НАЧАЛО Алткойни Биткойн

Биткойн ще замени златото

НОЕ. 20, 2020 19:00 1 МИН . ЧЕТЕНЕ
СПОДЕЛИ: СПОДЕЛЯНИЯ
 Биткойн ще замени златото

Мрежовият ефект на Биткойн принуди традиционните финансисти да променят настроението си върху цифровата валута.

 

Старши изпълнителен директор на BlackRock, най-големият мениджър на активи в света, признава, че Биткойн се е превърнал в постоянен елемент в глобалната финансова система, предлагайки още един осезаем признак, че вижданията за дигиталната валута са се променили.

 

Рик Ридър, изпълнителен директор в звено на BlackRock с фиксиран доход, каза в петък пред CNBC, че “Биткойн е тук, за да остане.


 Макар да признава, че не е Биткойн бик, Ридер каза, че водещата валута “ще заеме мястото на златото до голяма степен [защото] е толкова по-функционална, отколкото да се предава златно кюлче наоколо”.

 

BTC понякога се нарича “цифрово злато” заради уникалните му характеристики на запас от стойност. Най-запалените привърженици на Биткойн вярват, че в крайна сметка ще отнеме значителна част от пазарната капитализация на златото, тъй като все повече инвеститори осъзнават неговата полезност.

 

В цената, деноминирана в злато 1 Биткойн в момента струва 9,961 унции.

 

2020 г. може да е годината, в която се променя възприятието за Биткойн, особено сред институционалните инвеститори, които отдавна са скептични към цифровите валути. 

 

Инвеститори като Пол Тюдор Джоунс и Стенли Друкенмилър хвърлиха тежестта си зад BTC, докато големи банки като Citigroup и JPMorgan са издали насоки за водещата криптовалута.

 

От страна на бизнеса се изчислява, че корпорациите държат 4,54% от общото предлагане на флагманската криптовалута, което се равнява на около 15,3 млрд. долара по текущи цени.

 

Междувременно BlackRock има непряка експозиция към Биткойн чрез дела си в MicroStrategy, фирма за бизнес разузнаване, която преобразува по-голямата част от своите парични резерви в BTC по-рано тази година.

Telegram

СПОДЕЛИ: СПОДЕЛЯНИЯ

Подкрепете CryptoDNES

QR код към биткойн адреса:

QR код към етериум адреса:

Популярни Новини
Мнения (0)
Изкажете мнение
Още Биткойн новини

Марк Зъкърбърг намеква, че държи Биткойн

Главният изпълнителен директор на Facebook Марк Зъкърбърг нарече козите си “Макс” и “Биткойн”, според скорошната му публикация. Основателят на SkyBridge Антъни Скарамучи приветства Зъкърбърг в Би...
МАЙ. 11, 2021 09:44 1 МИН . ЧЕТЕНЕ

Биткойн до $250,000 в рамките на 5 години, според директора на Morgan Creek

По време на появата си в Trading Nation на CNBC от 9-ти май, Марк Юско сравни бързото приемане на Биткойн с растежа на компаниите FAANG - Facebook, Apple, Amazon, Netflix и Google."Това е мрежа и мреж...
МАЙ. 10, 2021 15:07 1 МИН . ЧЕТЕНЕ

Борсите трябва да преминат от Биткойн на сатошита, според Майк Новограц

Той обясни, че "твърде много хора“ намират всичко за "прекалено скъпо“ на текущите цени.It is time to switch to Satoshis. Too many people telling me at $58,000 $BTC too expensive. Which exchange will ...
МАЙ. 9, 2021 15:03 1 МИН . ЧЕТЕНЕ

Биткойн ще доминира 21-ви век, според Майкъл Сейлър

В интервю за Kitco news Сейлър коментира мястото на Биткойн в глобалния икономически пейзаж в бъдеще, като твърди, че Биткойн стандартът е "решението на 21-ви век" на проблема с намирането на "несувер...
МАЙ. 8, 2021 14:29 3 МИН . ЧЕТЕНЕ
Абонирай се за Крипто Днес Бъди сред първите, които научават за нашите специални новини от крипто света