НАЧАЛО Алткойни Биткойн

47% ръст за Биткойн по време на търговската война между Китай и САЩ

ЮНИ. 15, 2019 21:37 1 МИН . ЧЕТЕНЕ
СПОДЕЛИ: СПОДЕЛЯНИЯ
 47% ръст за Биткойн по време на търговската война между Китай и САЩ

Биткойн се представя значително по-добре от традиционните активи по време на търговската война между САЩ и Китай, потвърдиха от Grayscale.

Американският мениджър на дигитални активи отбеляза в актуализация на доклад от 2016 година, че Биткойн отбелязва растеж от 47% за периода 5-31-ви май. Следващият най-добре представящ се актив е японската йена, която се повиши с 2.1%.


Освен това, много активи записаха сериозни спадове поради настоящия търговски диспут. Индексът Nasdaq Composite, например, спадна с 8,7%, което беше най-лошото представяне сред глобалните акции.


Grayscale също отбеляза обезценяването на китайския юан, което мнозина смятат за причината, която стои зад бичия пазар на Биткойн през май.


Матю Бек, директорът на компанията за инвестиции и анализи, коментира:


Въпреки че привидно спадовете са в много ранен етап, стойността на Биткойн нарасна, преди този крах да се отрази на цените на другите активи.


Констатациите се основават на тенденция, според която стойността на Биткойн расте от геополитическа нестабилност, наблюдавана от началото на годината. В същото време, събития като Brexit изглежда проявяват подобен ефект върху цената на криптовалутата.


Grayscale разбират това, че Биткойн не се е развил до такава степен, че да бъде приет като хеджиращ актив, но в същото време потвърждават и вярата си в потенциала на дигиталната валута. 


Бек направи заключението:


Въпреки че Биткойн е в началото на жизнения си цикъл като инвестиционен актив, ние идентифицирахме доказателства, подкрепящи идеята, че може да послужи като хедж при глобална криза, особено такава, която води до спад в стойността на дадена национална валута.


Въпреки продължаващия спор между Китай и САЩ, крипто пространството се радва на все повече положителни новини. Ценовите графики на повечето крипто активи са възходящи, имайки предвид и корекцията от преди няколко дни.

СПОДЕЛИ: СПОДЕЛЯНИЯ

Подкрепете CryptoDNES

QR код към биткойн адреса:

QR код към етериум адреса:

Популярни Новини
Мнения (0)
Изкажете мнение
Още Биткойн новини

Биткойн е нагоре с 88% през 2021 година въпреки настоящия спад

Всъщност водещият дигитален актив отново се търгува на зелено, което от своя страна се отрази върху другите криптовалути, чиито цени започнаха да се покачват в резултат на възстановяването.Флагманскат...
НОЕ. 27, 2021 16:46 2 МИН . ЧЕТЕНЕ

Биткойн балансите на централизираните борси падат до историческо дъно

Нетният брой биткойни (BTC), съхранявани в портфейлите на централизираните крипто борси, е един от решаващите показатели за водещата криптовалута.Резервите на Биткойн (BTC) на борсите се насочват към ...
НОЕ. 27, 2021 12:55 1 МИН . ЧЕТЕНЕ

Ел Салвадор купува още Биткойн

Това е на стойност около $5.4 милиона по днешни цени.Както винаги, “изпълнителният директор” на Ел Салвадор (както гласи неговата биография) небрежно обяви покупката в туит в петък. Въпреки спада...
НОЕ. 27, 2021 11:36 1 МИН . ЧЕТЕНЕ

Етериум изглежда по-силен от Биткойн, твърди анализатор

В последния бюлетин на TechnicalRoundup псевдонимният анализатор Cred казва, че Биткойн приключи седмицата без ясен сигнал за това накъде върви цената на BTC.“Биткойн/долар предложи сравнително двусми...
НОЕ. 27, 2021 09:53 1 МИН . ЧЕТЕНЕ
Абонирай се за Крипто Днес Бъди сред първите, които научават за нашите специални новини от крипто света