НАЧАЛО Алткойни Биткойн

Биткойн все още е най-добре представящият се актив от началото на годината

ОКТ. 9, 2019 10:00 1 МИН . ЧЕТЕНЕ
СПОДЕЛИ: СПОДЕЛЯНИЯ
 Биткойн все още е най-добре представящият се актив от началото на годината

Ако трябва да обобщим възвръщаемостта към края на третото тримесечие на годината, Биткойн е най-добре представящият се актив до момента, въпреки срива през септември.

Биткойн е безспорният победител


На 1-ви януари най-старата криптовалута стартира от $3,746, според данни на Coinmarketcap. Към момента на писане на статията, Биткойн се търгува на стойност около $8,200. Това предполага 119% годишна печалба, което прави BTC най-добрият актив за момента.

Прогнозите са, че криптовалутата ще запази този етикет до края на годината.

Биткойн почти докосна нивото от $14,000 в края на юни. Въпреки това, дигиталната валута образува низходящ триъгълник, който накрая беше пробит отдолу през септември.

Всъщност, миналия месец BTC претърпя най-лошите си четири седмици от ноември 2018 г. и едно от най-лошите си тримесечия някога по отношение на процентното представяне. Въпреки това, "кралят" на криптовалутите продължава да доминира в пространството и да показва по-висока доходност от акции и други активи.

Интересното е, че Биткойн все още е "първа цигулка" на крипто пространството, тъй като дългоочакваният алткойн сезон все още не е започнал.

Големите активи дори не са близо


Ако проверите златото, актив, който споделя някои прилики с BTC по отношение на ограничено предлагане и употреба, ще видите, че той показва 16% възвръщаемост от началото на годината. Флагманската криптовалута, подобно на златото, се възползва от китайско-американския търговски конфликт, несигурността за Брекзит и геополитическото напрежение.

Индексът S&P 500 се е увеличил с повече от 20% от началото на годината. Това е отличен резултат за индекса на фондовите пазари в САЩ, който на няколко пъти достигна рекордни нива, но все още не е достатъчно, за да се конкурира с Биткойн. Ето как криптовалутата се сравнява със S&P 500, NASDAQ, нефта и златото:

Нивото на ефективност и волатилността на BTC доказват, че той не корелира с традиционните активи, което го прави чудесна възможност за диверсификация.

Докато Биткойн показва най-добри резултати сред основните активи, има някои високорискови активи с по-добра възвръщаемост, като по-малко известни монети или дребни акции.

СПОДЕЛИ: СПОДЕЛЯНИЯ
Свалете БЕЗПЛАТНО '10 Златни Правила на Крипто Инвеститора'

Научете всичко, което трябва да знаете за инвестиции в Биткойн и други криптовалути директно от хора с 7 годишен опит в сферата

ВАЖНО: Ние никога няма да ви пращаме спам или да продаваме данните ви на трети лице.

Мнения (0)
Изкажете мнение
Още Биткойн новини

Агенция за недвижими имоти продава църква за Биткойн

Продавачът е готов да получи плащане в биткойнСпоред обява в Rightmove, основен британски портал за недвижими имоти, продавач е пуснал за продажба църква от 18 век, превърната в имот със седем спални ...
ОКТ. 15, 2019 15:00 1 МИН . ЧЕТЕНЕ

Крипто кит прехвърли Биткойн на стойност близо $1 милиард за нищожна такса

Това, което е най-интересно е, че който стои зад тази огромна транзакция, му се е наложило да плати само $3,90 в такси, според данните на блокчейна.Whale alert! 🐋 Someone moved 112,027 BTC ($935M) in ...
ОКТ. 15, 2019 10:00 1 МИН . ЧЕТЕНЕ

Броят на Биткойн милионерите се увеличава

Броят на адресите, притежаващи над 1000 монети, както и броят на BTC милионерите са се увеличили тази година, заедно с показателите за здравето на мрежите, като хешираща мощност. Биткойн адресите на...
ОКТ. 14, 2019 22:00 2 МИН . ЧЕТЕНЕ

Биткойн ще революционализира работата на правителствата от цял свят

В Medium публикация, Дрейпър нарече Биткойн „стартъп валута“ и похвали технологията зад нея. Биткойн срещу трибализъмСпоред Дрейпър, биткойн и DLT (технологията на разпределения леджър), географски...
ОКТ. 14, 2019 11:00 1 МИН . ЧЕТЕНЕ
Абонирай се за Крипто Днес Бъди сред първите, които научават за нашите специални новини от крипто света