НАЧАЛО Крипто Крими

Bithumb намали предполагаемите загуби от хака до 17 милиарда

ЮНИ. 28, 2018 20:45 1 МИН . ЧЕТЕНЕ
СПОДЕЛИ: СПОДЕЛЯНИЯ
 Bithumb намали предполагаемите загуби от хака до 17 милиарда

Bithumb е намалил прогнозираната сума на парите, изгубени в хака, от 35 милиарда вон (около 31 милиона долара) до 19 милиарда вон (около 17 милиона долара), според това изявление.

 Bithumb за пръв път съобщи за хакя на 20-ти юни, временно спирайки всички депозити и тегления. Южнокорейското министерство на науката и технологиите оттогава започна разследване на причините зад хака.

Bithumb пише днес, че "основната причина" за намаляване на оценката на загубите на 17 млн. долара е "текущото участие, подкрепа и сътрудничество на обмените за криптoвалута и фондациите за криптовалути по целия свят", отбелязвайки също така, че преместването на крипто активи от горещи портфейли към студени портфейли като помощ при спиране на щетите.

Днешното съобщение очертава 11-те откраднати криптовалути с 2,016 Биткойн (BTC), които са на стойност около 12,3 млн. Долара от времето за пресата и 2,219 Етериум (ETH), които са на стойност около 965,000 долара по време на писане на статията.

Bithumb все още иска от потребителите да се въздържат от внасяне на депозити, докато не бъде издадено допълнително съобщение.

Криптовалутите реагираха по различен начин на хакове, като някои ситуации, като Bithumb, доведоха до обещание да се възстановят всички средства на засегнатите клиенти, а други, като BitGrail, доведоха до съдебни битки и изземване на портфейлите на фирмата.

СПОДЕЛИ: СПОДЕЛЯНИЯ

Подкрепете CryptoDNES

QR код към биткойн адреса:

QR код към етериум адреса:

Популярни Новини
Мнения (0)
Изкажете мнение
Още Крипто Крими новини

Съдят Ledger заради 'прикриване на пробива на сигурността'

Първоначалната жалба, подадена до Окръжния съд на САЩ за Северния окръг на Калифорния, твърди, че Ledger и Shopify (платформа за електронна търговия, която си партнира с Ledger) "небрежно са допуснали...
АПР. 11, 2021 17:10 1 МИН . ЧЕТЕНЕ

Съдия отхвърли искането на SEC за финансовите записи на директорите на Ripple

SEC беше поискала личните финансови записи за последните осем години на Брад Гарлингхаус и Крис Ларсен, настоящи и бивши главни мениджъри на Ripple. В неотдавнашното решение обаче Нетбърн постанови, ч...
АПР. 11, 2021 11:52 1 МИН . ЧЕТЕНЕ

12 години затвор за мъж опитал да си купи химическо оръжие с Биткойн

Джейсън Уилям Сисър, мъж от Мисури, се опита да купи опасно химическо оръжие в тъмната мрежа с Биткойн. Той каза на потенциалния продавач, че възнамерява да го използва скоро, като по този начин ще уб...
АПР. 10, 2021 11:55 1 МИН . ЧЕТЕНЕ

Изтекоха данните на половин милиард потребители на Facebook

Според анализатор на сигурността, чувствителна лична информация на над половин милиард потребители на Facebook е изтекла на добре известен хакерски форум - потенциален риск за милиони търговци на крип...
АПР. 5, 2021 13:12 2 МИН . ЧЕТЕНЕ
Абонирай се за Крипто Днес Бъди сред първите, които научават за нашите специални новини от крипто света