НАЧАЛО Алткойни Биткойн

Биткойн се използва като средство за хеджиране на глобална криза

ЮНИ. 17, 2019 07:00 2 МИН . ЧЕТЕНЕ
СПОДЕЛИ: СПОДЕЛЯНИЯ
 Биткойн се използва като средство за хеджиране на глобална криза

Някои отбелязват, че за BTC е прекалено рано да се използва като подходящо средство за запас от стойност, като цитират периодите на волатилност.

Независимо от това, една голяма криптовалутна компания наскоро изложи защо тези скептици може да грешат.


Изследователският отдел на Grayscale наскоро публикува доклад, озаглавен “Хеджиране на глобалния риск от ликвидност с Биткойн”. В него фирмата обяснява как водещата криптовалута се използва за хеджиране при финансови кризи и периоди на геополитически сътресения.


По-конкретно, крипто инвестиционният посредник разгледа как може да се използва активът когато има висок “риск за ликвидността", "риск от реален спад на богатството в резултат на дисбаланс в размера на парите и кредита по отношение на дълга в дадена икономика. " За да подкрепи това, Grayscale разглежда три основни аспекта на съществуването на Биткойн: запас от стойност, способността да бъде харчен и възможността за растеж.


Първо, BTC може да действа (и е действал) по-добре като ценност, отколкото златото. За разлика от метала, криптовалутата е математически ограничена до 21 милиона единици; Биткойн е децентрализиран и проверим чрез интернет, като също така е преносим и делим чрез дигитални технологии.


Златото, от друга страна, има неограничено предлагане, рискове от централизация, невъзможност за лесно разделяне и преместване, както и притеснения относно неговата чистота.


Графиката по-долу от Grayscale обобщава този аргумент доста добре.
Второ, Grayscale твърди, че благодарение на сходните си свойства с физическите пари, Биткойн ще запази солидна стойност в условията на криза на ликвидността. Те използват скорошното приемане от AT&T, Whole Foods, Overstock.com, Expedia, PayPal, Microsoft и Dell, за да потвърдят твърдението си.


На трето място, те отбелязват, че потенциалът на блокчейн технологиите да растат и да създават стойност, само ще стимулира допълнително търсенето, което би трябвало да смекчи всички отрицателни последици от спада на световните пазари.


Някои твърдят, че неотдавнашният политически спор между Китай и САЩ е допринесъл много за скорошното рали в цената на BTC, като някои твърдят, че китайските търговци и други в Азия са избягали в Биткойн от традиционните активи, за да предотвратят загуби. Те пишат:

Въпреки че все още е много рано в жизнения цикъл на Биткойн като инвестиционен актив, идентифицирахме доказателства в подкрепа на идеята, че той може да служи като хедж в глобална криза на ликвидността, особено тези, които водят до последващи девалвации на валути.


СПОДЕЛИ: СПОДЕЛЯНИЯ

Подкрепете CryptoDNES

QR код към биткойн адреса:

QR код към етериум адреса:

Популярни Новини
Мнения (0)
Изкажете мнение
Още Биткойн новини

Ето още колко Биткойн купи MicroStrategy

Майкъл Сейлър, главен изпълнителен директор на компанията за анализ на корпоративни данни MicroStrategy, обяви в понеделник чрез публикация в Twitter и фирмен документ, че фирмата е закупила допълните...
НОЕ. 30, 2021 16:48 1 МИН . ЧЕТЕНЕ

Големите инвеститори се насочиха към тези 4 криптовалути

“Продуктите за инвестиране в цифрови активи отбелязаха приток от $306 милиона миналата седмица, което предполага продължаващ апетит към цифровите активи.”Както обикновено, BTC поведе всички цифрови ак...
НОЕ. 30, 2021 10:53 1 МИН . ЧЕТЕНЕ

Какво трябва да следим при Биткойн?

В нова стратегическа сесия Коуен разглежда това, което той нарича “лента за подкрепа на бичия пазар”, която е комбинация от 20-седмичната проста пълзяща средна (SMA) и 21-седмичната експоненциална пъл...
НОЕ. 29, 2021 09:30 1 МИН . ЧЕТЕНЕ

Анализатор предвижда отскок за Биткойн - ето какво мисли за Етериум

Псевдонимният търговец Smart Contracter каза на своите последователи в Twitter, че Биткойн дава знаци, че корекцията е почти приключила.“Няма признаци за обръщане ‘все още’, но току-що имахме окончате...
НОЕ. 29, 2021 08:20 2 МИН . ЧЕТЕНЕ
Абонирай се за Крипто Днес Бъди сред първите, които научават за нашите специални новини от крипто света