НАЧАЛО Биткойн

Биткойн не е доходоносен за копаене, според JPMorgan

януари 29, 2019 13:08 1 мин. четене
СПОДЕЛИ: СПОДЕЛЯНИЯ
Биткойн не е доходоносен за копаене, според JPMorgan

Преди време изглеждаше сякаш почти всички бяха полудели по копаенето на криптовалути. Хората активно строиха частните си ферми, като инвестираха доста впечатляващи суми в мощно оборудване, но тогава наистина можеше това да даде плод.


Но има ли смисъл сега да влезем в сферата на добива на Биткойн? Според анализатори от JPMorgan Chase & Co., американската мултинационална инвестиционна банка и компания за финансови услуги, това изобщо не е възможно.

След провеждането на цялото проучване, експертите установиха, че претеглената от производството цена за създаването на един Биткойн през четвъртото тримесечие е била около $ 4060 в световен мащаб.

Това означава, че ако в момента Биткойн (BTC) се търгува на $3,473.70 за токен, вие ще харчите повече за генерирането му, отколкото ще получите като награда. Така че, гледайки текущата цена, можем да видим, че добивът на Биткойн не е много добра идея за повечето хора.

Евтино копаене в Китай

Но има ясна група копачи, които все още имат шанс да спечелят в тази ситуация. В Китай, за генериране на един Биткойн ще трябва да се плати практически два пъти по-малко. Очакваната сума е около $2400 долара за един токен.

Разходите за електроенергия са едни от най-големите за копачите, тъй като техните мощни компютри се нуждаят от много енергия, за да обработват блоковете с данни, за да печелят Биткойн. Като се имат предвид цените на електроенергията в световен мащаб, става ясно защо разходите за добив са толкова високи.

Независимо от това, преките споразумения с производители на електроенергия за изкупуването ѝ, които се опитват да продадат излишната енергия, помагат на китайските копачи да намалят разходите си.

„Спадът в цената на Биткойн от около $6 500, през по-голямата част на октомври до под $4 000 в момента, все повече налага допълнително и още по-негативно влияние за почти всички региони, с изключение на китайските копачи, които копаят на плюс“, обясниха анализаторите на JPMorgan, водени от Наташа Кънева.

Бъдещето на криптодобива

Очаква се, че ако ситуацията остане същата, голям брой копачи ще бъдат принудени да напуснат играта. Но това все още е само потенциален вариант. Според JPMorgan, производствените дялове на копачите, базирани в Чешката република, САЩ и Исландия, се разширяват през последната година, дори и по-отдавна.

Но ако броят на копачите намалее, производствените разходи ще паднат. Например, ако останат само китайските копачи, то ще струва по-малко от $1260, за да се добие един Биткойн.

Няма реална стойност

Освен това, анализаторите заявяват, че Биткойн, както и други криптовалути, нямат реална стойност.

Като цяло, JP Morgan Chase няма много оптимистично мнение за бъдещето на криптосферата. Според анализаторите на компанията, криптовалутите ще имат шанс да успеят да действат като пари само ако мнозинството от хората загубят вярата си в традиционните финансови концепции, включително банковото дело и стойността на златото.

 

https://t.me/joinchat/GVKUGRH2XQaG9Ww6oeui4Q

Telegram

СПОДЕЛИ: СПОДЕЛЯНИЯ

Подкрепете CryptoDNES

QR код към биткойн адреса:

QR код към етериум адреса:

Популярни Новини
Все още няма коментари!

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван.

This site is protected by reCAPTCHA and the Google Privacy Policy and Terms of Service apply.

Още Биткойн Новини

BlackRock стартира частен Биткойн (BTC) тръст

BlackRock – най-големият мениджър на активи в света, стартира частен тръст за Биткойн за институционални клиенти в САЩ, според публикация блог на своя уебсайт.

август 12, 2022 10:22 1 мин. четене

Кати Ууд споделя какво може да изстреля Биткойн

Кати Ууд – основателят на ARK Invest – смята, че навлизането на BlackRock в крипто може да има значителен ефект върху цената на Биткойн.

август 10, 2022 23:05 1 мин. четене

Биткойн изглежда е достигнал дъно, твърди Уил Клементе

Aнализаторът Уил Клементе сподели, че поръчките за покупка на Биткойн на крипто борсата Coinbase напомнят за дъното на BTC през март 2020 г.

август 10, 2022 18:45 1 мин. четене

Корелацията на Биткойн с технологичните акции достигна 3-месечно дъно

Тъй като пазарите се борят с все по-несигурните макроикономически перспективи, дните, в които Биткойн (BTC) се търгува като големите технологични акции, може би са преброени. Това може да не е добра новина за търговците на криптовалути.

август 10, 2022 14:06 1 мин. четене