НАЧАЛО Други

Bitfinex спира фиатните депозити

октомври 12, 2018 14:47 1 мин. четене
СПОДЕЛИ: СПОДЕЛЯНИЯ
Bitfinex спира фиатните депозити

Голямата крипто борса Bitfinex временно прекратява всички фиатни депозити за еврото, щатския долар, японската йена и британската лирата. Това е според няколко доклада от 11-ти октомври.

Докато обменът не е посочил причина за спирането, той заявява, че депозитите „се очаква да се възобновят в рамките на една седмица“.

Както бе съобщено на 8-ми октомври, борсата наскоро бе подтикната да отговори официално на онлайн слухове, според които Bitfinex е в несъстоятелност и / или среща банкови проблеми. Като част от неотдавнашното си изявление, обмена потвърди, че: „Bitfinex продължава да съществува“ в сферата на сделките с фиатни валути“, но заяви, че това е нещо преобладаващо сред „повечето свързани с крипто организации“.

Изявлението на борсата се дължи отчасти на съобщения, че нейния банков партньор, „Noble Bank International“ в Пуерто Рико, търси купувач и е загубил както Bitfinex, така и свързаната с него фирма Tether като клиенти.

В отговор на докладите на Noble Bank, някои в криптото пространство предположиха, че Bitfinex вече се е прехвърлил към банкиране с HSBC чрез частен акаунт, регистриран под името „Global Trading Solutions“. Обменът не е отговорил официално на тези твърдения, въпреки че подчерта, че всички твърдения, свързани с Noble, „нямат влияние“ върху операциите, преживяемостта или платежоспособността на Bitfinex.

Както вече беше съобщено, историята на банковите взаимоотношения на Bitfinex започва през април 2017 г., когато за Wells Fargo & Co. се твърдеше, че отказват да продължат да оперират като кореспондентска банка. След това Bitfinex заведе дело срещу банката, което бързо беше свалено.

Bitfinex понастоящем е четвъртата по големина борса в световен мащаб спрямо ежедневно търгуван обем, като отбеляза 154% увеличение през 24-часовия период, за да се изтъргуват около $633.4 милиона вчера.

https://t.me/joinchat/GVKUGRH2XQaG9Ww6oeui4Q

Telegram

СПОДЕЛИ: СПОДЕЛЯНИЯ

Подкрепете CryptoDNES

QR код към биткойн адреса:

QR код към етериум адреса:

Все още няма коментари!

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван.

This site is protected by reCAPTCHA and the Google Privacy Policy and Terms of Service apply.

Още Други Новини

Робърт Кийосаки: Доларът ще се срине до януари 2023 г.

След повишаването на лихвените проценти от страна на Федералния резерв до исторически нива доларът (USD) реагира положително.

октомври 2, 2022 18:20 1 мин. четене

MetaMask пуска ново децентрализирано приложение

Както бе обявено от популярният крипто портфейл MetaMask в блог публикация, новото децентрализирано приложение (dApp) помага на потребителите да наблюдават както портфолиата си с криптовалути, така и тези с NFT.

октомври 2, 2022 15:06 1 мин. четене

Facebook и Instagram добавят нови NFT функции

Meta обяви актуализация на функиите си за незаменяеми токени. Платформите Facebook и Instagram ще позволят на базираните в САЩ потребители да свързват своите портфейли и да споделят собствените си NFT с приятели и последователи.

октомври 1, 2022 20:37 1 мин. четене

Още една компания застава на страната на Ripple

Компанията за чартърни полети с частни самолети TapJets се присъедини към I-Remit в опита си да помогне на Ripple.

октомври 1, 2022 19:42 1 мин. четене