НАЧАЛО Други

Биткойн докарва 8-цифрени суми от продажби за бижутерски магазин

ОКТ. 31, 2018 20:20 2 МИН . ЧЕТЕНЕ
СПОДЕЛИ: СПОДЕЛЯНИЯ
 Биткойн докарва 8-цифрени суми от продажби за бижутерски магазин

Гарантирането, че използването Биткойн и други криптовалути е широко разпространено е много трудно.

Това е особено вярно, когато става дума за закупуване на артикули и услуги с крипто.


Бижутериен магазин в Менло Парк, Сан Франциско, сега е един от първите магазини за бижута, които приемат криптовалути. Положително развитие, което помага да се легитимира Биткойн като валута. Управителят на магазина Джаред Силвър също е голям фен на BTC.


Биткойн за магазин за бижута


Предвид текущата стойност на Биткойн, бихме могли да очакваме от притежателите да го изразходват като обикновена валута. Това е далеч от начина, по който нещата се развиват в действителност, за съжаление. Завършването на транзакция с Биткойн изисква потвърждаване на мрежата. Тези потвърждения могат да отнемат от 10 до 30 минути, за да завършат напълно. Имайки предвид това, се очертава много обезпокоителна ситуация за водещата световна криптовалута.

Дори и така, един конкретен магазин за бижута от висок клас вижда заслуги в крипто. Stephen Silver в Менло Парк решават да въведат плащания с крипто за клиентите си. Това е един от начините да се гарантира, че бижутерът се отличава от конкуренцията в това отношение. Джаред Силвър, шефът на магазина, е убеден, че е добра идея да се впуснат в това начинание.

Досега изглежда, че решението се отплаща за магазина за бижута. Почти една на всеки пет транзакции се плаща чрез крипто, като биткойн е най-благоприятният вариант за плащане. Това все още е доста зад банковите преводи и плащания с кредитни карти. Разходите, свързани с тези две възможности обаче все още са доста стръмни, така че BTC се позиционира като много по-евтина алтернатива.


Джаред Силвър оценява опцията за Биткойн


Последното увеличение на цените на биткойн и последвалото намаление, не навреди на бизнеса по никакъв начин. Силвър твърди, че неговият магазин е обработил осемцифрен обем на продажбите в BTC, което е много впечатляващо. Всичко това показва, че онези, които имат "излишен" BTC, са повече от готови да го похарчат. Особено със сравнително висока стойност на валутата в момента, закупуването на луксозни стоки става много по-лесно.


Собственика на магазина още коментари:

Тъй като ние сме тук в Силиконовата долина наистина в люлката на иновациите, тя ни дава възможност да видим как тези технологии узряват и това, което открихме беше, че имаме много клиенти, които са реномирани инвеститори, предприемачи и те искат да плащат в крипто.

Очевидно е, че това обръща много по-голямо внимание на индустрията на криптовалути. Макар че не всеки ще купува бижута с Биткойн, като има повече опции на свое разположение, това е добро нещо. Също така е добре да видите повече магазини, които приемат Биткойн като начин на плащане. Въпреки че BTC не е перфектно решение, той осигурява конкуренция за прекомерни такси. Това само по себе си е повече от това да си струва ползването му.

СПОДЕЛИ: СПОДЕЛЯНИЯ

Подкрепете CryptoDNES

QR код към биткойн адреса:

QR код към етериум адреса:

Популярни Новини
Мнения (0)
Изкажете мнение
Още Други новини

Нов проект раздава безплатни криптовалути

Глобалните амбиции на WorldcoinСам Алтман, бивш президент на Y Combinator и настоящ главен изпълнителен директор на OpenAI, официално представи Worldcoin, приблизително четири месеца след като новинат...
ОКТ. 23, 2021 03:44 2 МИН . ЧЕТЕНЕ

Инвестиционeн гигант се насочва към търговията с криптовалути

Pimco, инвестиционен посредник на стойност $2 трилиона, потенциално може да започне да търгува с криптовалути на спот пазара, потвърди главният инвестиционен директор на фирмата Даниел Ивасцин пред CN...
ОКТ. 22, 2021 12:53 1 МИН . ЧЕТЕНЕ

Diem Association: 'Ние не сме Facebook'

Американските законодатели поставиха под съмнение дали е правилно да се позволи на Facebook, а оттам и на Diem, да управляват криптовалута, предвид опасенията за поверителността, повдигнати през после...
ОКТ. 22, 2021 17:05 1 МИН . ЧЕТЕНЕ

Над 100 милиона потребители притежават криптовалути в Индия

Според статистически данни, Индия е дом на най-големия брой собственици на крипто в света. Следват съответно САЩ и Русия на второ и трето място.Защо търговията с криптовалути е популярна в Индия?Една ...
ОКТ. 22, 2021 17:46 1 МИН . ЧЕТЕНЕ
Абонирай се за Крипто Днес Бъди сред първите, които научават за нашите специални новини от крипто света