НАЧАЛО Алткойни Биткойн

Биткойн загуби $3,000 - ето защо

НОЕ. 26, 2020 13:42 4 МИН . ЧЕТЕНЕ
СПОДЕЛИ: СПОДЕЛЯНИЯ
 Биткойн загуби $3,000 - ето защо

Биткойн загуби близо $3,000 за няколко часа, което доведе цената до $16,917 към момента на писане на статията.

 

От отварянето на тегления от OKEx, предполагаемите анти-крипто разпоредби в САЩ и увеличения приток към борсите, ето няколко причини, поради които сривът може да се е случил.

 

1 - OKEx и китайските миньори

 

OKEx е една от водещите борси за криптовалути на азиатските пазари. Основателят на борсата беше арестуван - както отразихме по-рано тази година - а малко след това борсата замрази тегленията.

 

Докато компанията успокояваше клиентите си, че няма от какво да се притесняват, портфейлите на OKEx имаха около 200,000 BTC. Това означава, че не е изключено инвеститорите, които са поели отново контрола върху своите притежания, да я продадат с цел печалба.

 

Възможно е също китайските миньори да използват борсата, за да продадат част от печалбите от добива. В крайна сметка, се съобщава, че копачите са имали проблеми с плащането на сметките си за ток, тъй като правителството е замразило банковите им карти.

 

Заслужава да се отбележи, че OKEx първоначално заявиха, че ще отворят тегленията утре, но го направиха ден по-рано и по време на азиатската търговска сесия.

 

2 - Нови предполагаеми разпоредби в САЩ 

 

Главният изпълнителен директор на водещата американска борса за криптовалути, Coinbase - Брайън Армстронг - се опасява от регулации, които предполагаемо са били предложени от държавния министър на финансите.

 

Регламентът се отнася до самостоятелно хоствани портфейли за криптовалута. Високопоставеният изпълнителен директор се притеснява, че ако бъдат приложени, това може да навреди на потребителите, както и общата роля на САЩ в крипто.

 

Предлаганият набор от правила би трябвало да изисква от борси да правят проверки на самоличността на потребителите, които използват самостоятелно хоствани портфейли, преди да завършат транзакция. Това е пряка намеса в поверителността, която криптовалутите могат да предложат.

 

3 - Не е имало корекция на ралито

 

Досега в това рали, Биткойн само се е покачвал. На 22-ри ноември криптовалутата имаше много нестабилен ден на търговия, достигайки максимум в рамките на деня от около $18,770 и минимум в рамките на деня от $17,600 - разлика от $1,100. В крайна сметка обаче, BTC се установи около $18,435, затваряйки деня с незначителна загуба.

 

Днес криптовалутата загуби около $3,000 на Binance. Вчера беше достигнала връх от около $19,500 и днес падна до $16,400, преди да се възстанови до $17,289, където се търгува към момента на писане на статията.

 

Това представлява спад от около 15% и много търговци го бяха предвидили. Интересно е да се види как ще се представи пазарът в краткосрочен план.

 

4 - Нивото от $20,000 е силна техническа и психологическа съпротива

 

Повечето хора със сигурност си спомнят каква битка беше за BTC да превземе категорично съпротивата на $10,000. Това е така, защото това беше важна психологическа съпротива, освен че беше и силно техническо ниво за мечките.

 

Сега, същото важи и за $20,000, но с двойна сила. Това е не само силна техническа съпротива, защото е близо до най-високата стойност за всички времена, но е още по-силна психологическа съпротива. В крайна сметка, никога в историята си Биткойн не се е търгувал решително над това ниво. Само на няколко борси е успявал да пробие нивото, при това за кратко.

 

След $20,000 се разкриват необятни хоризонти пред цената, но докато това се случи, биковете имат много работа.

 

5 - Притокът на средства към борсите може да означава засилен натиск от страна на продавачите

 

Основната криптовалута почти удвои стойността си от началото на октомври. Биткойн превзе зоната от около $10,000 до $19,500 за по-малко от два месеца.

 

Подобно забележително увеличение за сравнително кратко време означава, че много инвеститори в BTC виждат значително повишение в стойността на инвестициите си. Естествено, може да се предположи, че някои от тях са решили да вземат известна печалба.

 

Според Ки Янг Жу, главен изпълнителен директор на аналитичната компания CryptoQuant, точно това се е случило.

 

Средният приток на борси” се увеличи малко преди масивния спад, което е индикация, че китовете са депозирали големи количества BTC в платформи за търговия с криптовалути.

 

Такива значителни количества биха могли да насаждат натиск от страна на продажбите, което да доведе до бързи, краткосрочни сривове. Въпреки това, Янг твърди, че дългосрочните верижни показатели все още “казват, че натискът за покупки надделява”.
6 - Индексът на страх и алчност

 

Друга причина за срива на Биткойн може да е засиленото FOMO (страх от пропускане). Търсенията за “купуване на Биткойн” скочиха в Google Trends с постепенното нарастване на цената.

 

Броят на новосъздадените адреси в мрежата на BTC също нарасна до върховете, последно отчетени по време на параболичното увеличение на цените в края на 2017 г. и началото на 2018 г.

 

Индексът дава отчет на изключителна алчност. По думите на легендарния инвеститор Уорън Бъфет - важно е да се “страхувате, когато другите са алчни”.

 

Във всеки случай, отчет от 93 алчност е исторически индикатор, че пазарът вероятно го очаква корекция.

Ако искате да разберете за причините зад скорошния подем на Биткойн - прочетете тук!

Telegram

СПОДЕЛИ: СПОДЕЛЯНИЯ

Подкрепете CryptoDNES

QR код към биткойн адреса:

QR код към етериум адреса:

Crypto Book
Свалете БЕЗПЛАТНО '10 Златни Правила на Крипто Инвеститора'

Научете всичко, което трябва да знаете за инвестиции в Биткойн и други криптовалути директно от хора с 7 годишен опит в сферата

warning

ВАЖНО: Ние никога няма да ви пращаме спам или да продаваме данните ви на трети лице.

Мнения (0)
Изкажете мнение
Още Биткойн новини

Биткойн може действа като злато според Банката на Сингапур

Голямата институция обаче вярва, че BTC и други алткойни могат да заменят златото по отношение на това да служат като запас от стойност. Още от въвеждането на Биткойн в края на 2000-те години хор...
ЯНУ. 25, 2021 22:52 1 МИН . ЧЕТЕНЕ

Биткойн е по-сигурен от злато и облигации

В статия, публикувана в CNN, Скарамучи и колегата на му от SkyBridge Брет Месинг твърдят, че BTC е станал жизнеспособен вариант за дългосрочни инвеститори, търсещи убежище от инфлацията.  Ав...
ЯНУ. 25, 2021 21:22 1 МИН . ЧЕТЕНЕ

Valkyrie Digital Assets подава заявление за Биткойн ETF

Фондът Valkyrie Bitcoin ще бъде включен в списъка на Нюйоркската фондова борса и Coinbase Custody Trust Company, LLC ще служи като попечител на предложения ETF, според регистрираната в Далас Valkyrie ...
ЯНУ. 25, 2021 14:54 1 МИН . ЧЕТЕНЕ

MicroStrategy купува още Биткойн

Неговият главен изпълнителен директор Майкъл Сейлър написа в Twitter, че MicroStrategy е похарчил 10 милиона долара, за да придобие 314 BTC. MicroStrategy has purchased approximately 314 bitcoins for ...
ЯНУ. 24, 2021 21:16 2 МИН . ЧЕТЕНЕ
Абонирай се за Крипто Днес Бъди сред първите, които научават за нашите специални новини от крипто света