НАЧАЛО Алткойни Биткойн

Биткойн не е доходоносен за копаене, според JPMorgan

ЯНУ. 29, 2019 13:08 2 МИН . ЧЕТЕНЕ
СПОДЕЛИ: СПОДЕЛЯНИЯ
 Биткойн не е доходоносен за копаене, според JPMorgan

Преди време изглеждаше сякаш почти всички бяха полудели по копаенето на криптовалути. Хората активно строиха частните си ферми, като инвестираха доста впечатляващи суми в мощно оборудване, но тогава наистина можеше това да даде плод.Но има ли смисъл сега да влезем в сферата на добива на Биткойн? Според анализатори от JPMorgan Chase & Co., американската мултинационална инвестиционна банка и компания за финансови услуги, това изобщо не е възможно.


След провеждането на цялото проучване, експертите установиха, че претеглената от производството цена за създаването на един Биткойн през четвъртото тримесечие е била около $ 4060 в световен мащаб.

Това означава, че ако в момента Биткойн (BTC) се търгува на $3,473.70 за токен, вие ще харчите повече за генерирането му, отколкото ще получите като награда. Така че, гледайки текущата цена, можем да видим, че добивът на Биткойн не е много добра идея за повечето хора.

Евтино копаене в Китай

Но има ясна група копачи, които все още имат шанс да спечелят в тази ситуация. В Китай, за генериране на един Биткойн ще трябва да се плати практически два пъти по-малко. Очакваната сума е около $2400 долара за един токен.

Разходите за електроенергия са едни от най-големите за копачите, тъй като техните мощни компютри се нуждаят от много енергия, за да обработват блоковете с данни, за да печелят Биткойн. Като се имат предвид цените на електроенергията в световен мащаб, става ясно защо разходите за добив са толкова високи.

Независимо от това, преките споразумения с производители на електроенергия за изкупуването ѝ, които се опитват да продадат излишната енергия, помагат на китайските копачи да намалят разходите си.

"Спадът в цената на Биткойн от около $6 500, през по-голямата част на октомври до под $4 000 в момента, все повече налага допълнително и още по-негативно влияние за почти всички региони, с изключение на китайските копачи, които копаят на плюс", обясниха анализаторите на JPMorgan, водени от Наташа Кънева.

Бъдещето на криптодобива


Очаква се, че ако ситуацията остане същата, голям брой копачи ще бъдат принудени да напуснат играта. Но това все още е само потенциален вариант. Според JPMorgan, производствените дялове на копачите, базирани в Чешката република, САЩ и Исландия, се разширяват през последната година, дори и по-отдавна.

Но ако броят на копачите намалее, производствените разходи ще паднат. Например, ако останат само китайските копачи, то ще струва по-малко от $1260, за да се добие един Биткойн.

Няма реална стойност

Освен това, анализаторите заявяват, че Биткойн, както и други криптовалути, нямат реална стойност.

Като цяло, JP Morgan Chase няма много оптимистично мнение за бъдещето на криптосферата. Според анализаторите на компанията, криптовалутите ще имат шанс да успеят да действат като пари само ако мнозинството от хората загубят вярата си в традиционните финансови концепции, включително банковото дело и стойността на златото.

 

https://t.me/joinchat/GVKUGRH2XQaG9Ww6oeui4Q

СПОДЕЛИ: СПОДЕЛЯНИЯ

Подкрепете CryptoDNES

QR код към биткойн адреса:

QR код към етериум адреса:

Популярни Новини
Мнения (2)
Изкажете мнение
Още Биткойн новини

Да очакваме ли корекция при Биткойн?

В нова стратегическа сесия той каза в YouTube видео, че BTC може да падне още, преди водещият крипто актив да покаже признаци на възстановяване.“Така въз основа на инструмента за разширение на Фибонач...
ОКТ. 23, 2021 19:15 1 МИН . ЧЕТЕНЕ

Пенсионен фонд в САЩ инвестира в Биткойн

Този път, Houston Firefighters’ Relief and Retirement Fund реши да инвестира в Биткойн (BTC) и Етериум (ETH), двете най-големи криптовалути в света. Това е един от първите пенсионни фондове, които инв...
ОКТ. 23, 2021 15:43 2 МИН . ЧЕТЕНЕ

Анализатори споделят потенциални цели за Биткойн

Понастоящем Биткойн се търгува над $60,000 според данни от CoinMarketCap, но придвижването над предишния връх за всички времена е накарало техническите анализатори да създадат множество възходящи прог...
ОКТ. 23, 2021 14:15 1 МИН . ЧЕТЕНЕ

Бичият пазар не е приключил

До голяма степен това предполагаемо се дължи на очакванията, че наскоро изброеният борсово търгуван фонд на ProShares (ETF), обвързан с фючърсите на криптовалутата, ще внесе повече пари на пазара.Подо...
ОКТ. 22, 2021 18:58 2 МИН . ЧЕТЕНЕ
Абонирай се за Крипто Днес Бъди сред първите, които научават за нашите специални новини от крипто света