НАЧАЛО Биткойн

Биткойн и бизнес в Африка

октомври 31, 2018 20:22 1 мин. четене
СПОДЕЛИ: СПОДЕЛЯНИЯ
Биткойн и бизнес в Африка

Биткойн може да има положително въздействие върху финансовата индустрия.

Това е особено вярно, когато става въпрос за финансово затруднени региони. Компании като BitPesa се опитват да нарушат порочния финансов цикъл в Африка, като въведат решения, базирани на Биткойн. Борбата с финансови затруднения в Африка е сериозна инициатива. Парите трудно идват, а нивото на безработицата е катастрофален проблем в повечето страни.

Континентът е голям пазар, когато става дума за трансфер на парични преводи.

Жителите пътуват в чужбина, за да намерят работа и да изпращат пари обратно вкъщи. Това се превърна в бум на бизнеса за лидери от бранша като MoneyGram и Western Union.

Въпреки това, тези доставчици на парични преводи представляват проблем. Потребителите трябва да пътуват часове, за да вземат пари и да се върнат у дома. Освен това има относително високи такси, свързани с парични преводи от и за Африка. Цената, която трябва да платите за удобството, е доста солена. Докато таксите за парични преводи са намалели през годините, все още има много място за подобрения.

Това е мястото, където Биткойн и другите криптовалути оказват влияние. Тяхната безгранична природа и липса на посредничество правят решението евтино и удобно решение. Фирми като BitPesa полагат големи усилия в това отношение. Дори и за тях обаче все още съществуват големи предизвикателства. Въпреки някои неуспехи, компанията все още се опитва да промени света.

Telegram

СПОДЕЛИ: СПОДЕЛЯНИЯ

Подкрепете CryptoDNES

QR код към биткойн адреса:

QR код към етериум адреса:

Популярни Новини
Все още няма коментари!

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван.

This site is protected by reCAPTCHA and the Google Privacy Policy and Terms of Service apply.

Още Биткойн Новини

BlackRock стартира частен Биткойн (BTC) тръст

BlackRock – най-големият мениджър на активи в света, стартира частен тръст за Биткойн за институционални клиенти в САЩ, според публикация блог на своя уебсайт.

август 12, 2022 10:22 1 мин. четене

Кати Ууд споделя какво може да изстреля Биткойн

Кати Ууд – основателят на ARK Invest – смята, че навлизането на BlackRock в крипто може да има значителен ефект върху цената на Биткойн.

август 10, 2022 23:05 1 мин. четене

Биткойн изглежда е достигнал дъно, твърди Уил Клементе

Aнализаторът Уил Клементе сподели, че поръчките за покупка на Биткойн на крипто борсата Coinbase напомнят за дъното на BTC през март 2020 г.

август 10, 2022 18:45 1 мин. четене

Корелацията на Биткойн с технологичните акции достигна 3-месечно дъно

Тъй като пазарите се борят с все по-несигурните макроикономически перспективи, дните, в които Биткойн (BTC) се търгува като големите технологични акции, може би са преброени. Това може да не е добра новина за търговците на криптовалути.

август 10, 2022 14:06 1 мин. четене