НАЧАЛО Биткойн

Биткойн може да е модел за дигитална валута на централната банка – Deloitte

март 22, 2022 19:11 1 мин. четене
СПОДЕЛИ: СПОДЕЛЯНИЯ
Биткойн може да е модел за дигитална валута на централната банка – Deloitte

Една от най-големите счетоводни фирми в света казва, че основната технология зад Биткойн (BTC) е добра отправна точка за разработване на ефективна цифрова валута на централната банка (CBDC).

Според нов доклад на базирания в Обединеното кралство счетоводен гигант Deloitte, базираните на блокчейн криптовалути имат атрибути, които, когато се комбинират със свойствата на фиатните валути, могат да доведат до авангардни цифрови активи, подкрепяни от държавата.

“Какво би се случило, ако комбинираме най-добрите атрибути на технологията на криптовалутите с характеристиките на утвърдена фиатна валута под спонсорството на централна банка? Резултатът може да бъде просто нов метод за обработка на плащания, който ще революционизира настоящата система.

С потенциала да се намалят разходите, да се намалят грешките, да се ускори прехвърлянето на пари, да се балансира поверителността с анонимността и да се направи това без ежедневната оперативна нужда от централизирана организация, независимо дали е търговска или федерална, резултатът може наистина да бъде трансформиращ.


Такава система би трябвало да има важни роли за банките…и ще трябва да има пълното одобрение от централната банка.”

Прочети Още: Артър Хейс предрича края на доминацията на долара и Биткойн до $1 милион

Deloitte посочва вътрешните механизми на работа на Биткойн като рамка, която централните банки могат да използват, за да увеличат полезността на CBDC.

“Основата на спонсорирана от държавата криптовалута би била много подобна на Биткойн – физически лица или компании биха използвали компютърно генерирани публични ‘адреси’, за да изпращат и получават плащания.

Платците могат да използват електронен портфейл на смартфон или компютър, за да изпращат пари на публичния адрес на получателите. За разлика от сегашната система на Биткойн обаче, банките и други финансови институции, одобрени преди това от централната банка, ще бъдат пазители на споделен, разпределен [блокчейн].”

СПОДЕЛИ: СПОДЕЛЯНИЯ

Подкрепете CryptoDNES

QR код към биткойн адреса:

QR код към етериум адреса:

Популярни Новини
Все още няма коментари!

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван.

This site is protected by reCAPTCHA and the Google Privacy Policy and Terms of Service apply.

Още Биткойн Новини

Марк Кюбан разкрива в кои малки алткойни инвестира

В ново интервю за Altcoin Daily инвеститорът от Shark Tank разказва на водещите Арън и Остин Арнолд за половин дузина криптоактиви с ниска капитализация в портфейла си, включително за произлезлия от Bored Ape Yacht Club (BAYC) ApeCoin (APE). Един от алткойните в портфолиото на Кюбан е Klima DAO (KLIMA). Klima DAO е проект, предназначен да […]

август 9, 2022 13:45 1 мин. четене

Какво правят големите инвеститори в момента?

CoinShares сподели доклад за седмичните притоци и отливи в продуктите им.

август 9, 2022 9:39 1 мин. четене

Биткойн неизбежно ще стигне $100,000 – М. МакГлоун

Майк МакГлоун от Bloomberg продължава да се придържа към прогнозата си за цената на Биткойн от $100,000.

август 9, 2022 8:46 1 мин. четене

Крипто заемодателят Hodlnaut замразява тегленията и депозитите

Платформата за крипто кредитиране Hodlnaut спря тегленията при очевидна криза на ликвидността.

август 8, 2022 19:38 1 мин. четене