НАЧАЛО Алткойни Биткойн

Биткойн все още е най-добре представящият се актив от началото на годината

ОКТ. 9, 2019 10:00 1 МИН . ЧЕТЕНЕ
СПОДЕЛИ: СПОДЕЛЯНИЯ
 Биткойн все още е най-добре представящият се актив от началото на годината

Ако трябва да обобщим възвръщаемостта към края на третото тримесечие на годината, Биткойн е най-добре представящият се актив до момента, въпреки срива през септември.

Биткойн е безспорният победител


На 1-ви януари най-старата криптовалута стартира от $3,746, според данни на Coinmarketcap. Към момента на писане на статията, Биткойн се търгува на стойност около $8,200. Това предполага 119% годишна печалба, което прави BTC най-добрият актив за момента.

Прогнозите са, че криптовалутата ще запази този етикет до края на годината.

Биткойн почти докосна нивото от $14,000 в края на юни. Въпреки това, дигиталната валута образува низходящ триъгълник, който накрая беше пробит отдолу през септември.

Всъщност, миналия месец BTC претърпя най-лошите си четири седмици от ноември 2018 г. и едно от най-лошите си тримесечия някога по отношение на процентното представяне. Въпреки това, "кралят" на криптовалутите продължава да доминира в пространството и да показва по-висока доходност от акции и други активи.

Интересното е, че Биткойн все още е "първа цигулка" на крипто пространството, тъй като дългоочакваният алткойн сезон все още не е започнал.

Големите активи дори не са близо


Ако проверите златото, актив, който споделя някои прилики с BTC по отношение на ограничено предлагане и употреба, ще видите, че той показва 16% възвръщаемост от началото на годината. Флагманската криптовалута, подобно на златото, се възползва от китайско-американския търговски конфликт, несигурността за Брекзит и геополитическото напрежение.

Индексът S&P 500 се е увеличил с повече от 20% от началото на годината. Това е отличен резултат за индекса на фондовите пазари в САЩ, който на няколко пъти достигна рекордни нива, но все още не е достатъчно, за да се конкурира с Биткойн. Ето как криптовалутата се сравнява със S&P 500, NASDAQ, нефта и златото:

Нивото на ефективност и волатилността на BTC доказват, че той не корелира с традиционните активи, което го прави чудесна възможност за диверсификация.

Докато Биткойн показва най-добри резултати сред основните активи, има някои високорискови активи с по-добра възвръщаемост, като по-малко известни монети или дребни акции.

СПОДЕЛИ: СПОДЕЛЯНИЯ
Свалете БЕЗПЛАТНО '10 Златни Правила на Крипто Инвеститора'

Научете всичко, което трябва да знаете за инвестиции в Биткойн и други криптовалути директно от хора с 7 годишен опит в сферата

ВАЖНО: Ние никога няма да ви пращаме спам или да продаваме данните ви на трети лице.

Мнения (0)
Изкажете мнение
Още Биткойн новини

Биткойн пъзелът за $ 17,000 остава нерешен

Пъзелът е изображение на ‘Сатоши Накамото’ или поне на това, което повечето хора възприемат като лика му, дори и да не знаем как изглежда. Изображението се състои от лабиринт и по някакъв начин този л...
ЯНУ. 27, 2020 08:00 1 МИН . ЧЕТЕНЕ

Nasdaq проявяват интерес към Биткойн фючърси

В ново интервю за Bloomberg, Фридман каза:"Работим с индустрията и със страхотен партньор, за да разберем дали това е най-правилното за нас. И мисля, че все още оценяваме това. [...] Ако ще създадете ...
ЯНУ. 26, 2020 21:00 1 МИН . ЧЕТЕНЕ

Чанпен Джао отговаря на критиките на Питър Шиф

В Twitter публикация на 25-ти януари Чанпен Джао (известен като “CZ”) твърди, че Шиф не успява да сее недоверие към флагманската криптовалута сред последователите си на социалните медии.“Мисля, че Пит...
ЯНУ. 26, 2020 10:00 1 МИН . ЧЕТЕНЕ

Биткойн може и да не замени парите, но дигиталните плащания са бъдещето

Проучването разкрива, че докато дигитални плащания, включително криптовалути, се смята, че ще "нарастват със светлинна скорост" през следващото десетилетие, парите няма да изчезнат скоро.  Въпре...
ЯНУ. 25, 2020 09:00 2 МИН . ЧЕТЕНЕ
Абонирай се за Крипто Днес Бъди сред първите, които научават за нашите специални новини от крипто света