НАЧАЛО Биткойн

Биткойн може да замести златото според Ник Сабо

януари 11, 2019 8:30 1 мин. четене
СПОДЕЛИ: СПОДЕЛЯНИЯ
Биткойн може да замести златото според Ник Сабо

По време на Israel Bitcoin Summit в университета в Тел Авив на 8-ми януари, Ник Сабо сподели мислите си за бъдещето на криптовалутите.

Според популярния криптограф, централните банки биха могли да прибегнат до криптовалутите като средство за допълване на националните златни резерви.

Освен това, Сабо счита, че централните банки в крайна сметка ще се обърнат към крипто като средство за допълване на националните златни резерви. Той обясни, че това ще се дължи на липсата на доверие между чужди правителства:

Ще има ситуации, при които централна банка не може да се довери на чуждестранна централна банка или правителство с техните облигации например. […] Едно от решенията, което беше разработено, е швейцарското правителство да го държи за вас – това не е решение с минимално доверие. Самото швейцарско правителство е подложено на политически натиск, така че решението е криптовалута.

Страните с по-слаби икономики ще отчетат увеличение в употребата, твърди Сабо.

Той смята, че Биткойн, както и други криптовалути, ще станат по-търсени в страни, чиито икономики претърпяват затруднения. Същото ще се случи в страни, които са включени в черния списък на международната търговия.

Само преди няколко дни, Владислав Гинко, руски университетски преподавател с връзки с правителството, заяви, че страната планира да инвестира в Биткойн , за да заобиколи американските санкции.

Поради санкциите на САЩ, елитът на Русия е принуден да изхвърля американски активи и щатски долари и да инвестира в Биткойн. Централната банка на Русия разполага с 466 млрд. долара в резерви и трябва да диверсифицира, в случай че има ограничени възможности за това (в бъдеще). https://t.me/joinchat/GVKUGRH2XQaG9Ww6oeui4Q

Telegram

СПОДЕЛИ: СПОДЕЛЯНИЯ

Подкрепете CryptoDNES

QR код към биткойн адреса:

QR код към етериум адреса:

Популярни Новини
Все още няма коментари!

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван.

This site is protected by reCAPTCHA and the Google Privacy Policy and Terms of Service apply.

Още Биткойн Новини

BlackRock стартира частен Биткойн (BTC) тръст

BlackRock – най-големият мениджър на активи в света, стартира частен тръст за Биткойн за институционални клиенти в САЩ, според публикация блог на своя уебсайт.

август 12, 2022 10:22 1 мин. четене

Кати Ууд споделя какво може да изстреля Биткойн

Кати Ууд – основателят на ARK Invest – смята, че навлизането на BlackRock в крипто може да има значителен ефект върху цената на Биткойн.

август 10, 2022 23:05 1 мин. четене

Биткойн изглежда е достигнал дъно, твърди Уил Клементе

Aнализаторът Уил Клементе сподели, че поръчките за покупка на Биткойн на крипто борсата Coinbase напомнят за дъното на BTC през март 2020 г.

август 10, 2022 18:45 1 мин. четене

Корелацията на Биткойн с технологичните акции достигна 3-месечно дъно

Тъй като пазарите се борят с все по-несигурните макроикономически перспективи, дните, в които Биткойн (BTC) се търгува като големите технологични акции, може би са преброени. Това може да не е добра новина за търговците на криптовалути.

август 10, 2022 14:06 1 мин. четене