НАЧАЛО Крипто Крими

Биткойн трейдър загубил $1.1 милиона ще лежи 15 месеца в затвора

НОЕ. 12, 2018 18:55 1 МИН . ЧЕТЕНЕ
СПОДЕЛИ: СПОДЕЛЯНИЯ
 Биткойн трейдър загубил $1.1 милиона ще лежи 15 месеца в затвора

Комисията за търговия с фючърси на стоки (CFTC) разкрива, че бивш служител на Consolidated Trading ще лежи 15 месеца в затвор и ще трябва да плати $1.1 милиона заради Биткойн измами.


Служител информира властите


Според източници, Джоузеф Ким взима от Consolidated Trading над $600 000, като краде парите за финансиране на транзакции с криптовалути.

Той също прибира още $545 000, които получава от инвеститорите, след като им казва, че е напуснал фирмата, за да започне собствен бизнес.

Издавайки заповед за уреждане на обвинения срещу Ким на 9-ти ноември, CFTC отбеляза, че са го погнали, отряда за дигитални валути (Division of Enforcement’s Virtual Currency Task Force).

Незаконните дейности са се състояли между септември 2017 г. и около март 2018 г., като Ким за първи път се признава за виновен през юни.

В допълнение към присъдата за лишаване от свобода, той трябва да изплати всички средства, които е загубил в резултат на злоупотреби или лоши сделки.https://twitter.com/IamNomad/status/1061879808961978369


CFTC "се ангажира" да патрулира крипто пространството


"Днешната заповед е още една от поредицата от случаи, показващи ангажимента на CFTC активно да бъде полицията на пазарите на виртуални валути и да защитава обществения интерес", коментира Джеймс Макдоналд от CFTC в прессъобщение.

Освен това, наказателното обвинение и присъдата потвърждават отново ангажимента на CFTC да работи успоредно с нашите партньори в Министерството на правосъдието, за да изкорени злоупотребите от тези пазари.

Според Twitter акаунта, известен като I Am Nomad, Consolidated Trading са знаели за действията на Ким, докато ги е извършвал, но вместо да му разкрият за тяхното знание, те избират да иницират съдебни производства, без той да знае.

https://t.me/joinchat/GVKUGRH2XQaG9Ww6oeui4Q

СПОДЕЛИ: СПОДЕЛЯНИЯ

Подкрепете CryptoDNES

QR код към биткойн адреса:

QR код към етериум адреса:

Популярни Новини
Мнения (0)
Изкажете мнение
Още Крипто Крими новини

Мениджър на крипто хедж фондове осъден на 7 години във федерален затвор

В изявление от 15-ти септември от Министерството на правосъдието на САЩ (DoJ) се съобщава, че окръжният съдия на САЩ Валери Капрони връчи на Син 90-месечна присъда за измама на инвеститорите в размер ...
СЕП. 16, 2021 15:45 2 МИН . ЧЕТЕНЕ

SEC предприема действия срещу компаниите на китайски милиардер

Комисията по ценни книжа и борси на САЩ (SEC) повдигна обвинение срещу три от компаниите на китайския милиардер Гуо Венги за първоначално предлагане на монети (ICO) и първоначално публично предлагане ...
СЕП. 15, 2021 08:25 1 МИН . ЧЕТЕНЕ

Тази криптовалута се срина до $0 след хак на Avalanche

Zabu Finance разкри експлойта, като поиска помощ от Avalanche и популярните децентрализирани борси, хоствани от Avalanche, като Pangolin и Trader Joe:Портфейлът на екипът зад Zabu не е продал нит...
СЕП. 13, 2021 21:06 1 МИН . ЧЕТЕНЕ

Американец призна участието си в крипто измама за $30 милиона

Майкъл Акерман, жител на щата Охайо, може да лежи до 20 години в затвор след като се призна за виновен в измама, която той организирал през 2017 г. Крипто схемата е примамвала стотици инвеститори, деп...
СЕП. 10, 2021 19:40 1 МИН . ЧЕТЕНЕ
Абонирай се за Крипто Днес Бъди сред първите, които научават за нашите специални новини от крипто света