НАЧАЛО Биткойн

Биткойн спада до $39,000 – ще продължи ли хода си надолу?

април 12, 2022 15:07 1 мин. четене
СПОДЕЛИ: СПОДЕЛЯНИЯ
Биткойн спада до $39,000 – ще продължи ли хода си надолу?

Търговците казват, че заплахата от продължителен мечи пазар се засилва, след като цената на Биткойн падна до $39,200.

Крипто пазарът се влоши на 11-ти април, след като опасенията, свързани с нарастващата инфлация, ходовете на Федералния резерв на САЩ и страхът от глобален недостиг на храна доведоха до широко разпространена слабост на глобалните финансови пазари.

Данните показват, че мечките пробиха защитната линия на биковете на $42,000 в понеделник, като Биткойн падна до дневно дъно от $39,200 и няколко анализатори предвиждат дори по-ниски цени в краткосрочен план.

$40,000 – психологическа граница

Спадът под $40,000 беше прогнозиран от Майкъл Ван де Поуп, който публикува следната графика в неделя, подчертавайки силното движение на Биткойн, но той също така предупреди, че “уикенд е и все още трябва да пробием тази зона на съпротива”.

След оттеглянето в понеделник, ван де Поуп публикува туит, в който адресира отхвърлянето около $43,000 и предлага представа за това кое ниво трябва да се държи под око като следваща подкрепа.

Според трейдъра, “зелената зона” в диапазона от $43,000 до $44,000 ще трябва да се превърне в подкрепа, за да се запази възходящата траектория.

Този мечи пазар е “различен”

Трейдър, подвизаващ се под псевдонима ‘McKenna’ публикува следната графика, разглеждаща движението на цената на Биткойн от април 2021 г. Той каза, че “това беше най-странният мечи пазар, който съм виждал”.

“[…]Дори не мисля, че ще видим под $30,000, аз съм по-скоро за просто рязко движение на цените в този диапазон, което също е ад.[…]”

Image

Подобно мнение изрази крипто анализаторът и анонимният потребител на Twitter ‘360Trader’, който публикува следната графика, подчертавайки диапазона на консолидация, в който BTC се търгува от миналия ноември.

“Консолидацията на Биткойн продължава… ливъриджът е под контрол… флоатът все още изсъхва… Това няма да продължи вечно. Просто сложи лейкопласт и продължавай да натискаш.”

Къде ще отиде Биткойн от тук?

Последна информация за бъдещето на цената на BTC беше предоставена от Филип Суифт, пазарен анализатор и основател на LookintoBitcoin, който публикува следната графика, показваща скорошното отхвърляне на цената от 1-годишната пълзяща средна (MA).

Според Суифт, 1-годишният MA “е действал като опорна точка на бичите пазари срещу мечките през цялата история на Биткойн.

Суифт каза:

“Не мога наистина да го нарека бичи пазар, докато не се върнем убедително над 1-годишната MA.”

Според данни на CoinMarketpCap, общата пазарна капитализация на криптовалутите сега възлиза на $1.770 трилиона, а степента на доминантност на Биткойн е 43,2%.

Telegram

СПОДЕЛИ: СПОДЕЛЯНИЯ

Подкрепете CryptoDNES

QR код към биткойн адреса:

QR код към етериум адреса:

Популярни Новини
Все още няма коментари!

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван.

This site is protected by reCAPTCHA and the Google Privacy Policy and Terms of Service apply.

Още Биткойн Новини

Питър Шиф: Биткойн напът да се срине под $10,000

В неотдавнашно интервю за Kitco прословутият защитник на златото Питър Шиф прогнозира, че цената на Биткойн (BTC) все още може да падне под нивото от $10,000 поради принудителни продажби.

август 12, 2022 12:30 1 мин. четене

BlackRock стартира частен Биткойн (BTC) тръст

BlackRock – най-големият мениджър на активи в света, стартира частен тръст за Биткойн за институционални клиенти в САЩ, според публикация блог на своя уебсайт.

август 12, 2022 10:22 1 мин. четене

Кати Ууд споделя какво може да изстреля Биткойн

Кати Ууд – основателят на ARK Invest – смята, че навлизането на BlackRock в крипто може да има значителен ефект върху цената на Биткойн.

август 10, 2022 23:05 1 мин. четене

Биткойн изглежда е достигнал дъно, твърди Уил Клементе

Aнализаторът Уил Клементе сподели, че поръчките за покупка на Биткойн на крипто борсата Coinbase напомнят за дъното на BTC през март 2020 г.

август 10, 2022 18:45 1 мин. четене