НАЧАЛО Биткойн

Биткойн става безрисков актив, твърдят от Bloomberg

май 5, 2022 12:30 1 мин. четене
СПОДЕЛИ: СПОДЕЛЯНИЯ
Биткойн става безрисков актив, твърдят от Bloomberg

Последният доклад на Bloomberg Intelligence за май обсъжда приемането на Биткойн и други криптовалути.

В доклада се посочи, че основният извод на Bloomberg Intelligence от конференцията ‘Bitcoin 2022’ в Маями е, че “това, което се случва за авансиране на парите и финансите в 21-ви век, е неудържимо”.


В началото на доклада Bloomberg Intelligence отбеляза, че институционалното участие и намаляващата волатилност на Биткойн спрямо традиционните рискови активи изглежда показват ясна дивергенция в полза на Биткойн, което позволява на инвеститорите да избегнат определени клопки на традиционните активи. 


Bloomberg Intelligence заяви, че “нашето виждане е да не се противопоставяме на мантрата ‘тенденцията е вашият приятел’ “, обяснявайки, че инвеститорите, които изберат да не разпределят поне частично, могат да пострадат най-много.


Докладът допълнително илюстрира дивергенцията на Биткойн като стандартен рисков актив, като го сравнява с числата на годишна база (от началото на годината) до 3-ти май за фондовия индекс Nasdaq 100. До този момент. Nasdaq 100 претърпя спад от -20%, докато Биткойн падна само -15%. Bloomberg Intelligence твърди, че BTC се превръща в актив за избягване на риска.


Отделянето от традиционните активи става все по-важно, тъй като днес светът очаква последното заседание на Федералния комитет за отворен пазар (FOMC). Тъй като Федералният резерв продължава с количественото затягане, Bloomberg Intelligence отбеляза, че Биткойн е в добра позиция да нарасне срещу “потенциално свръхразширени цени на акциите”.

Прочети Още: Ветеран трейдър предвижда значителна корекция за Биткойн

Въпреки това, изглежда, че Биткойн се отклонява от политическите решения на централните банки, което показва лек мечи пазар в сравнение с исторически мечи пазари. Както може да се види по-долу, по време на минали фази на затягане, Биткойн се покачва. 

Source: Bloomberg Intelligence

Докато в доклада се посочва още един очакван спад, тъй като Федералният резерв едва е започнал процеса на затягане, Bloomberg Intelligence посочва “HODL поведение”, което показва, че повече адреси и нови адреси държат своите биткойни. 


Този манталитет поражда очаквания за много по-лек спад, отколкото се наблюдаваше преди в лицето на отрицателните икономически въздействия от Федералния резерв.

Виждаме голям потенциал за Биткойн да продължи да прави това, което е правил през по-голямата част от своето съществуване – да превъзхожда повечето традиционни класове активи”, се казва в доклада.

Telegram

СПОДЕЛИ: СПОДЕЛЯНИЯ

Подкрепете CryptoDNES

QR код към биткойн адреса:

QR код към етериум адреса:

Популярни Новини
Все още няма коментари!

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван.

This site is protected by reCAPTCHA and the Google Privacy Policy and Terms of Service apply.

Още Биткойн Новини

Питър Шиф: Биткойн напът да се срине под $10,000

В неотдавнашно интервю за Kitco прословутият защитник на златото Питър Шиф прогнозира, че цената на Биткойн (BTC) все още може да падне под нивото от $10,000 поради принудителни продажби.

август 12, 2022 12:30 1 мин. четене

BlackRock стартира частен Биткойн (BTC) тръст

BlackRock – най-големият мениджър на активи в света, стартира частен тръст за Биткойн за институционални клиенти в САЩ, според публикация блог на своя уебсайт.

август 12, 2022 10:22 1 мин. четене

Кати Ууд споделя какво може да изстреля Биткойн

Кати Ууд – основателят на ARK Invest – смята, че навлизането на BlackRock в крипто може да има значителен ефект върху цената на Биткойн.

август 10, 2022 23:05 1 мин. четене

Биткойн изглежда е достигнал дъно, твърди Уил Клементе

Aнализаторът Уил Клементе сподели, че поръчките за покупка на Биткойн на крипто борсата Coinbase напомнят за дъното на BTC през март 2020 г.

август 10, 2022 18:45 1 мин. четене