НАЧАЛО Биткойн

Биткойн може да нарасне до $144,000, твърди анализатор на Fidelity

юни 3, 2022 12:30 2 мин. четене
СПОДЕЛИ: СПОДЕЛЯНИЯ
Биткойн може да нарасне до $144,000, твърди анализатор на Fidelity

Анализаторът предлага нов начин за предсказване на движението на Биткойн чрез коригиране на модела на запас към поток (S2F).

Директорът на Global Macro във Fidelity Юриен Тимер сподели мнението си за известния модел, широко използван от крипто инвеститори и ентусиасти. 

Показателят е един от най-често използваните инструменти за определяне на следващия максимум или минимум. Но Тимер има собствено виждане за това и предложи по-добър подход към данните.

Основният проблем на анализатора с настоящия модел S2F беше, че недостигът не може сам да управлява цената. Недостигът сам по себе си не може да се използва за увеличаване на стойността на даден актив, ако той не е приет, използван или има друга употреба.

Поради тази причина Тимер изгради модел със S-образна крива, който имитира кривата на приемане на мобилни телефони. Това трябва да помогне да се определи бъдещата скорост на приемане на Биткойн и общия растеж на мрежата.

Тимер също така добави, че точната прогноза на модела за метеоритния растеж на BTC може да бъде точна поради огромните темпове на приемане на крипто и той се съмнява, че моделът ще работи оттук нататък, когато капитализацията на цифровото злато скочи до почти $600 милиарда.

ПРОЧЕТИ ОЩЕ: Крипто пазарът ще направи силен отскок скоро – Алекс Машински

Тимер взе предвид ограниченията на предлагането, които в момента съществуват за Биткойн, и ги добави към графиката. Прогнозата за предлагането ще помогне да се определи точният темп на растеж и усвояване на Биткойн.

Според три различни модела Биткойн най-вероятно ще нарасне до $63,000. В най-добрия възможен сценарий ще видим покачването на BTC до $144,000. В този случай движението на актива ще бъде почти точно копие на модела на търсене на S-крива на мобилния телефон.

Към момента на писане Биткойн се търгува около $30,400, губейки повече от половината от стойността си, откакто достигна най-високото си ниво през ноември.


Telegram

СПОДЕЛИ: СПОДЕЛЯНИЯ

Подкрепете CryptoDNES

QR код към биткойн адреса:

QR код към етериум адреса:

Все още няма коментари!

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван.

This site is protected by reCAPTCHA and the Google Privacy Policy and Terms of Service apply.

Още Биткойн Новини

Marathon доби 45% повече Биткойн през януари в сравнение с декември

Според януарският си месечен доклад, майнинг компанията Marathon Digital е добила 687 BTC и е продала 1,500 BTC.

февруари 4, 2023 21:00 2 мин. четене

Биткойн: Бичият пазар започна – твърди PlanB

Популярният анализатор с псевдоним „PlanB“ актуализира Биткойн (BTC) прогнозата си, след като криптовалутата стартира годината със силно рали.

февруари 4, 2023 11:20 1 мин. четене

Биткойн е една от най-горещите теми в света, ето защо – Робърт Кийосаки

Авторът на „Богат татко, беден татко“ Робърт Кийосаки каза, че най-горещите инвестиции на пазарите днес са Биткойн (BTC), както и благородните метали злато и сребро.

февруари 4, 2023 7:03 2 мин. четене

Биткойн: Ето какво стои зад възхода на BTC според Уили Ву

Анализаторът Уили Ву смята, че институциите могат да бъдат движещата сила зад неотдавнашното рали на Биткойн (BTC).

февруари 3, 2023 21:00 2 мин. четене