НАЧАЛО Биткойн

Биткойн спада до $39,000 – ще продължи ли хода си надолу?

април 12, 2022 15:07 1 мин. четене
СПОДЕЛИ: СПОДЕЛЯНИЯ
Биткойн спада до $39,000 – ще продължи ли хода си надолу?

Търговците казват, че заплахата от продължителен мечи пазар се засилва, след като цената на Биткойн падна до $39,200.

Крипто пазарът се влоши на 11-ти април, след като опасенията, свързани с нарастващата инфлация, ходовете на Федералния резерв на САЩ и страхът от глобален недостиг на храна доведоха до широко разпространена слабост на глобалните финансови пазари.

Данните показват, че мечките пробиха защитната линия на биковете на $42,000 в понеделник, като Биткойн падна до дневно дъно от $39,200 и няколко анализатори предвиждат дори по-ниски цени в краткосрочен план.

$40,000 – психологическа граница

Спадът под $40,000 беше прогнозиран от Майкъл Ван де Поуп, който публикува следната графика в неделя, подчертавайки силното движение на Биткойн, но той също така предупреди, че “уикенд е и все още трябва да пробием тази зона на съпротива”.

След оттеглянето в понеделник, ван де Поуп публикува туит, в който адресира отхвърлянето около $43,000 и предлага представа за това кое ниво трябва да се държи под око като следваща подкрепа.

Според трейдъра, “зелената зона” в диапазона от $43,000 до $44,000 ще трябва да се превърне в подкрепа, за да се запази възходящата траектория.

Този мечи пазар е “различен”

Трейдър, подвизаващ се под псевдонима ‘McKenna’ публикува следната графика, разглеждаща движението на цената на Биткойн от април 2021 г. Той каза, че “това беше най-странният мечи пазар, който съм виждал”.

“[…]Дори не мисля, че ще видим под $30,000, аз съм по-скоро за просто рязко движение на цените в този диапазон, което също е ад.[…]”

Image

Подобно мнение изрази крипто анализаторът и анонимният потребител на Twitter ‘360Trader’, който публикува следната графика, подчертавайки диапазона на консолидация, в който BTC се търгува от миналия ноември.

“Консолидацията на Биткойн продължава… ливъриджът е под контрол… флоатът все още изсъхва… Това няма да продължи вечно. Просто сложи лейкопласт и продължавай да натискаш.”

Къде ще отиде Биткойн от тук?

Последна информация за бъдещето на цената на BTC беше предоставена от Филип Суифт, пазарен анализатор и основател на LookintoBitcoin, който публикува следната графика, показваща скорошното отхвърляне на цената от 1-годишната пълзяща средна (MA).

Според Суифт, 1-годишният MA “е действал като опорна точка на бичите пазари срещу мечките през цялата история на Биткойн.

Суифт каза:

“Не мога наистина да го нарека бичи пазар, докато не се върнем убедително над 1-годишната MA.”

Според данни на CoinMarketpCap, общата пазарна капитализация на криптовалутите сега възлиза на $1.770 трилиона, а степента на доминантност на Биткойн е 43,2%.

Telegram

СПОДЕЛИ: СПОДЕЛЯНИЯ

Подкрепете CryptoDNES

QR код към биткойн адреса:

QR код към етериум адреса:

Все още няма коментари!

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван.

This site is protected by reCAPTCHA and the Google Privacy Policy and Terms of Service apply.

Още Биткойн Новини

Биткойн (BTC): Русия засилва натиска си в копаенето на криптовалути

Докато инвеститорите скърбят за загубата от инвестираните от тях средства, миньорите на Биткойн (BTC) се борят да оцелеят. В резултат на това цената на BTC продължи да пада дори при нарастващите разходи за електроенергия, използвана за добив на актива. Въпреки това много миньори от Русия имат желание да придобият съоръжения за добив.

декември 4, 2022 22:05 1 мин. четене

Очакванията за цената на Биткойн (BTC) са все по-ниски

Неотдавнашно проучване показва, че общественото възприятие за бъдещата стойност на Биткойн е по-песимистично след срива на FTX.

декември 4, 2022 21:11 1 мин. четене

Ето кои са топ транзакциите на крипто китовете през изминалата седмица

През изминалата седмица станахме свиделите на не малко транзакции на крипто китове. Общата им стойност е над $3 милиарда, а Binance са помогнали за осъществяването на около 80% от тях.

декември 4, 2022 17:55 1 мин. четене

„Купувайте Биткойн“, препоръчва изследовател от Харвард на централните банки

Изследовател по икономика от Харвард публикува нов работен документ, в който препоръчва на централните банки по света да започнат да купуват Биткойн.

декември 4, 2022 10:05 1 мин. четене