НАЧАЛО Крипто Крими

Bithumb намали предполагаемите загуби от хака до 17 милиарда

ЮНИ. 28, 2018 20:45 1 МИН . ЧЕТЕНЕ
СПОДЕЛИ: СПОДЕЛЯНИЯ
 Bithumb намали предполагаемите загуби от хака до 17 милиарда

Bithumb е намалил прогнозираната сума на парите, изгубени в хака, от 35 милиарда вон (около 31 милиона долара) до 19 милиарда вон (около 17 милиона долара), според това изявление.



Bithumb за пръв път съобщи за хакя на 20-ти юни, временно спирайки всички депозити и тегления. Южнокорейското министерство на науката и технологиите оттогава започна разследване на причините зад хака.

Bithumb пише днес, че "основната причина" за намаляване на оценката на загубите на 17 млн. долара е "текущото участие, подкрепа и сътрудничество на обмените за криптoвалута и фондациите за криптовалути по целия свят", отбелязвайки също така, че преместването на крипто активи от горещи портфейли към студени портфейли като помощ при спиране на щетите.

Днешното съобщение очертава 11-те откраднати криптовалути с 2,016 Биткойн (BTC), които са на стойност около 12,3 млн. Долара от времето за пресата и 2,219 Етериум (ETH), които са на стойност около 965,000 долара по време на писане на статията.

Bithumb все още иска от потребителите да се въздържат от внасяне на депозити, докато не бъде издадено допълнително съобщение.

Криптовалутите реагираха по различен начин на хакове, като някои ситуации, като Bithumb, доведоха до обещание да се възстановят всички средства на засегнатите клиенти, а други, като BitGrail, доведоха до съдебни битки и изземване на портфейлите на фирмата.

СПОДЕЛИ: СПОДЕЛЯНИЯ

Подкрепете CryptoDNES

QR код към биткойн адреса:

QR код към етериум адреса:

Популярни Новини
Мнения (0)
Изкажете мнение
Още Крипто Крими новини

Tether е глобен за пореден път

Tether беше глобен с $41 милиона долара в петък от Комисията за търговия със стокови фючърси на САЩ (CFTC) поради липса на достатъчно парични резерви, достатъчно консистентно, за да се каже, че едноим...
ОКТ. 21, 2021 10:47 2 МИН . ЧЕТЕНЕ

Измамници откраднаха $1.4 милиона в Биткойн през приложения за запознанства

Scammers stole $1.4 million through Bitcoin dating app scam, says report https://t.co/68wlzQ2HtR— iMore (@iMore) October 14, 2021Потребителите на iPhone губят $1.4 милиона от крипто измамнициПотребите...
ОКТ. 15, 2021 08:44 1 МИН . ЧЕТЕНЕ

Заплашват студент с нож заради неговия Биткойн

Жертвата е била заплашена с нож само няколко дни след като се е записала в християнския университет в Кентърбъри, където споменала за въпросните криптовалути на своя съквартирант.По време на 20-минутн...
ОКТ. 13, 2021 20:32 1 МИН . ЧЕТЕНЕ

Създател на NFT проект изчезва с близо $3 милиона в Етериум

Изглежда, че създателят на популярната серия NFT Evolved Apes се е укрил с инвестиционни средства на стойност $2.7 милиона. "Evil Ape", псевдонимът на създателя, вече не е в социалните медийни платфор...
ОКТ. 6, 2021 14:36 2 МИН . ЧЕТЕНЕ
Абонирай се за Крипто Днес Бъди сред първите, които научават за нашите специални новини от крипто света