НАЧАЛО Прессъобщения

Bitcoin Spark вкарва хибриден Proof-of-Process модел в мрежата на Етериум

август 25, 2023 17:00 3 мин. четене
СПОДЕЛИ: СПОДЕЛЯНИЯ
Bitcoin Spark вкарва хибриден Proof-of-Process модел в мрежата на Етериум

От създаването на Биткойн блокчейн технологията претърпява постоянен напредък. Особено внимание заслужава Етериум, която е втората по големина криптовалута по отношение на пазарната капитализация и отбелязва значителен напредък в тази област. 

Най-новата иновация е свързана с прилагането на хибриден консенсусен механизъм, познат като доказателство за процес (Proof-of-Process, PoP) – подход, който привлича значително внимание от страна на инвеститорите и начина, по който ще оформи бъдещето.

Разбиране на разликите: PoW и PoS

При разбирането на блокчейн технологията човек трябва да се ориентира в специализирани терминологии и сложни понятия. Сред тях са два често срещани термина – доказателсвто за работа (PoW) и доказателство за залог (PoS).


Тази статия е спонсорирано съдържание и не отразява мнението на екипа на CryptoDnes. Материалът не представлява инвестиционен съвет.


Тези механизми служат за удостоверяване на транзакциите, като същевременно улесняват добавянето на нови блокове в блокчейн системата. Първоначално възприет от Биткойн, PoW изисква от миньорите да решават сложни математически пъзели за потвърждаване на транзакциите, както и за генериране на нови блокове. 

Този метод изисква значителна изчислителна мощност, както и енергийни ресурси, което поражда опасения за околната среда поради профила му на високо потребление на енергия.

PoS от своя страна функционира на различен принцип, при който валидаторите се избират въз основа на притежаваните от тях монети, които са готови да “заложат” за генерирането на нови блокове. Този метод се счита за по-енергийно ефективен и сигурен, като намалява вероятността от 51% атака. 

Той обаче е критикуван и за това, че потенциално води до централизация, тъй като тези, които притежават повече монети, имат по-голям шанс да бъдат избрани за валидатори.

Етериум освен това е обявен за “световния компютър” благодарение на функционалността си за смарт договори и потенциала си да бъде домакин на децентрализирани приложения (dApps). 

Хибридният PoP механизъм привлича вниманието на инвеститорите

В стремежа си да съчетае най-доброто от PoW и PoS, Bitcoin Spark въведе хибриден консенсусен механизъм за доказателство за работа в мрежата на Етериум. Този хибриден модел, известен като доказателство за процес (Proof-of-proces, PoP), използва сигурността на PoW на Биткойн, като същевременно позволява мащабируемостта и енергийната ефективност на PoS на Етериум.

При PoP миньорите се състезават за добавяне на блокове към блокчейна, подобно на PoW. Вместо да решават математически задачи обаче, те “доказват“, че са извършили определено количество “работа” под формата на валидиране на транзакции. След това тази “работа” се “залага” в мрежата на Етериум, подобно на PoS.

Въвеждането на този хибриден консенсусен механизъм беше посрещнато със значителен интерес от страна на инвеститорите.Това е така, защото той предлага потенциално решение на проблемите с мащабируемостта, които тормозят Етериум, като същевременно запазва сигурността, предлагана от PoW на Биткойн.

Понастоящем Bitcoin Spark е изключително търсено ICO и според експертите и Етериум китовете, които подкрепят проекта, ще се разпродаде доста бързо.

Заключение

Докато продължаваме да проучваме възможностите, които блокчейн технологията предлага, става все по-ясно, че бъдещето на това пространство е в способността да се адаптира, да се въвеждат иновации и да се комбинират най-добрите аспекти на различни модели, за да се създадат решения, които са сигурни, мащабируеми и устойчиви. 

Химбридният PoP консенсусен механизъм на Bitcoin Spark и неговата висока достъпност представляват значителна стъпка в тази посока.

Повече за Bitcoin Spark и ICO тук:

Уебсайт: https://bitcoinspark.org/

Купете BTCS: https://network.bitcoinspark.org/register


Тази статия е спонсорирано съдържание и не отразява мнението на екипа на CryptoDnes. Материалът не представлява инвестиционен съвет.

Telegram

СПОДЕЛИ: СПОДЕЛЯНИЯ
Още Прессъобщения Новини

Кой проект има потенциал да създаде милионер? Сравнение на SPCT, XRP и TON

Скокът на XRP срещу бичото рали на Toncoin срещу експлозивните печалби на VC Spectra. Открийте иновативните монети, които движат крипто пространството: XRP, TON и SPCT!

септември 24, 2023 10:22 4 мин. четене

ApeMax ли е следващата голяма криптовалута, която ще избухне? Най-добрата предварителна продажба за 2023 г.

Във вечно динамичната крипто екосистема непрекъснато се появяват нови токени, всеки от които има за цел да донесе уникална полезност или иновация.

септември 23, 2023 19:05 3 мин. четене

Bitcoin може да достигне $100,000 през 2024, Bitcoin BSC има 10х потенциал

Биткойн е може би най-известната и със сигурност най-голямата криптовалута щом се касае до пазарна капитализация. Към момента на писане на статията цената за един токен е почти $27,000.

септември 23, 2023 18:30 3 мин. четене

Bitcoin Spark набира над $2 милиона по време на ICO събитието, може ли Shiba Inu да поддържа темпото?

Bitcoin Spark влезе в заглавията на крипто вестниците, след като набра над $2 милиона по време на своето неотдавнашно ICO събитие.

септември 23, 2023 17:00 4 мин. четене

Подкрепете CryptoDNES

QR код към биткойн адреса:

QR код към етериум адреса:

Все още няма коментари!

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван.

This site is protected by reCAPTCHA and the Google Privacy Policy and Terms of Service apply.