НАЧАЛО Алткойни Биткойн

Биткойн се продава на загуба сред голяма част от инвеститорите

ЮЛИ. 20, 2021 21:30 2 МИН . ЧЕТЕНЕ
СПОДЕЛИ: СПОДЕЛЯНИЯ
 Биткойн се продава на загуба сред голяма част от инвеститорите

Поглеждайки назад във времето, в началото на пролетта цената на Биткойн достигна рекордни стойности, което привлече много нови инвеститори, желаещи да налвезнат в пространството. това от своя страна доведе до големи обеми на търговия.

Не само, че обемът на търговията е намалял оттогава, но повечето криптовалути се продават от инвеститори, които са закупили на върха - или много близо до него - според нов доклад от платформата за анализи Glassnode, който обрисува меча тенденция за цената на Биткойн в краткосрочен план.


"В момента Биткойн мрежата урежда $5,3 милиарда на ден в сравнение с $15,5 милиарда, обработвани в пика на [бичия пазар]. От обема на транзакциите, който се урежда, преобладаващо мнозинство изглежда са [позиции, които са на загуба]", се отбелязва в доклада.


За да го кажем по-ясно, хората са купували своите BTC на по-висока цена, отколкото продават. Не е трудно да се разбере защо - все пак цената е спаднала с повече от 50% от рекордното си ниво от над $64,000.


Не всички се задоволяват да изтеглят своите пари, преди да се стигне до следващата основна подкрепа, идентифицирана от Glassnode, която е около $26,500. Аналитичната компания установява, че 33% от биткойните в активна циркулация "в момента имат нереализирана загуба“. Това означава, че една трета е купена на цена над $30,000. Тъй като цената на Биткойн никога не е достигала такива висоти до януари тази година, говорим за краткосрочни притежатели.


Не е изненадващо, че дългосрочните притежатели се справят добре, дори ако са купили и определено количество по-близо до върха на BTC. Според Glassnode те контролират 75% от циркулиращото предлагане, 92% от които са на печалба. 


ПРОЧЕТИ ОЩЕБиткойн падна под $30,000 за първи път от месец


Липсата на ликвидност може да тласне цената нагоре. "Бичият натиск, започнал след бичи пазари, е бил исторически предизвикан от [дългосрочни притежатели], които държат 65% (2 пъти 2013 г.), 75% (2017 г.) и 80% (2020 г.) от циркулиращото предлагане“, казват Glassnode.


Тъй като предлагането се свива, цените се покачват. Но, както фирмата предупреждава, монетите, държани на загуба, "може да формират резистентност и натиск от страна на продавачите".


Резултатът е, че търговците не трябва да очакват цената на Биткойн да се върне обратно, да речем, през август. Тези, които държат дългосрочно обаче, може да се справят, без да продават на загуба.

Telegram

СПОДЕЛИ: СПОДЕЛЯНИЯ

Подкрепете CryptoDNES

QR код към биткойн адреса:

QR код към етериум адреса:

Популярни Новини
Мнения (0)
Изкажете мнение
Още Биткойн новини

13,820 Биткойна прехвърлени от Binance

Фирмата за анализ смята, че това е най-голямото изтегляне на BTC от тази централизирана крипто борса от 19-ти април насам, когато Биткойн бе достигнал нивото от $56,000.Коментатор на туита, който пред...
ЮЛИ. 28, 2021 17:19 1 МИН . ЧЕТЕНЕ

Казахстан предполагаемо ще позволят на банките да обработват крипто плащания

Няколко банки в Казахстан скоро ще бъдат официално одобрени да обслужват компании и бизнеси, осигуряващи експозиция към криптовалути като Биткойн (BTC), съобщи местният новинарски канал Khabar 24 в не...
ЮЛИ. 28, 2021 21:41 1 МИН . ЧЕТЕНЕ

Биткойн ще достигне $1 милион до по-малко от 10 години - Digital Assets Data

На 11-ти януари NYDIG обяви, че е придобил Digital Assets Data, който е съоснован през 2018 г. от братята Майк и Райън Алфред, предоставящ мощна платформа за данни и проучвания за предоставяне на инфо...
ЮЛИ. 28, 2021 19:00 3 МИН . ЧЕТЕНЕ

3 важни фактора повишиха цената на Биткойн до над $40,000

По-специално, в този доклад изследователите са анализирали обективни събития и причини, поради които цената на първата криптовалута е пробила границата от 40,000 долара.Настъпиха три основни събития. ...
ЮЛИ. 28, 2021 12:52 1 МИН . ЧЕТЕНЕ
Абонирай се за Крипто Днес Бъди сред първите, които научават за нашите специални новини от крипто света