НАЧАЛО Биткойн

Биткойн ще избледнее в бъдеще ако няма промяна, според основателя на Solana

май 1, 2022 11:19 1 мин. четене
СПОДЕЛИ: СПОДЕЛЯНИЯ
Биткойн ще избледнее в бъдеще ако няма промяна, според основателя на Solana

Съоснователят на Solana (SOL) Анатолий Яковенко казва, че водещият дигитален актив Биткойн (BTC) ще достигне момент, в който всичките му потребители ще мигрират към други платформи, освен ако не премине към механизъм за доказателство за залог.

В ново интервю с домакина на CNBC Кейт Рууни, основателят на платформата за смарт договори, каза, че системите за копаене, базирани на доказателство за работа ще избледнеят в бъдеще, включително най-големият крипто актив по пазарна капитализация, ако не направи промяната.

Мисля, че в крайна сметка повечето мрежи, които хората използват, ще бъдат такива с доказателство за залог. Това е може би най-противоречивото нещо, което ще ме накарате да кажа: обзалагам се, че ако [Биткойн] не премине към доказателство за залог, никой няма да го използва.

Яковенко казва, че инженерната логистика и енергийната ефективност са най-големите фактори, когато става въпрос за прогнозиране на какви системи ще предпочетат бъдещите потребители на блокчейн.

Мисля, че защото просто е по-ефективно да се изгради система на доказателство за залог, така че от инженерна гледна точка тя осигурява същото ниво на сигурност, но използва много по-малко енергия, така че защо не?

Яковенко също така каза, че BTC е по-насочен към това да бъде запас от стойност, а не мрежа от първи слой, върху която може да се правят разработки, и той не е сигурен дали дори това може да издържи в дългосрочен план.

ПРОЧЕТИ ОЩЕ
Макроикономическата нестабилност тласка златото нагоре

Мисля, че философията и целите на Биткойн са свързани с съхранение на стойност и това може би изисква най-простата имплементация, която бихте могли да изградите. Може би това работи засега, но ще видим какво ще се случи след 10 години.

Telegram

СПОДЕЛИ: СПОДЕЛЯНИЯ

Подкрепете CryptoDNES

QR код към биткойн адреса:

QR код към етериум адреса:

Популярни Новини
Все още няма коментари!

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван.

This site is protected by reCAPTCHA and the Google Privacy Policy and Terms of Service apply.

Още Биткойн Новини

Питър Шиф: Биткойн напът да се срине под $10,000

В неотдавнашно интервю за Kitco прословутият защитник на златото Питър Шиф прогнозира, че цената на Биткойн (BTC) все още може да падне под нивото от $10,000 поради принудителни продажби.

август 12, 2022 12:30 1 мин. четене

BlackRock стартира частен Биткойн (BTC) тръст

BlackRock – най-големият мениджър на активи в света, стартира частен тръст за Биткойн за институционални клиенти в САЩ, според публикация блог на своя уебсайт.

август 12, 2022 10:22 1 мин. четене

Кати Ууд споделя какво може да изстреля Биткойн

Кати Ууд – основателят на ARK Invest – смята, че навлизането на BlackRock в крипто може да има значителен ефект върху цената на Биткойн.

август 10, 2022 23:05 1 мин. четене

Биткойн изглежда е достигнал дъно, твърди Уил Клементе

Aнализаторът Уил Клементе сподели, че поръчките за покупка на Биткойн на крипто борсата Coinbase напомнят за дъното на BTC през март 2020 г.

август 10, 2022 18:45 1 мин. четене