НАЧАЛО Прессъобщения

Bitcoin Spark срещу XRP: Подробен преглед на сигурността и мащабируемостта

септември 16, 2023 17:00 4 мин. четене
СПОДЕЛИ: СПОДЕЛЯНИЯ
Bitcoin Spark срещу XRP: Подробен преглед на сигурността и мащабируемостта

Bitcoin Spark и XRP са изтъкнати играчи със значително влияние в сферата на дигиталните валути. Съответните им качества предизвикват дискусии относно сигурността и мащабируемостта в блокчейн общността.

Всеки от тях изпъква с уникални, силни страни и характеристики.

Bitcoin Spark (BTCS)

Bitcoin Spark провежда вълнуващо ICO, което в момента е в пета фаза при цена от $2.50 за токена. Покупката по време на този етап дава право на инвеститорите да получат 9% бонус. При стартирането на проекта притежателите на токени от петата фаза могат да постигнат до 436% печалба. Bitcoin Spark разгръща нов технологично усъвършенстван консенсусен механизъм, познат като доказателство за процес (Proof-of-Process, PoP).


Тази статия е спонсорирано съдържание и не отразява мнението на екипа на CryptoDnes. Материалът не представлява инвестиционен съвет.


PoP съчетава силните страни на PoS и PoW механизмите. Миньорите в мрежата на BTCS ще трябва да стейкват токени и да осигуряват изчислителна мощност, за да получават награди. Този процес на добив може да се извършва чрез смарт устройства във виртуална среда, което го прави достъпен за всеки, независимо от изчислителните му възможности. Този подход има за цел да се справи с централизацията на добивната мощност в Биткойн, където тя е съсредоточена сред няколко субекта със значителни ресурси.

Bitcoin Spark се справя с мащабируемостта, таксата за транзакции и скоростта, като намалява времето, необходимо за всеки блок, и увеличава капацитета за индивидуални транзакции във всеки блок. Вследствие на това за по-кратък период могат да се приемат определен брой транзакции, което води до значително подобряване на потребителското изживяване в мрежата.

Приложението на Bitcoin Spark служи като портал за достъп до продуктите и услугите на BTCS. То предлага редица проектни предложения за потенциални инвеститори, включително добив, валидиране, отдаване под наем на изчислителна мощност и разпределение на награди. 

Разпределението на възнагражденията използва усъвършенствани алгоритми за осигуряване на справедливост, а приложението включва вграден калкулатор на възнагражденията, който помага на миньорите да оценят потенциалните си приходи. Системата за смарт договорите е надеждна, като включва множество езици и слоеве за изпълнение, консенсус, добив и награди.

BTCS е преминала притежава KYC сертификат от Cognitos, както и одит на смарт договора, за да се даде приоритет на сигурността на средствата на инвеститорите. Това демонстрира ангажимента на BTCS да предостави сигурна и потенциално печеливша инвестиционна възможност. Bitcoin Spark ще въведе слой за смарт договори, интегриран в основната мрежа, което ще позволи на разработчиците да използват различни езици за програмиране за изграждане на приложения. Тази интеграция предлага широк спектър от възможности за разработчиците да създават dApps.

Добра инвестиция ли е XRP?

XRP, разработена от Ripple Labs, функционира като система за сетълмент и разплащания, която работи в глобален мащаб, надхвърляйки географските граници. XRP предлага редица функционалности, включително да служи като инвестиционна опция, средство за обмен на традиционни валути и други криптовалути и да улеснява безпроблемните трансакции. 

Нейната цел е да се превърне в основен играч в международните парични преводи и да революционизира слоя за брутен сетълмент в реално време (RTGS), използван от големите финансови институции. Нейната всеобхватна мисия е съсредоточена върху оптимизирането на ефективността и скоростта на трансграничните транзакции. Решението XRP съчетава предимствата на блокчейн технологията с опита на утвърдени финансови структури.

XRP твърдо се е утвърдила като значим претендент в сферата на криптовалутите. Ripple Labs, структурата, която стои зад токена XRP, е въвлечена в правен спор с Комисията по ценните книжа и фондовите борси на САЩ (SEC) от края на 2020 г., което повдига критичен въпрос: Представлява ли XRP ценна книга?

Въпреки частичната победа на XRP, SEC е обжалвала решението.

Частичната правна победа на Ripple предизвика рязко покачване на цената на XRP от юли насам. Стойността на XRP може да продължи да се повишава до края на 2023 г., тъй като правната победа е голям етап след три години, което прави инвеститорите в XRP доста оптимистични. Общите пазарни нагласи на Ripple може да се променят, след като SEC обжалва.

Bitcoin Spark, със своя стратегически подход, подобрена токеномика и ясна пътна карта, е готова да предизвика утвърдените гиганти. Тъй като крипто пазарът се развива, проектът BTCS ще предложи уникални възможности на инвеститорите да станат част от продължаващата крипто революция.

Повече за Bitcoin Spark и ICO тук:

Уебсайт: https://bitcoinspark.org/

Купете BTCS: https://network.bitcoinspark.org/register


Тази статия е спонсорирано съдържание и не отразява мнението на екипа на CryptoDnes. Материалът не представлява инвестиционен съвет. Препоръчваме на читателите да извършат собствено проучване, преди да вземат каквито и да било решения.

Telegram

СПОДЕЛИ: СПОДЕЛЯНИЯ
Още Прессъобщения Новини

3 криптовалути с потенциал да превърнат $50 в $5,000 до 2026 г.

Криптовалути като Uniswap (UNI) и ApeCoin (APE) се развиват добре, но все пак според анализаторите VC Spectra (SPCT) има по-обещаващи бичи перспективи. Ето защо!

октомври 1, 2023 20:01 4 мин. четене

Защо пазарът на криптовалути беше толкова “заспал” през септември

През септември крипто пазарът се представи слабо, като ключовите показатели като обеми, волатилност и отворен интерес (OI) останаха слаби през целия месец.

октомври 1, 2023 17:00 2 мин. четене

Прогноза за цената на Dogecoin от изкуствен интелект

Въпреки продължителния мечи пазар, Dogecoin (DOGE) успя да запази позицията си сред десетте най-големи криптовалути по пазарна капитализация. 

октомври 1, 2023 15:00 2 мин. четене

Виталик Бутерин коментира бъдещето на Етериум и децентрализацията

Виталик Бутерин, съосновател на Етериум, неотдавна разгледа опасенията за централизация в екосистемата на най-големият алткойн.

октомври 1, 2023 13:00 1 мин. четене

Подкрепете CryptoDNES

QR код към биткойн адреса:

QR код към етериум адреса:

Все още няма коментари!

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван.

This site is protected by reCAPTCHA and the Google Privacy Policy and Terms of Service apply.