НАЧАЛО Други

Биткойн докарва 8-цифрени суми от продажби за бижутерски магазин

октомври 31, 2018 20:20 1 мин. четене
СПОДЕЛИ: СПОДЕЛЯНИЯ
Биткойн докарва 8-цифрени суми от продажби за бижутерски магазин

Гарантирането, че използването Биткойн и други криптовалути е широко разпространено е много трудно.

Това е особено вярно, когато става дума за закупуване на артикули и услуги с крипто.

Бижутериен магазин в Менло Парк, Сан Франциско, сега е един от първите магазини за бижута, които приемат криптовалути. Положително развитие, което помага да се легитимира Биткойн като валута. Управителят на магазина Джаред Силвър също е голям фен на BTC.

Биткойн за магазин за бижута

Предвид текущата стойност на Биткойн, бихме могли да очакваме от притежателите да го изразходват като обикновена валута. Това е далеч от начина, по който нещата се развиват в действителност, за съжаление. Завършването на транзакция с Биткойн изисква потвърждаване на мрежата. Тези потвърждения могат да отнемат от 10 до 30 минути, за да завършат напълно. Имайки предвид това, се очертава много обезпокоителна ситуация за водещата световна криптовалута.

Дори и така, един конкретен магазин за бижута от висок клас вижда заслуги в крипто. Stephen Silver в Менло Парк решават да въведат плащания с крипто за клиентите си. Това е един от начините да се гарантира, че бижутерът се отличава от конкуренцията в това отношение. Джаред Силвър, шефът на магазина, е убеден, че е добра идея да се впуснат в това начинание.

Досега изглежда, че решението се отплаща за магазина за бижута. Почти една на всеки пет транзакции се плаща чрез крипто, като биткойн е най-благоприятният вариант за плащане. Това все още е доста зад банковите преводи и плащания с кредитни карти. Разходите, свързани с тези две възможности обаче все още са доста стръмни, така че BTC се позиционира като много по-евтина алтернатива.

Джаред Силвър оценява опцията за Биткойн

Последното увеличение на цените на биткойн и последвалото намаление, не навреди на бизнеса по никакъв начин. Силвър твърди, че неговият магазин е обработил осемцифрен обем на продажбите в BTC, което е много впечатляващо. Всичко това показва, че онези, които имат „излишен“ BTC, са повече от готови да го похарчат. Особено със сравнително висока стойност на валутата в момента, закупуването на луксозни стоки става много по-лесно.

Собственика на магазина още коментари:

Тъй като ние сме тук в Силиконовата долина наистина в люлката на иновациите, тя ни дава възможност да видим как тези технологии узряват и това, което открихме беше, че имаме много клиенти, които са реномирани инвеститори, предприемачи и те искат да плащат в крипто.

Очевидно е, че това обръща много по-голямо внимание на индустрията на криптовалути. Макар че не всеки ще купува бижута с Биткойн, като има повече опции на свое разположение, това е добро нещо. Също така е добре да видите повече магазини, които приемат Биткойн като начин на плащане. Въпреки че BTC не е перфектно решение, той осигурява конкуренция за прекомерни такси. Това само по себе си е повече от това да си струва ползването му.

Telegram

СПОДЕЛИ: СПОДЕЛЯНИЯ

Подкрепете CryptoDNES

QR код към биткойн адреса:

QR код към етериум адреса:

Популярни Новини
Все още няма коментари!

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван.

This site is protected by reCAPTCHA and the Google Privacy Policy and Terms of Service apply.

Още Други Новини

CBDC са „комунизъм в най-чистата му форма“, твърди Робърт Кийосаки

Все повече държави и банки по света обмислят идеята за въвеждане на дигитални валути на централните банки (CBDC).

август 12, 2022 9:45 1 мин. четене

dYdX блокира сметки на потребители свързани с Tornado Cash

Протоколът за деривати dYdX потвърди в четвъртък сутринта, че е блокирал потребителски акаунти, които преди това са взаимодействали с Tornado Cash, в съответствие с новите санкции на САЩ.

август 11, 2022 19:00 1 мин. четене

Coinbase получи призовка от SEC

Coinbase е изправена пред разследване от страна на Комисията по ценни книжа и фондови борси (SEC) на САЩ във връзка с нейните продукти за доходност и стейкинг, според тримесечната ѝ документация.

август 11, 2022 15:38 1 мин. четене

Крипто казиното Winz.io пусна собствена ротативка

Winz.io пуска собствена ротативка – Winz to the Moon.

август 11, 2022 13:21 1 мин. четене