НАЧАЛО Биткойн

‘Биткойн вероятно ще стане безполезен’, твърди основателят на Interactive Brokers

юли 19, 2022 15:46 1 мин. четене
СПОДЕЛИ: СПОДЕЛЯНИЯ
‘Биткойн вероятно ще стане безполезен’, твърди основателят на Interactive Brokers

Годишната потребителска инфлация отбеляза четиридесетгодишен връх от 9.1% и разтърси пазарите на акции и криптовалути.

Томас Питърфи, милиардер, който е основател и председател на платформата за онлайн търговия Interactive Brokers, коментира скорошните събития в интервю за Forbes.


“Това не е краткосрочен проблем”


Забележително е, че през януари Питърфи препоръча на инвеститорите да обмислят възможността да държат 2-3% от парите си в криптовалути като хедж срещу инфлацията и възможността фиатните валути „да отидат по дяволите„. 


Сега обаче той се чувства по-малко уверен в резултат на пазарния срив и кризата с ликвидността, които разтърсиха крипто сектора. 


Смятам, че инфлационният натиск ще продължи с години, а не с месеци, това не е краткосрочен проблем„, каза той.


Мисля, че шансовете са много големи, че [Биткойн] ще стане безполезен или ще бъде забранен„, каза Петърфи. 


Според него федералното правителство на САЩ може да се опита да забрани криптовалутите, защото те „осигуряват финансиране на незаконни дейности„. Той също така посочи невъзможността на Министерството на финансите на САЩ да „контролира или проследява плащанията и да събира данъци“ като причина за потенциалната гибел на BTC.

Mилиардера коментира и защо инфлацията ще се задържи, като обвини десетилетията на хронично дефицитно харчене в САЩ, продължаващите смущения във веригите за доставки. Той добави, че има недостиг на квалифицирана работна ръка и нарастваща автоматизация; самоналожените от корпорациите ESG (екологични, социални и управленски) регулации, които „повишават производствените разходи

„Тъй като Фед повишава лихвените проценти, той увеличава сумата, която страната трябва да плати за обслужване. Това е порочен кръг, който в крайна сметка ще доведе до взривяване на дълга.“

Според Петърфи S&P 500 може да падне до $3,000 през октомври, което би представлявало спад от 21% спрямо настоящата му стойност от над $3,800. Откакто достигна нов исторически връх през ноември миналата година, индексът вече се е понижил с повече от 20%. 

ПРОЧЕТИ ОЩЕ: Трейдър предупреждава, че сегашният възход е подвеждащ

В крайна сметка растящите цени ще настигнат акциите„, настоява Петърфи. Според него „акциите ще навлязат в дълъг период на бичи пазар, движен от инфлацията„, а това е чудесно време за извършване на проучвания и за натрупване на акции на компании.

И все пак той запазва убеждението си, че съществува възможност Биткойн да стане много ценен в даден момент в бъдещето. Поради това Петърфи продължава да държи известно количество Биткойн и възнамерява да придобие още, ако цената достигне $12,000. 


Telegram

СПОДЕЛИ: СПОДЕЛЯНИЯ

Подкрепете CryptoDNES

QR код към биткойн адреса:

QR код към етериум адреса:

Все още няма коментари!

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван.

This site is protected by reCAPTCHA and the Google Privacy Policy and Terms of Service apply.

Още Биткойн Новини

Биткойн (BTC): Русия засилва натиска си в копаенето на криптовалути

Докато инвеститорите скърбят за загубата от инвестираните от тях средства, миньорите на Биткойн (BTC) се борят да оцелеят. В резултат на това цената на BTC продължи да пада дори при нарастващите разходи за електроенергия, използвана за добив на актива. Въпреки това много миньори от Русия имат желание да придобият съоръжения за добив.

декември 4, 2022 22:05 1 мин. четене

Очакванията за цената на Биткойн (BTC) са все по-ниски

Неотдавнашно проучване показва, че общественото възприятие за бъдещата стойност на Биткойн е по-песимистично след срива на FTX.

декември 4, 2022 21:11 1 мин. четене

Ето кои са топ транзакциите на крипто китовете през изминалата седмица

През изминалата седмица станахме свиделите на не малко транзакции на крипто китове. Общата им стойност е над $3 милиарда, а Binance са помогнали за осъществяването на около 80% от тях.

декември 4, 2022 17:55 1 мин. четене

„Купувайте Биткойн“, препоръчва изследовател от Харвард на централните банки

Изследовател по икономика от Харвард публикува нов работен документ, в който препоръчва на централните банки по света да започнат да купуват Биткойн.

декември 4, 2022 10:05 1 мин. четене