НАЧАЛО Биткойн

Биткойн (BTC) изглежда ‘подценен’, твърди анализатор

април 24, 2022 21:04 1 мин. четене
СПОДЕЛИ: СПОДЕЛЯНИЯ
Биткойн (BTC) изглежда ‘подценен’, твърди анализатор

Уили Ву е един от пионерите на блокчейн анализа и създаването на индикатори за Биткойн, базирани на директни данни от блокчейна.

В неотдавнашен туит, докато анализира индикатора за шок за предлагането на BTC, той заяви, че “оранжевата монета изглежда малко подценена”.


Всъщност Уили Ву написа коментара на графиката си по малко ироничен начин, тъй като изглежда, че индикаторът, който обсъжда, е изключително препродаден. 


На графиката анализаторът представи шоковия осцилатор с висока течност и го контрастира с историята на цената на BTC. Можем да видим, че този индикатор в момента е на най-ниското си ниво (ATL).


Освен това Уили Ву пише: 


“Не е лош момент за инвеститорите да изчакат да се приложи законът за връщането на средната стойност.”Той се позовава на теория в техническия анализ, която предполага, че волатилността на цените на активите и историческата възвръщаемост в крайна сметка се връщат до дългосрочното средно или средно ниво за целия набор от данни.


В случая на въпросния осцилатор, това би означавало, че неговата графика в крайна сметка ще има отскок нагоре. Това би довело до увеличаване на високоликвидното предлагане. Каква е връзката на този процес с историческата цена на BTC?


На първо място, струва си да разгледаме периодите, когато високоликвидният шоков осцилатор на предлагането достига изключителни нива на свръхпродаденост. Графиката по-долу съпоставя най-ниските стойности на индикатора с цената на BTC.


Виждаме, че в 3 от 5 случая най-ниските нива на шоковия осцилатор на предлагането съвпаднаха с макро дъна на цената на BTC. Такъв беше случаят в случаи 1, 3 и 4. Осцилаторът отскочи от дъното и цената на Биткойн никога не се върна до толкова ниски нива след това.


В 2 от 5 случая обаче ниското ниво на осцилатора не отбеляза абсолютното дъно на цената на BTC. Това се случи в случаи 2 и 5. Вярно, ниското ниво на индикатора сигнализира за локално дъно на цената на Биткойн, но по-късно цената падна още по-ниско (оранжеви линии). Интересното е, че последващите дъна на BTC бяха достигнати при по-високи стойности на осцилатора.


Друг начин да разгледаме връзката между двете графики, публикувани от Уили Ву, е да анализираме потенциалните тенденции. Хипотетично може да се предположи, че ако дъното на осцилатора съответства на дъното на цената на Биткойн, тогава след като бъде достигнато, човек би очаквал да започне възходящ тренд и в двете графики.


Всъщност историческият анализ предоставя много примери за такава положителна корелация. Най-често те включват динамичен възходящ тренд, който следва продължителен период на натрупване. Два такива случая се случиха на бичия пазар през 2012-2013 г., два през 2016-2017 г. и два през 2020-2021 г. (зелени площи).


Понякога обаче увеличението на високоликвидния шоков осцилатор на предлагането не води до повишаване на цената на Биткойн. Виждаме три такива случая – два по време на мечия пазар 2014-2015 г. и един по време на мечия пазар през 2018 г. По това време цената на Биткойн или падаше, или беше в странична тенденция. Това беше потвърждение за дългосрочен мечи пазар.
Днес индикаторът за шок в предлагането, представен от 
Уили Ву, е в своя ATL. Това е потенциално възходящ сигнал за цените на биткойн. Въпреки това, за да бъде потвърден, индикаторът – според коментарите на Уили Ву – трябва преди всичко да се върне към средната стойност.

Telegram

СПОДЕЛИ: СПОДЕЛЯНИЯ

Подкрепете CryptoDNES

QR код към биткойн адреса:

QR код към етериум адреса:

Популярни Новини
Все още няма коментари!

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван.

This site is protected by reCAPTCHA and the Google Privacy Policy and Terms of Service apply.

Още Биткойн Новини

Биткойн (BTC), Етериум (ETH) и Solana (SOL): готови за отскок?

Крипто анализатор, който предвиди края на бичия пазар на криптовалути, сега прогнозира големи отскоци за Биткойн (BTC), Етериум (ETH) и Solana (SOL).

септември 25, 2022 18:38 1 мин. четене

Ето от какво зависи представянето на Биткойн – А. Хейс

Съоснователят на BitMEX Артър Хейс обръща внимание на ключово ниво на подкрепа, което би трябвало да притеснява трейдърите и инвеститорите, които са поставили дълги позиции на Биткойн (BTC).

септември 25, 2022 13:23 1 мин. четене

Тези три криптовалути дават признаци на сила – Santiment

Според фирмата за крипто анализи Santiment Биткойн (BTC) и XRP подават бичи сигнали на фона на пазарния спад.

септември 24, 2022 10:56 1 мин. четене

Биткойн: Европейска фондова борса листва BTC ETP

Новият крипто финансов продукт с екологична насоченост е представен от дъщерно дружество на DeFi Technologies.

септември 23, 2022 20:48 1 мин. четене