НАЧАЛО Биткойн

Биткойн (BTC) в опасност да потъне до $20,000

юни 12, 2022 8:40 2 мин. четене
СПОДЕЛИ: СПОДЕЛЯНИЯ
Биткойн (BTC) в опасност да потъне до $20,000

За първи път в историята си Биткойн записа 9 поредни червени седмични свещи. Настроенията сред трейдърите са станали изключително мечи и страхът е достигнал своя връх, както показва Биткойн индексът на страх и алчност.

След като достигна исторически връх от близо $70,000, Биткойн се срина с повече от 55% до под $30,000 и оттогава се бори да поддържа цена над това ниво. Криптообщността сега очаква облекчително рали, което да тласне цената над $30,000 – поне за известно време.

Криптоаналитикът, “Altcoin Sherpa”, споделя това очакване, но надеждата му се разсейва, тъй като пазарният модел подсказва друго. Анализаторът заяви, че сегашната пазарна тенденция наподобява тази от 2018 г., която бавно ‘кървеше’ към дъното – ситуация, която направи тогавашния мечи пазар особено притеснителен.

“Все си мисля, че ще получим облекчителен отскок до средата на 30-те хиляди, но вече дори не съм сигурен, че ще се случи. Една от причините, поради които 2018 г. беше отчайваща, беше начинът, по който бавно [спадна всичко]; това усещане е подобно. Тази зона е последната спирка преди $20,000”, написа той в Twitter.

Биткойн може да се насочи под $20,000

Анализаторът очаква бавния срив да отведе цената на Биткойн в крайна сметка до ниво от $20,000. Интересното е, че той не е единственият, който очаква това да се случи. Друг виден анализатор, ‘IT Tech’, казва, че въпреки че инвеститорите изглежда се местят от различните алткойни към Биткойн, вероятно ще има една последна капитулация преди някакъв устойчив скок.

ПРОЧЕТИ ОЩЕ
Crypto.com освобождават 5% от персонала си

“Ключови ценови нива, които трябва да се наблюдават: $26К, $23.5К, $19.5К – $20К. [Изглежда ни очаква] финална капитулация”, написа IT Tech в Twitter.

Междувременно авторът на книгата “Богат татко, беден татко” Робърт Кийосаки заяви по-рано миналата седмица, че чака Биткойн да достигне ново дъно, което според него ще бъде около $9,000. Sherpa и IT Tech обаче не очакват цената да падне толкова ниско, дори и да достигне близо $20,000.

След като в рамките на седмицата достигна над $31.5К, дигитален актив номер едно възобнови низходящото си движение и сега е на път да пробие под $28,000. Това вероятно ще бъде сериозно разтърсващо ниво, което може да елиминира “слабите ръце” и да остави само “диамантените ръце”, както криптообщността нарича съответно инвеститорите на дребно и дългосрочните притежатели.

Очаква се цената в крайна сметка да се отскочи, тъй като последните данни показват, че в Биткойн се влива много капитал. Независимо от всичко това ще се случи само след като бъде намерено ново дъно, което, както са убедени анализаторите, все още не се вижда никъде.

Telegram

СПОДЕЛИ: СПОДЕЛЯНИЯ
Още Биткойн Новини

Биткойн: Мечките и биковете на път да пострадат тежко – какво да следим

Известен крипто анализатор предположи, че както ентусиастите, така и скептиците на Биткойн (BTC) са готови да се сблъскат с подвеждащ сигнал.

октомври 1, 2023 20:00 2 мин. четене

Защо пазарът на криптовалути беше толкова “заспал” през септември

През септември крипто пазарът се представи слабо, като ключовите показатели като обеми, волатилност и отворен интерес (OI) останаха слаби през целия месец.

октомври 1, 2023 17:00 2 мин. четене

Как рецесията може да бъде в полза на Биткойн

Глобалният макродиректор на Fidelity Investments, Юриен Тимер, предположи, че рецесията може да предизвика значителен скок в стойността на Биткойн (BTC).

октомври 1, 2023 11:00 2 мин. четене

Биткойн може да е решеието на хиперинфлацията – Робърт Кийосаки

Известният финансов експерт и автор на бестселъра “Богат татко, беден татко” Робърт Кийосаки отново изрази своята увереност в Биткойн (BTC) и други активи като инструменти за борба с настоящата заплаха от хиперинфлация.

октомври 1, 2023 8:00 2 мин. четене

Подкрепете CryptoDNES

QR код към биткойн адреса:

QR код към етериум адреса:

Все още няма коментари!

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван.

This site is protected by reCAPTCHA and the Google Privacy Policy and Terms of Service apply.