НАЧАЛО Биткойн

Биткойн ще избледнее в бъдеще ако няма промяна, според основателя на Solana

май 1, 2022 11:19 1 мин. четене
СПОДЕЛИ: СПОДЕЛЯНИЯ
Биткойн ще избледнее в бъдеще ако няма промяна, според основателя на Solana

Съоснователят на Solana (SOL) Анатолий Яковенко казва, че водещият дигитален актив Биткойн (BTC) ще достигне момент, в който всичките му потребители ще мигрират към други платформи, освен ако не премине към механизъм за доказателство за залог.

В ново интервю с домакина на CNBC Кейт Рууни, основателят на платформата за смарт договори, каза, че системите за копаене, базирани на доказателство за работа ще избледнеят в бъдеще, включително най-големият крипто актив по пазарна капитализация, ако не направи промяната.

Мисля, че в крайна сметка повечето мрежи, които хората използват, ще бъдат такива с доказателство за залог. Това е може би най-противоречивото нещо, което ще ме накарате да кажа: обзалагам се, че ако [Биткойн] не премине към доказателство за залог, никой няма да го използва.

Яковенко казва, че инженерната логистика и енергийната ефективност са най-големите фактори, когато става въпрос за прогнозиране на какви системи ще предпочетат бъдещите потребители на блокчейн.

Мисля, че защото просто е по-ефективно да се изгради система на доказателство за залог, така че от инженерна гледна точка тя осигурява същото ниво на сигурност, но използва много по-малко енергия, така че защо не?

Яковенко също така каза, че BTC е по-насочен към това да бъде запас от стойност, а не мрежа от първи слой, върху която може да се правят разработки, и той не е сигурен дали дори това може да издържи в дългосрочен план.

ПРОЧЕТИ ОЩЕ
Макроикономическата нестабилност тласка златото нагоре

Мисля, че философията и целите на Биткойн са свързани с съхранение на стойност и това може би изисква най-простата имплементация, която бихте могли да изградите. Може би това работи засега, но ще видим какво ще се случи след 10 години.

Telegram

СПОДЕЛИ: СПОДЕЛЯНИЯ

Подкрепете CryptoDNES

QR код към биткойн адреса:

QR код към етериум адреса:

Все още няма коментари!

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван.

This site is protected by reCAPTCHA and the Google Privacy Policy and Terms of Service apply.

Още Биткойн Новини

Сенатор от САЩ: Биткойн (BTC) не може да бъде спрян

Сенаторът от Уайоминг, САЩ Синтия Лумис намекна, че Биткойн (BTC) може да реши съществуващите предизвикателства във финансовия сектор.

септември 29, 2022 9:59 1 мин. четене

Ръст в обема на търговия с Биткойн (BTC) на Binance

Внимателен поглед върху активността на транзакциите с Биткойн (BTC) в Binance показва защо напоследък се търгуват огромни обеми.

септември 29, 2022 8:05 1 мин. четене

Биткойн: Достигнали сме дъно, твърди Марк Юско

Основателят и главен изпълнителен директор на Morgan Creek Capital Management, Марк Юско смята, че криптовалутите вече са преживели най-лошото от мечия пазар, когато Биткойн (BTC) се свлече близо до $17,000 този месец.

септември 28, 2022 22:01 1 мин. четене

Нови върхове на хеширащата мощност на Биткойн

Конкуренцията между крипто копачите продължава да расте на фона на текущата цена на Биткойн (BTC), която се държи под $20,000. Вследствие на това хашрейтът на BTC достигна нов рекорден връх.

септември 28, 2022 8:49 1 мин. четене