НАЧАЛО Биткойн

Биткойн скочи до $47,000 – целият пазар е на зелено

март 28, 2022 13:05 1 мин. четене
СПОДЕЛИ: СПОДЕЛЯНИЯ
Биткойн скочи до $47,000 – целият пазар е на зелено

Биткойн, най-голямата криптовалута по пазарна капитализация, премина $47,000 в понеделник след внезапен скок, за първи път от началото на януари.

BTC се търгува под $45,000 от януари, но в понеделник избухна до връх от $47,245, според данни от CoinMarketCap.

Повечето от топ 50 криптовалути демонстрират възходящо ценово движение в понеделник сутринта, като капитализацията на глобалния крипто пазар се движи над $2.12 трилиона.

Можем да погледнем към факта, че акциите се търгуват много, много добре. Те бяха подкрепени въпреки опасенията около войната в Украйна и, разбира се, затягането на Федералния резерв. Трябва да имаме предвид, че криптовалутите се търгуват като рисков актив”, каза старши пазарен анализатор на City Index Тони Сикамор.

Биткойн наскоро беше приет от основателя на Terra До Куон, който планира да натрупа BTC на стойност $10 милиарда като резерви за своята екосистема на стабилни монети.

Прочети Още: Етериум (ETH) е готов да избухне до над $6,000 – Bloomberg

През годината се появиха силни новини за крипто, като имаше заглавия по целия свят, от дарения за помощ на Украйна в лицето на руската агресия до положителни настроения от страна на ЕС и законодателите на САЩ.

Мнозина вярваха, че сме се преминали към период на приемане на крипто и проникване на блокчейн в мейнстрийма. Въпреки че Биткойн все още е с 30% под най-високите си стойности за всички времена, той се държи добре през 2022 г. с относително ниска волатилност според собствените си стандарти. Неговата корелация със S&P 500 наскоро достигна 17-месечен връх, показвайки колко стабилен е той.

СПОДЕЛИ: СПОДЕЛЯНИЯ

Подкрепете CryptoDNES

QR код към биткойн адреса:

QR код към етериум адреса:

Популярни Новини
Все още няма коментари!

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван.

This site is protected by reCAPTCHA and the Google Privacy Policy and Terms of Service apply.

Още Биткойн Новини