НАЧАЛО Биткойн

Биткойн: Структурата на пазара се променя – какво означава това?

12.02.2024 18:00 2 мин. четене
СПОДЕЛИ: СПОДЕЛЯНИЯ
Биткойн: Структурата на пазара се променя – какво означава това?

Понастоящем Биткойн (BTC) се стреми към устойчиво рали, тъй като има за цел да надмине предишния си исторически връх след период на волатилност по-рано през годината.

Интересното е, че целта на Биткойн е определена на $50,000, а пазарните анализатори отдават този потенциален скок на неотдавнашното одобрение на спот BTC борсово търгувани фондове (ETF) и на предстоящото халвинг събитие.

В този контекст Хънтър Хорсли, главен изпълнителен директор на мениджъра на крипто индексни фондове Bitwise Invest, предполага, че 2024 г. ще разкрие истинската оценка на Биткойн на капиталовите пазари.

В неотдавнашна публикация в X (Twitter) на 9 февруари Хорсли изтъкна значителното въздействие на Биткойн ETF-ите върху динамиката на цените, което позволява по-широко участие на пазара.

Забравете това, което си мислехте, че знаете за цената на Биткойн. През 2024 г. ще станем свидетели на това как пълният капиталов пазар наистина оценява Биткойн“, отбеляза той.

Според Хорсли пазарът е навлязъл в нова фаза на определяне на цената на Биткойн, при която стойността на водещата криптовалута ще се определя от пазарните сили. Въвеждането на Биткойн ETF привлече по-разнообразни инвеститори, което доведе до увеличаване на пазарното участие.

Хорсли оприличи тази промяна на сценарий, при който търсенето на дадена къща внезапно нараства, сигнализирайки за фундаментална промяна в динамиката на цените на Биткойн.

Промяна в динамиката на пазара на Биткойн

В отговор на изказването на Хорсли, Дейвид Лоуант, ръководител на проучванията в първокласната брокерска компания за дигитални активи Falcon X, изрази своето съгласие, като предположи, че пазарната структура на Биткойн вече е претърпяла положителни промени.

Наблюденията на Лоуант предполагат, че въвеждането на Биткойн ETF-и е оказало положително въздействие върху стабилността на пазара, което е довело до намаляване на волатилността.

Перспективите на двамата експерти за бъдещата ценова траектория на Биткойн са изградени, тъй като BTC печели положителни настроения, особено в светлината на потенциалното забавяне на изходящите потоци от ETF Grayscale Bitcoin Trust.

Заслужава да се отбележи, че Биткойн не стана свидетел на значително рали след одобрението на ETF, като анализаторите отдават това на прибирането на печалби от GBTC.

Telegram

СПОДЕЛИ: СПОДЕЛЯНИЯ
Още Биткойн Новини

Цената на Биткойн може тежко да се срине според топ анализатор

Според известен анализатор предстоят значителни сътресения за Биткойн (BTC), водещата криптовалута.

05.03.2024 12:00 1 мин. четене

Биткойн: Предстои ли шок на предлагането?

Тъй като бичият ръст на Биткойн продължава, в общността все по-често се говори за потенциални пречки при закупуването на BTC.

05.03.2024 11:00 1 мин. четене

Прогноза за Биткойн: $120,000 на хоризонта, но може да има корекция преди това

Анализаторът на CryptoQuant MAC.D прогнозира предстоящ възходящ ръст на Биткойн (BTC), който може да достигне до $120,000.

05.03.2024 6:00 2 мин. четене

Биткойн проби $67,000: Ще има ли рекорд преди халвинга?

Биткойн (BTC) продължава да очертава нова траектория, докато се приближава към априлското си халвинг събитие, като в началото на търговията в понеделник водещата криптовалута се покачи дори над $67,000 и сега се доближава до историческия си връх от $69,000 още повече.

04.03.2024 19:31 1 мин. четене

Подкрепете CryptoDNES

QR код към биткойн адреса:

QR код към етериум адреса:

Все още няма коментари!

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван.

This site is protected by reCAPTCHA and the Google Privacy Policy and Terms of Service apply.