НАЧАЛО Алткойни Биткойн

Биткойн транзакциите са по-проследими отколкото си мислите

ОКТ. 27, 2018 17:14 2 МИН . ЧЕТЕНЕ
СПОДЕЛИ: СПОДЕЛЯНИЯ
 Биткойн транзакциите са по-проследими отколкото си мислите

За онези, които смятат, че сделките с биткойн (BTC) са много анонимни, има малко лоши новини.


Камила Русо, финтех журналист, казва, че сделките с водещата криптовалута не са толкова прикрити, колкото повечето хора са били подведени да вярват.

Русо получи откровението относно сделките с Биткойн, след като разговаря с агент на ФБР, който е запознат с крипто пространството. Тя каза, че повечето потребители вярват, че криптовалутите са анонимни. Те са по-скоро "псевдонимни", т.е. не са наистина анонимни и така лесно могат да бъдат проследени, след като са свързани с IP адрес.

Според агента на ФБР, който също е бил блокчейн анализатор, решаването на случаите свързани с пране или черния пазар е "разходка в парка" за агенцията, така че властите се радват да получат такива случаи поради лекотата на проследяване на Биткойн сделките, използвани в престъпленията, съобщи Русо.

Тя посочи още, че само 10% от потребителите на Биткойн го използват като цифрова валута, за да платят за стоки и услуги. Тя каза:

Виждаме много малко фундаментално използване на Биткойн, както му е самото предназначение - дигитални пари.


Всъщност тя каза, че BTC се използва по-често за изпиране на пари в наши дни, отколкото за "легитимни" плащания.

BTC транзакциите на черния пазар, изпирането на пари и всичко това, все още са по-голям случай за използване на Биткойн, отколкото паричните преводи и трансграничното прехвърляне - нещо като легитимни случаи на използванеОсвен "псевдонимна", мрежата на Биткойн също е "обвинявана", че е твърде централизирана. Според проучване, проведено в университета Корнел, мрежата на Етериум е по-децентрализирана от мрежата Биткойн.Tова е защото Ethernet нодовете са по-равномерно разпределени по целия свят, докато 56% от Биткойн възлите са от центровете за данни. Това е само един от алткойновете, който е доказано по-децентрализиран от Биткойн.

Ще изглежда, сякаш Биткойн трябва да работи върху основната си технология, за да подобри анонимността на транзакциите или един от най-добрите токени за поверителност, който предлага по-голяма анонимност, с по-добра защита на неприкосновеността на личния живот може да заеме мястото на BTC.

Децентрализацията за подобряване на сигурността на мрежата също е важно подобрение, което биткойн очевидно трябва да направи, тъй като по-новите криптовалути като Ripple ( XRP ) също ще поемат в тази насока, точно както Найджъл Грийн предсказа, че новите технологично развити криптовалути ще доминират Биткойн в бъдеще.

https://t.me/joinchat/GVKUGRH2XQaG9Ww6oeui4Q

СПОДЕЛИ: СПОДЕЛЯНИЯ

Подкрепете CryptoDNES

QR код към биткойн адреса:

QR код към етериум адреса:

Популярни Новини
Мнения (0)
Изкажете мнение
Още Биткойн новини

SEC одобри първия Биткойн ETF

Разбира се, по-голямата част от тези усилия (ако не всички) бяха безполезни - причинени от намаляващото търсене по време на кризи, противопоставяне от страна на държавните органи или общата несигурнос...
ОКТ. 16, 2021 12:48 1 МИН . ЧЕТЕНЕ

Какво предстои за Биткойн над $60,000?

Най-голямата дигитална валута по пазарна капитализация се изкачи над $60,000 по-рано днес на борсата Bitstamp, както отрази CryptoDnes.Криптовалутата се търгува на $61,600 към момента на писане, споре...
ОКТ. 15, 2021 20:35 2 МИН . ЧЕТЕНЕ

SEC вероятно ще одобри Биткойн ETF следващата седмица

Позовавайки се на “хора, запознати с въпроса”, Bloomberg съобщи, че Комисията по ценни книжа и борси на САЩ е готова да одобри първите борсово търгувани фондове за Биткойн в страната.Анонимните източн...
ОКТ. 15, 2021 13:11 1 МИН . ЧЕТЕНЕ

Биткойн заплатите за държавни служители са основен приоритет за Маями

Той също така посочи, че търси незабавно одобрение да постави Биткойн в баланса на Маями.Суарес каза пред Bloomberg News, че по отношение на плащането на държавни служители в Биткойн (BTC): „Искам да ...
ОКТ. 15, 2021 12:15 2 МИН . ЧЕТЕНЕ
Абонирай се за Крипто Днес Бъди сред първите, които научават за нашите специални новини от крипто света