НАЧАЛО Други

Coinbase прекратява маржин търговията на 26-ти ноември

НОЕ. 25, 2020 22:59 2 МИН . ЧЕТЕНЕ
СПОДЕЛИ: СПОДЕЛЯНИЯ
 Coinbase прекратява маржин търговията на 26-ти ноември

Крипто борсата Coinbase планира да прекрати цялата маржин търговия на 25-ти ноември 2020 г., поради неотдавнашните разпоредби на Комисията по търговия с фючърси (CFTC).

 

Базираната в Сан Франциско платформа за търговия обяви във вторник, че ще попречи на клиентите да извършват нови маржин сделки, от 22:00 UTC (универсално координирано време) в сряда, като едновременно с това отменя всички отворени лимит поръчки.


Coinbase ще прекрати функцията за маржин търговия изцяло през следващия месец, след изтичане на съществуващите позиции. Когато клиентите търгуват на марж, те ефективно заемат средства от борсата или брокера, за да покрият разходите за инвестиция в актив като ценна книга или криптовалута. Това позволява на търговците да използват своите позиции, като по този начин увеличават печалбите или загубите.


 Борсата посочи "скорошни насоки" от CFTC, позовавайки се на тези на Комисията от март относно "действителната доставка" на дигитални активи като причина за това решение, но не уточни кой аспект от насоките е довел до хода.


Тези насоки, които се коренят в принудителното действие от 2016 г. срещу Bitfinex, се стреми да предостави правила за това кога може да се каже, че клиентът законно е получил контрол над криптовалутата, включително когато клиентът придобива крипто чрез марж или продукт с ливъридж.


Активите, закупени чрез ливъридж или маржин договор, не могат да бъдат ликвидирани, съгласно указанията.


Действителна доставка


Coinbase изглежда казва, че е трудно, ако не и невъзможно, да отговори на изискванията на CFTC, че нито тe, нито свързаното с тях лице могат да имат какъвто и да е контрол върху криптовалута, след като бъде доставена в съответствие с условията на марж договор.


Съгласно условията на ръководството на CFTC "действителна доставка" е настъпила, когато клиент контролира закупената криптовалута, включително ако е придобита чрез марж или продукт с ливъридж, а продавачът няма контрол върху въпросната криптовалута.


Coinbase се е справял с тази точка в миналото. В писмо за коментар до CFTC, обсъждащо предложените тогава насоки, борсата пише, че филиалите на продавача трябва да могат да държат криптовалутите.


"Изискването на неограничена способност за прехвърляне на цифрови активи на практика би означавало, че американските субекти и регулираните субекти, или субектите, използващи студено съхранение или други методи за защита на активите, не могат да държат дигитални активи, придобити чрез маржин транзакции“, пише тогавашният главен директор по правни въпроси и риск Майк Лемпрес през 2018г.


В окончателните насоки, одобрени през 2020 г., се казва, че офериращият, продавачът или свързаните с него лица не могат да имат никакъв интерес, законно право или контрол върху комодити.


По същество Coinbase ще трябва да се регистрира в CFTC като комодити борса, ако иска да продължи да предлага продукти с ливъридж.


Други борси в САЩ, като Kraken, също предлагат маржин търговия. Говорител не отговори веднага на искане за коментар дали борсата също разглежда действителните насоки за доставка.


"Вярваме, че са необходими ясни и здрави разпоредби за продуктите за маржин кредитиране, за да се защити и осигури спокойствие на клиентите в САЩ", се казва в блог публикацията на Coinbase.


"Очакваме с нетърпение да работим в тясно сътрудничество с регулаторите, за да постигнем тази цел."

Telegram

СПОДЕЛИ: СПОДЕЛЯНИЯ
Crypto Book
Свалете БЕЗПЛАТНО '10 Златни Правила на Крипто Инвеститора'

Научете всичко, което трябва да знаете за инвестиции в Биткойн и други криптовалути директно от хора с 7 годишен опит в сферата

warning

ВАЖНО: Ние никога няма да ви пращаме спам или да продаваме данните ви на трети лице.

Мнения (0)
Изкажете мнение
Още Други новини

Pornhub вече приема криптовалутите XRP, DOGE, BNB и USDC

Заедно с XRP масивният видео сайт започна да приема плащания в стабилната монета USDC някъде през последния месец, според The Block. Също така сега се приемат за плащания в Dogecoin (DOGE) и Bina...
ЯНУ. 21, 2021 13:41 1 МИН . ЧЕТЕНЕ

Крипто изкуство на Рик и Морти се продава за $150,000

 Наречен “Първото някога издание на Rick And Morty Cryptoart”, токенизираното произведение на изкуството бе продадено на тих търг за $150,000.  Nifty Gateway съобщи новината в Twitter на 19-ти януари....
ЯНУ. 21, 2021 09:40 1 МИН . ЧЕТЕНЕ

Биткойн ферма копае на полярния кръг

Градът може скоро да се прочуе с различен тип копаене - сега той е дом на първата Биткойн ферма в Арктика. BitCluster, руският собственик на съоръжението, вече планира разширяване след стартиране на о...
ЯНУ. 19, 2021 17:37 2 МИН . ЧЕТЕНЕ

Иронично: Откриха библейско съобщение в блок 666,666 на Биткойн

Но на 18-ти януари някой остави библейско послание в неговия блокчейн. "Не се оставяй да те побеждава злото; но ти побеждавай злото чрез доброто." от Римляни 12:21.Биткойн (и други блокчейни) позволяв...
ЯНУ. 20, 2021 15:28 1 МИН . ЧЕТЕНЕ
Абонирай се за Крипто Днес Бъди сред първите, които научават за нашите специални новини от крипто света