НАЧАЛО Биткойн

Биткойн скочи до $47,000 – целият пазар е на зелено

март 28, 2022 13:05 1 мин. четене
СПОДЕЛИ: СПОДЕЛЯНИЯ
Биткойн скочи до $47,000 – целият пазар е на зелено

Биткойн, най-голямата криптовалута по пазарна капитализация, премина $47,000 в понеделник след внезапен скок, за първи път от началото на януари.

BTC се търгува под $45,000 от януари, но в понеделник избухна до връх от $47,245, според данни от CoinMarketCap.

Повечето от топ 50 криптовалути демонстрират възходящо ценово движение в понеделник сутринта, като капитализацията на глобалния крипто пазар се движи над $2.12 трилиона.

Можем да погледнем към факта, че акциите се търгуват много, много добре. Те бяха подкрепени въпреки опасенията около войната в Украйна и, разбира се, затягането на Федералния резерв. Трябва да имаме предвид, че криптовалутите се търгуват като рисков актив”, каза старши пазарен анализатор на City Index Тони Сикамор.

Биткойн наскоро беше приет от основателя на Terra До Куон, който планира да натрупа BTC на стойност $10 милиарда като резерви за своята екосистема на стабилни монети.

Прочети Още: Етериум (ETH) е готов да избухне до над $6,000 – Bloomberg

През годината се появиха силни новини за крипто, като имаше заглавия по целия свят, от дарения за помощ на Украйна в лицето на руската агресия до положителни настроения от страна на ЕС и законодателите на САЩ.

Мнозина вярваха, че сме се преминали към период на приемане на крипто и проникване на блокчейн в мейнстрийма. Въпреки че Биткойн все още е с 30% под най-високите си стойности за всички времена, той се държи добре през 2022 г. с относително ниска волатилност според собствените си стандарти. Неговата корелация със S&P 500 наскоро достигна 17-месечен връх, показвайки колко стабилен е той.

Telegram

СПОДЕЛИ: СПОДЕЛЯНИЯ

Подкрепете CryptoDNES

QR код към биткойн адреса:

QR код към етериум адреса:

Все още няма коментари!

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван.

This site is protected by reCAPTCHA and the Google Privacy Policy and Terms of Service apply.

Още Биткойн Новини

Биткойн (BTC): Русия засилва натиска си в копаенето на криптовалути

Докато инвеститорите скърбят за загубата от инвестираните от тях средства, миньорите на Биткойн (BTC) се борят да оцелеят. В резултат на това цената на BTC продължи да пада дори при нарастващите разходи за електроенергия, използвана за добив на актива. Въпреки това много миньори от Русия имат желание да придобият съоръжения за добив.

декември 4, 2022 22:05 1 мин. четене

Очакванията за цената на Биткойн (BTC) са все по-ниски

Неотдавнашно проучване показва, че общественото възприятие за бъдещата стойност на Биткойн е по-песимистично след срива на FTX.

декември 4, 2022 21:11 1 мин. четене

Ето кои са топ транзакциите на крипто китовете през изминалата седмица

През изминалата седмица станахме свиделите на не малко транзакции на крипто китове. Общата им стойност е над $3 милиарда, а Binance са помогнали за осъществяването на около 80% от тях.

декември 4, 2022 17:55 1 мин. четене

„Купувайте Биткойн“, препоръчва изследовател от Харвард на централните банки

Изследовател по икономика от Харвард публикува нов работен документ, в който препоръчва на централните банки по света да започнат да купуват Биткойн.

декември 4, 2022 10:05 1 мин. четене