойта, като поиска помощ от Avalanche и популярните децентрализирани борси, хоствани от Avalanche, като Pangolin и Trader Joe:Портфейлът на екипът зад Zabu не е продал нит...
СЕП. 13, 2021 21:06 1 МИН . ЧЕТЕНЕ

Американец призна участието си в крипто измама за $30 милиона

Майкъл Акерман, жител на щата Охайо, може да лежи до 20 години в затвор след като се призна за виновен в измама, която той организирал през 2017 г. Крипто схемата е примамвала стотици инвеститори, деп...
СЕП. 10, 2021 19:40 1 МИН . ЧЕТЕНЕ
Абонирай се за Крипто Днес Бъди сред първите, които научават за нашите специални новини от крипто света