НАЧАЛО Други

Bitfinex спира фиатните депозити

ОКТ. 12, 2018 14:47 1 МИН . ЧЕТЕНЕ
СПОДЕЛИ: СПОДЕЛЯНИЯ
 Bitfinex спира фиатните депозити

Голямата крипто борса Bitfinex временно прекратява всички фиатни депозити за еврото, щатския долар, японската йена и британската лирата. Това е според няколко доклада от 11-ти октомври.

 Докато обменът не е посочил причина за спирането, той заявява, че депозитите "се очаква да се възобновят в рамките на една седмица".

Както бе съобщено на 8-ми октомври, борсата наскоро бе подтикната да отговори официално на онлайн слухове, според които Bitfinex е в несъстоятелност и / или среща банкови проблеми. Като част от неотдавнашното си изявление, обмена потвърди, че: "Bitfinex продължава да съществува" в сферата на сделките с фиатни валути", но заяви, че това е нещо преобладаващо сред "повечето свързани с крипто организации".

Изявлението на борсата се дължи отчасти на съобщения, че нейния банков партньор, "Noble Bank International" в Пуерто Рико, търси купувач и е загубил както Bitfinex, така и свързаната с него фирма Tether като клиенти.

В отговор на докладите на Noble Bank, някои в криптото пространство предположиха, че Bitfinex вече се е прехвърлил към банкиране с HSBC чрез частен акаунт, регистриран под името "Global Trading Solutions". Обменът не е отговорил официално на тези твърдения, въпреки че подчерта, че всички твърдения, свързани с Noble, "нямат влияние" върху операциите, преживяемостта или платежоспособността на Bitfinex.

Както вече беше съобщено, историята на банковите взаимоотношения на Bitfinex започва през април 2017 г., когато за Wells Fargo & Co. се твърдеше, че отказват да продължат да оперират като кореспондентска банка. След това Bitfinex заведе дело срещу банката, което бързо беше свалено.

Bitfinex понастоящем е четвъртата по големина борса в световен мащаб спрямо ежедневно търгуван обем, като отбеляза 154% увеличение през 24-часовия период, за да се изтъргуват около $633.4 милиона вчера.

https://t.me/joinchat/GVKUGRH2XQaG9Ww6oeui4Q
СПОДЕЛИ: СПОДЕЛЯНИЯ

Подкрепете CryptoDNES

QR код към биткойн адреса:

QR код към етериум адреса:

Популярни Новини
Мнения (0)
Изкажете мнение
Още Други новини

Facebook ще започне да тества 'криптовалутата' си още тази година

Libra се връща като DiemСлед като беше изправен пред силно отхвърляне от Конгреса на САЩ и регулаторите в световен мащаб и след като повечето от големите партньори на проекта се оттеглиха, Facebook на...
АПР. 20, 2021 16:33 1 МИН . ЧЕТЕНЕ

Venmo на PayPal започва да предлага услуги за продажба, покупка и държане на крипто

PayPal за първи път обяви началото на операциите с Биткойн и няколко други криптовалути през ноември миналата година, позволявайки на своите потребители да купуват и съхраняват Биткойн, Биткойн Кеш, Е...
АПР. 20, 2021 14:11 1 МИН . ЧЕТЕНЕ

Nasdaq пуска търговия на опции за Coinbase акции

Според доклад на Reuters от 19-ти април, представител на Coinbase заяви, че опциите COIN.O ще започнат да се търгуват на Nasdaq във вторник, 20-ти април. Пускането на опции за акции ще предложи н...
АПР. 20, 2021 10:05 2 МИН . ЧЕТЕНЕ

Биткойн е 'алтернативна инвестиция', според заместник-управителя на централната банка на Китай

Breaking: Li Bo, deputy governor of the Central Bank of China, said that crypto assets such as Bitcoin should be used as investment tools or alternative investments. This is the first time that the Ch...
АПР. 19, 2021 21:21 3 МИН . ЧЕТЕНЕ
Абонирай се за Крипто Днес Бъди сред първите, които научават за нашите специални новини от крипто света