НАЧАЛО Биткойн

Биткойн може да замести златото според Ник Сабо

януари 11, 2019 8:30 1 мин. четене
СПОДЕЛИ: СПОДЕЛЯНИЯ
Биткойн може да замести златото според Ник Сабо

По време на Israel Bitcoin Summit в университета в Тел Авив на 8-ми януари, Ник Сабо сподели мислите си за бъдещето на криптовалутите.

Според популярния криптограф, централните банки биха могли да прибегнат до криптовалутите като средство за допълване на националните златни резерви.

Освен това, Сабо счита, че централните банки в крайна сметка ще се обърнат към крипто като средство за допълване на националните златни резерви. Той обясни, че това ще се дължи на липсата на доверие между чужди правителства:

Ще има ситуации, при които централна банка не може да се довери на чуждестранна централна банка или правителство с техните облигации например. […] Едно от решенията, което беше разработено, е швейцарското правителство да го държи за вас – това не е решение с минимално доверие. Самото швейцарско правителство е подложено на политически натиск, така че решението е криптовалута.

Страните с по-слаби икономики ще отчетат увеличение в употребата, твърди Сабо.

Той смята, че Биткойн, както и други криптовалути, ще станат по-търсени в страни, чиито икономики претърпяват затруднения. Същото ще се случи в страни, които са включени в черния списък на международната търговия.

Само преди няколко дни, Владислав Гинко, руски университетски преподавател с връзки с правителството, заяви, че страната планира да инвестира в Биткойн , за да заобиколи американските санкции.

Поради санкциите на САЩ, елитът на Русия е принуден да изхвърля американски активи и щатски долари и да инвестира в Биткойн. Централната банка на Русия разполага с 466 млрд. долара в резерви и трябва да диверсифицира, в случай че има ограничени възможности за това (в бъдеще). https://t.me/joinchat/GVKUGRH2XQaG9Ww6oeui4Q

Telegram

СПОДЕЛИ: СПОДЕЛЯНИЯ

Подкрепете CryptoDNES

QR код към биткойн адреса:

QR код към етериум адреса:

Популярни Новини
Все още няма коментари!

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван.

This site is protected by reCAPTCHA and the Google Privacy Policy and Terms of Service apply.

Още Биткойн Новини

Биткойн: Рекорден обем шортове на актива

Биткойн (BTC) се шортва от големите институционални инвеститори с рекордни темпове, твърди водещ мениджър на цифрови активи.

септември 27, 2022 14:02 1 мин. четене

Биткойн го очаква финален спад, твърдят анализатори

Крипто трейдърът, който предвиди срива на Биткойн по време на мечия пазар от 2018 г., прогнозира предстояща фаза на капитулация за BTC.

септември 27, 2022 12:52 1 мин. четене

Биткойн: Активът е изправен само срещу насрещни ветрове

Създателите на една от водещите фирми за блокчейн анализ коментираха Биткойн, след като Федералният резерв отново повиши лихвения процент.

септември 26, 2022 12:32 1 мин. четене

Биткойн (BTC), Етериум (ETH) и Solana (SOL): готови за отскок?

Крипто анализатор, който предвиди края на бичия пазар на криптовалути, сега прогнозира големи отскоци за Биткойн (BTC), Етериум (ETH) и Solana (SOL).

септември 25, 2022 18:38 1 мин. четене