НАЧАЛО Алткойни Биткойн

Биткойн може да достигне $ 400,000

ЮНИ. 16, 2019 08:25 3 МИН . ЧЕТЕНЕ
СПОДЕЛИ: СПОДЕЛЯНИЯ
 Биткойн може да достигне $ 400,000

Подобряването на основите на Биткойн и навлизането на институционални инвеститори може да повлияе на ценовото действие в бъдеще.


Аарън Браун, автор на скорошна публикация в Bloomberg, вярва, че следващото стабилно рали на Биткойн може да бъде по-премерено, тъй като то ще бъде задвижвано от фундаментални и глобални финансови събития, а не от FOMO.


Според Браун, волатилната същност на пазара на криптовалути едва ли ще се промени незабавно, и ако бъдещото ценово действие отразява предишните бичи пазари, Биткойн може да нарасне до $ 60,000 или дори до $ 400,000 преди рязко да спадне.


Браун твърди, че последните две ралита през 2013 г. и 2017 г. са главно задвижени от инвеститорите на дребно и че 2019 г. е различна. Това е така, тъй като сегашната пазарна капитализация на криптовалутата на стойност $ 260 милиарда е много по-голяма, отколкото през 2013 г. (1 млрд. долара) и 2015 г. (3 млрд. долара).


Освен това, днес има значително повече инвеститори и през изминалата година  над 30 млрд. долара от институционален и инвестиционен капитал са били инвестирани в изграждане на нови платформи.


Има и по-голяма яснота по отношение на регулаторния фронт и с големите институции като Facebook, Goldman Sachs, JPMorgan Chase и Fidelity, инвестиращи в сектора, ценовото действие на Биткойн може да бъде сравнително премерено през 2019 г.


Въпреки че цялостният пейзаж изглежда стабилен, Браун предупреждава, че това не отрича възможността за балон и катастрофа, но тъй като секторът зрее, възможността пазарът да осигури “предсказуема” възвръщаемост със случайна корекция от 20% вместо драстичните 85%, които обикновено се случват в края на бичите цикли на Биткойн.


Търсенето на данни за опциите на Биткойн дава перспектива за това как цената на криптовалутата може да се различава през 2019 г. През ноември 2017 г., BTC договорите се търгуват с подразбираща се волатилност над 300% и инвеститорите смятат, че има 25% шанс да има скок над $ 10,000.


Понастоящем, BTC е на почти същата цена, на каквато е бил през ноември 2017 г., а същият договор се продава с приблизително 85% подразбираща се волатилност, което означава, че има 15% шанс за скок над $ 10,000 в рамките на месец.


Съответно, ако Биткойн достигне $ 10,000, тогава очакваният максимум е около $ 11,000, и ако това не стане, очакваната цена е около $ 7,500. Макар че това е рискован залог, той бледнее в сравнение с риска, поет от инвеститорите през 2017 година.


Корелацията на BTC с индекса S&P 500 също дава някои насоки за ценовото действие през 2019 г.


Когато връзката е по-близо до нула за едно тримесечие, Биткойн има тенденция към средна висока възвращаемост през следващото тримесечие, но волатилността също се увеличава. От друга страна, когато криптовалутата отговаря на пазарните основи, независимо от корелацията, средната възвръщаемост е по-ниска или дори отрицателна.
Както показва графиката по-горе, текущата корелация на BTC с S&P 500 е близо -0.2 и това е област, в която волатилността не е достигнала крайните стойности, който са били наблюдавани в миналото.


Браун също така посочи, че от средата на 2018 г. корелацията на Биткойн S&P 500 се движеше близо до нула за няколко месеца, през първите няколко месеца на 2019 г., докато корелациите бяха близо до нулата от септември 2017 г. до януари 2018 г.


Според автора, BTC изглежда да се върти между положителни и отрицателни корелации със S & P 500, а интензивните повишения на цените се проявяват, когато корелацията е близо до нула.


Поради тази причина Браун смята, че предстоящият цикъл може да бъде различен и той очаква, че през лятото цените ще реагират на новини за пазарните основи вместо на FOMO.


https://t.me/joinchat/GVKUGRH2XQaG9Ww6oeui4Q
СПОДЕЛИ: СПОДЕЛЯНИЯ
Свалете БЕЗПЛАТНО '10 Златни Правила на Крипто Инвеститора'

Научете всичко, което трябва да знаете за инвестиции в Биткойн и други криптовалути директно от хора с 7 годишен опит в сферата

ВАЖНО: Ние никога няма да ви пращаме спам или да продаваме данните ви на трети лице.

Мнения (2)
Вълка от Уолстрийт ЮНИ. 17, 2019 Само дето и днес е паднал! Иначе, купувайте бе хора! Ще станете много богати! Честно! JivkoGochev ЮНИ. 26, 2019 Kvo stana sega priqtelio?
Изкажете мнение
Още Биткойн новини

Биткойн може и да не замени парите, но дигиталните плащания са бъдещето

Проучването разкрива, че докато дигитални плащания, включително криптовалути, се смята, че ще "нарастват със светлинна скорост" през следващото десетилетие, парите няма да изчезнат скоро.  Въпре...
ЯНУ. 25, 2020 09:00 2 МИН . ЧЕТЕНЕ

Обемът на Биткойн търговията може и да намалее след Китайската Нова година

Според Хейс, празнуването на Китайската Нова година, което започва в събота, ще предизвика голям спад в обема на търговията с криптовалути.Въпреки че китайските регулатори забраниха търговията на мест...
ЯНУ. 24, 2020 16:00 1 МИН . ЧЕТЕНЕ

Том Лий има големи надежди за Биткойн през 2020 година

Според последното си интервю за “Fast Money” на CNBC, Лий все още вярва, че халвингът, в съчетание с геополитически фактори, ще изстреля цената на Биткойн.Лий, бивш стратег на JPMorgan, е особено изв...
ЯНУ. 24, 2020 12:10 1 МИН . ЧЕТЕНЕ

Биткойн биковете се борят да задържат $ 8,300

По-рано през деня, Джон Болинджър, създателят на популярния индикатор на Bollinger Bands (лентите на Болинджър), пусна публикация в Twitter гласяща, че скорошното отдръпване не трябва да тревожи инвес...
ЯНУ. 24, 2020 10:00 2 МИН . ЧЕТЕНЕ
Абонирай се за Крипто Днес Бъди сред първите, които научават за нашите специални новини от крипто света