НАЧАЛО Биткойн

Биткойн може да падне значително, твърди Робърт Кийосаки

май 21, 2022 20:32 1 мин. четене
СПОДЕЛИ: СПОДЕЛЯНИЯ

Авторът на “Богат татко, беден татко” Робърт Кийосаки каза, че е с бичи настроения в дългосрочен план за Биткойн, но каза, че BTC може да падне много по-ниско, преди да стигне дъно.

Инвеститорът каза на своите 1.9 милиона последователи в Twitter защо вярва в дългосрочния потенциал на Биткойн, дори ако BTC падне с близо 70% от настоящите нива.


“Оставам оптимист за бъдещето на Биткойн. В очакване на тест на ново дъно. $20,000? $14,000? $11,000? $9,000? Защо оставам бичи? [Защото вярвам, че] Фед и Министерството на финансите са корумпирани организации.”Биткойн се търгува около $29,300 към момента на писане, което е спад от над 55% от най-високата му стойност за всички времена от около $69,000.


По-рано тази седмица, след премахването на фиксация на стабилната монета TerraUSD (UST), Кийосаки припомни, че е поставил под съмнение валидността на стабилните монети, които са крипто активи, които са предназначени да се търгуват едно към едно срещу фиатни валути като щатския долар.


“Бях прав: ‘Защо СТАБИЛНИТЕ МОНЕТИ са НЕСТАБИЛНИ’. Точно преди стабилните монети да се сринат, предупредих, че са нестабилни.”

ПРОЧЕТИ ОЩЕ: Биткойн ще повтори движенията си от 2018 г. според анализатор

В предишно интервю в YouTube Кийосаки изрази съмненията си относно стабилните монети, като твърди, че емитентите на стабилни монети представляват риск за контрагента, тъй като потенциално биха могли да не изпълнят своите договорни задължения.

“Една от причините да имам златни монети и имам предвид истински златни монети и истински сребърни монети е, че няма риск от контрагента. Искам да кажа, те са парите. Така че, когато кажете, че има долар, някой го обявява за долар и всичко това. Кой е контрагентът [в случай на стабилните монети]? Магьосникът от Оз ли?”

Telegram

СПОДЕЛИ: СПОДЕЛЯНИЯ

Подкрепете CryptoDNES

QR код към биткойн адреса:

QR код към етериум адреса:

Все още няма коментари!

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван.

This site is protected by reCAPTCHA and the Google Privacy Policy and Terms of Service apply.

Още Биткойн Новини

Биткойн (BTC) напуска борсите – какво означава това?

Близо 78% от общото предлагане на Биткойн в обращение е неликвидно, според данни на Glassnode, като по-малко от 22% от всички добити BTC сменят собствениците си.

декември 2, 2022 7:09 1 мин. четене

Защо да изберем Етериум пред Биткойн – Д. Гохщайн

Основателят на Gokhshtein Media, Дейвид Гохщайн каза, че в момента би избрал Етериум (ETH) пред Биткойн (BTC) само поради възвръщаемостта.

декември 2, 2022 6:04 1 мин. четене

Биткойн и Етериум: Трейдър, предвидил мечия пазар от 2018, дава прогноза

Крипто стратегът, който прогнозира мечия пазар през 2018 г., твърди, че двата най-големи криптоактива се подготвят за периоди на възход.

декември 1, 2022 7:27 1 мин. четене

ЕЦБ: Биткойн е на път към ирелевантност

Представители на Европейската централна банка (ЕЦБ) отправиха остри (и неоснователни) критики към Биткойн (BTC).

декември 1, 2022 6:09 1 мин. четене