НАЧАЛО Алткойни Биткойн

Биткойн може да замести златото според Ник Сабо

ЯНУ. 11, 2019 08:30 1 МИН . ЧЕТЕНЕ
СПОДЕЛИ: СПОДЕЛЯНИЯ
 Биткойн може да замести златото според Ник Сабо

По време на Israel Bitcoin Summit в университета в Тел Авив на 8-ми януари, Ник Сабо сподели мислите си за бъдещето на криптовалутите.

Според популярния криптограф, централните банки биха могли да прибегнат до криптовалутите като средство за допълване на националните златни резерви.


Освен това, Сабо счита, че централните банки в крайна сметка ще се обърнат към крипто като средство за допълване на националните златни резерви. Той обясни, че това ще се дължи на липсата на доверие между чужди правителства:

Ще има ситуации, при които централна банка не може да се довери на чуждестранна централна банка или правителство с техните облигации например. […] Едно от решенията, което беше разработено, е швейцарското правителство да го държи за вас - това не е решение с минимално доверие. Самото швейцарско правителство е подложено на политически натиск, така че решението е криптовалута.


Страните с по-слаби икономики ще отчетат увеличение в употребата, твърди Сабо.

Той смята, че Биткойн, както и други криптовалути, ще станат по-търсени в страни, чиито икономики претърпяват затруднения. Същото ще се случи в страни, които са включени в черния списък на международната търговия.

Само преди няколко дни, Владислав Гинко, руски университетски преподавател с връзки с правителството, заяви, че страната планира да инвестира в Биткойн , за да заобиколи американските санкции.

Поради санкциите на САЩ, елитът на Русия е принуден да изхвърля американски активи и щатски долари и да инвестира в Биткойн. Централната банка на Русия разполага с 466 млрд. долара в резерви и трябва да диверсифицира, в случай че има ограничени възможности за това (в бъдеще). 


https://t.me/joinchat/GVKUGRH2XQaG9Ww6oeui4Q

СПОДЕЛИ: СПОДЕЛЯНИЯ

Подкрепете CryptoDNES

QR код към биткойн адреса:

QR код към етериум адреса:

Популярни Новини
Мнения (0)
Изкажете мнение
Още Биткойн новини

Да очакваме ли корекция при Биткойн?

В нова стратегическа сесия той каза в YouTube видео, че BTC може да падне още, преди водещият крипто актив да покаже признаци на възстановяване.“Така въз основа на инструмента за разширение на Фибонач...
ОКТ. 23, 2021 19:15 1 МИН . ЧЕТЕНЕ

Пенсионен фонд в САЩ инвестира в Биткойн

Този път, Houston Firefighters’ Relief and Retirement Fund реши да инвестира в Биткойн (BTC) и Етериум (ETH), двете най-големи криптовалути в света. Това е един от първите пенсионни фондове, които инв...
ОКТ. 23, 2021 15:43 2 МИН . ЧЕТЕНЕ

Анализатори споделят потенциални цели за Биткойн

Понастоящем Биткойн се търгува над $60,000 според данни от CoinMarketCap, но придвижването над предишния връх за всички времена е накарало техническите анализатори да създадат множество възходящи прог...
ОКТ. 23, 2021 14:15 1 МИН . ЧЕТЕНЕ

Бичият пазар не е приключил

До голяма степен това предполагаемо се дължи на очакванията, че наскоро изброеният борсово търгуван фонд на ProShares (ETF), обвързан с фючърсите на криптовалутата, ще внесе повече пари на пазара.Подо...
ОКТ. 22, 2021 18:58 2 МИН . ЧЕТЕНЕ
Абонирай се за Крипто Днес Бъди сред първите, които научават за нашите специални новини от крипто света