НАЧАЛО Алткойни Биткойн

Биткойн ще замени златото

НОЕ. 20, 2020 19:00 1 МИН . ЧЕТЕНЕ
СПОДЕЛИ: СПОДЕЛЯНИЯ
 Биткойн ще замени златото

Мрежовият ефект на Биткойн принуди традиционните финансисти да променят настроението си върху цифровата валута.

 

Старши изпълнителен директор на BlackRock, най-големият мениджър на активи в света, признава, че Биткойн се е превърнал в постоянен елемент в глобалната финансова система, предлагайки още един осезаем признак, че вижданията за дигиталната валута са се променили.

 

Рик Ридър, изпълнителен директор в звено на BlackRock с фиксиран доход, каза в петък пред CNBC, че “Биткойн е тук, за да остане.


 Макар да признава, че не е Биткойн бик, Ридер каза, че водещата валута “ще заеме мястото на златото до голяма степен [защото] е толкова по-функционална, отколкото да се предава златно кюлче наоколо”.

 

BTC понякога се нарича “цифрово злато” заради уникалните му характеристики на запас от стойност. Най-запалените привърженици на Биткойн вярват, че в крайна сметка ще отнеме значителна част от пазарната капитализация на златото, тъй като все повече инвеститори осъзнават неговата полезност.

 

В цената, деноминирана в злато 1 Биткойн в момента струва 9,961 унции.

 

2020 г. може да е годината, в която се променя възприятието за Биткойн, особено сред институционалните инвеститори, които отдавна са скептични към цифровите валути. 

 

Инвеститори като Пол Тюдор Джоунс и Стенли Друкенмилър хвърлиха тежестта си зад BTC, докато големи банки като Citigroup и JPMorgan са издали насоки за водещата криптовалута.

 

От страна на бизнеса се изчислява, че корпорациите държат 4,54% от общото предлагане на флагманската криптовалута, което се равнява на около 15,3 млрд. долара по текущи цени.

 

Междувременно BlackRock има непряка експозиция към Биткойн чрез дела си в MicroStrategy, фирма за бизнес разузнаване, която преобразува по-голямата част от своите парични резерви в BTC по-рано тази година.

Telegram

СПОДЕЛИ: СПОДЕЛЯНИЯ
Crypto Book
Свалете БЕЗПЛАТНО '10 Златни Правила на Крипто Инвеститора'

Научете всичко, което трябва да знаете за инвестиции в Биткойн и други криптовалути директно от хора с 7 годишен опит в сферата

warning

ВАЖНО: Ние никога няма да ви пращаме спам или да продаваме данните ви на трети лице.

Мнения (0)
Изкажете мнение
Още Биткойн новини

Биткойн пак се насочва към $19,000 - $30 милиарда се връщат на крипто пазара

Алткойните също са се удвоили по време на сесиите им за възстановяване, а общата пазарна капитализация се е увеличила с още 30 милиарда долара за ден. Биткойн спадна значително, като отчете загуб...
НОЕ. 30, 2020 12:34 1 МИН . ЧЕТЕНЕ

Биткойн е най-големия залог на редица големи инвеститори

И все пак търговецът твърди, че нивото му на ангажираност не се доближава до изпълнителния директор на Real Vision Group Раул Пал, който сега има 98% от ликвидната си нетна стойност в актива. &nb...
НОЕ. 30, 2020 10:14 2 МИН . ЧЕТЕНЕ

Огромно количество Биткойн бе преместено през последните 24 часа

Анонимно юридическо лице прехвърли 22,816 BTC на стойност $386 милиона срещу такса от само $14.83.Трансферът беше забелязан за първи път от автоматизирания инструмент за DLT проследяване, известен кат...
НОЕ. 29, 2020 20:58 2 МИН . ЧЕТЕНЕ

Дните на Биткойн максимализма са преброени

В неотдавнашен подкаст на Lend Academy, Ripple SVP Ашип Бирла, който служи и като главен мениджър на RippleNet, заяви, че дните на Биткойн максимализма са приключили, докато говори за цялостното му въ...
НОЕ. 29, 2020 16:11 2 МИН . ЧЕТЕНЕ
Абонирай се за Крипто Днес Бъди сред първите, които научават за нашите специални новини от крипто света