НАЧАЛО Крипто Крими

Главният прокурор на Ню Йорк обвинява Tether и Bitfinex в злоупотреба

АПР. 27, 2019 17:00 2 МИН . ЧЕТЕНЕ
СПОДЕЛИ: СПОДЕЛЯНИЯ
 Главният прокурор на Ню Йорк обвинява Tether и Bitfinex в злоупотреба

На 25-ти април офисът на главният прокурор на Ню Йорк Летиция Джеймс твърди, че компанията iFinex, която стои зад Bitfinex и Tether, злоупотребява с 900 милиона долара парични резерви на Tether, за да скрие загубата от $ 850 милиона.

Малко след това, цената на Биткойн спадна със седем процента спрямо щатския долар.


На Binance, най-големият крипто обмен в света, двойката от BTC/USDT спадна от около $ 5,500 до дъно за деня от $ 5,102, регистрирайки спад от 7,2%. Оттогава най-голямата криптовалута се възстанови до около $ 5,248.

Твърдението на прокуратурата на Ню Йорк не се ограничава до краткосрочното движение на цената на BTC и други големи криптовалути. Ако Bitfinex e загубил 850 милиона долара в транзакция, която е изпратила до компания, базирана в Панама, наречена Crypto Capital Corp и си е осигурила достъп до 900 милиона долара в Tether, това би могло да има дълготраен ефект върху публичното възприятие на крипто пазара.


Делото, заведено от главния прокурор, може да бъде разделено на две основни части.

  1. На първо място, Bitfinex загуби 850 милиона долара, като изпрати средствата на фирма в Панама, откъдето трудно ще ги възвърне.

  2. На второ място, Tether даде достъп на Bitfinex до неговите парични резерви.


Ако се докажат, твърденията могат да влошат доверието на инвеститорите в пазара на криптовалути, както към пазара на стабилни монети.

Докато някои анализатори очакваха скандалът с Tether да доведе до голям спад в цената на Биткойн, доминантната криптовалута и останалата част от пазара се възстановиха доста добре в кратък период от време.Възстановяването показва, че зависимостта на пазара от Tether е намаляла чувствително през последните месеци с въвеждането на Gemini Dollar и USDC на Circle.


Въпреки че пазарът е на червено, някои експерти са предположили, че скандалът с Tether разкри, че компанията всъщност има голям резерв в брой и може поддържа своя фиксиран курс 1:1 с американския долар.


Технически, Tether е подкрепен от американски долари, но проблемите на Bitfinex може да компрометират способността USDT да остане 100% подкрепен от пари в брой по всяко време.

В официалният документ, издаден от кабинета на главния прокурор, се казва следното:

Според документите, Bitfinex вече е взел поне 700 милиона долара от резервите на Tether. Тези транзакции - които също не са разкрити на инвеститорите - третират паричните резерви на Tether като корпоративен фонд на Bitfinex и се използват за скриване на огромните, неразкрити загуби и невъзможност на Bitfinex да се справят с изтеглянията на клиенти.


https://t.me/joinchat/GVKUGRH2XQaG9Ww6oeui4Q

СПОДЕЛИ: СПОДЕЛЯНИЯ

Подкрепете CryptoDNES

QR код към биткойн адреса:

QR код към етериум адреса:

Популярни Новини
Мнения (0)
Изкажете мнение
Още Крипто Крими новини

Поредният блокчейн мост претърпя хак за $100 милиона

Екипът на Harmony се е свързал с националните органи и експерти по блокчейн криминалистика, за да разследва кражбата.1/ The Harmony team has identified a theft occurring this morning on the Horizon br...
ЮНИ. 24, 2022 16:10 1 МИН . ЧЕТЕНЕ

Dogecoin (DOGE) се използва все повече за незаконни транзакции

Базираната в Лондон фирма е открила трансакции с Dogecoin на стойност "милиони долари", свързани с незаконни дейности.Elliptic е установила, че криптовалутата се приема широко на някои популярни пазар...
ЮНИ. 23, 2022 18:45 1 МИН . ЧЕТЕНЕ

Тайландец ограби златарски магазин след лоша инвестиция в Биткойн

Един от тях е тайландски мъж споменат като "Монтри", когото полицията в Банкок арестува 11 часа, след като в понеделник ограби магазин за злато, отмъквайки златни огърлици с тегло около 31,6 унции и н...
ЮНИ. 21, 2022 18:00 2 МИН . ЧЕТЕНЕ

Властите в Южна Корея забраняват на дизайнерите на Terra (LUNA) да напускат страната

Действително, Съвместният екип за разследване на престъпления, свързани с финансови средства и ценни книжа, към Южната районна прокуратура на Сеул наскоро наложи забрана за напускане на страната на "г...
ЮНИ. 21, 2022 07:35 1 МИН . ЧЕТЕНЕ
Абонирай се за Крипто Днес Бъди сред първите, които научават за нашите специални новини от крипто света