НАЧАЛО Биткойн

Биткойн превъзхожда златото

септември 29, 2020 15:11 3 мин. четене
СПОДЕЛИ: СПОДЕЛЯНИЯ
Биткойн превъзхожда златото

Изпълнителният директор на Real Vision и бивш мениджър на Goldman Sachs, Раул Пал, обяснява защо е преместил повече от половината от портфолиото си в Биткойн.

В ново интервю с водещия на подкаста ‘The Breakdown‘, Натаниел Уитмор, Пал казва, че Биткойн сега е топ резервен актив въпреки високите нива на волатилност.

Що се отнася до активите, които са запас от стойност, Пал казва, че разговор с изпълнителния директор на MicroStrategy, Майкъл Сайлър, му е отворил очите защо Биткойн превъзхожда златото.

Ако погледнете предлагането на златото, то е около 2% на година, така че те обезценяват златото с 2% на година, защото [търсенето и предлагането не са уравновесени]… и ако го изчислите, това е в общи линии темпа на инфлацията, така че, ако пресметнете и това, всъщност губите покупателна сила.

Разгледах всичко срещу баланса на четирите най-големи централни банки по отошение на темп на растеж. Златото се справи добре. То се справи с 50% по-зле от баланса [на банките]. Единственият актив в света, който всъщност се представи по-добре от балсните на G4 e Биткойн. Той е единствения.

Пал казва, че според него, BTC е в ранните етапи на нов бизи пазар и в крайна сметка смята, че цената на един Биткойн може да достигне $1,000,000. Той казва, че волатилността на флагманската криптовалута в крайна сметка ще избледнее, тъй като пазарната му капитализация расте и институциите намират законосъобразни начини за влизане в пространството.

Биткойн беше уникален. Започна като [идея]. Идваше от индивиди. Нищо друго не е минало по този път. И сега трябва да влезем в институциите. Институциите ще следят цената, но освен ако това не е приемлив актив за тях – т.е. да могат да го съхраняват, да го оценяват, да го поставят в сметките си – няма да направят нищо …

Но действителната пазарна капитализация на самия актив в крайна сметка ще ги стимулира, а не представянето. Защото не забравяйте, видяхме го с индустрията на хедж фондовете и всичко останало – колкото повече тези хора се струпват, с течение на времето волатилността намалява, защото има много повече по-големи купувачи и продавачи и в крайна сметка ценовата структура на цялата индустрия се променя . Което е добре. Биткойн ще се превърне от ракета в крайцер. И трябва да се случи. Но не още. Бихме искали да направим това на по-висока цена, моля.

На въпроса какво би било необходимо, за да го накара да намали своята “безотговорно дълга” позиция в Биткойн, Пал посочи възхода на нововъзникващите пазари като единственото нещо, което може да промени мнението му.

Ако доларът падне, това може да са нововъзникващи пазари. Това е единственото нещо, което може да се конкурира за моя капитал за Биткойн в следващите три години.

Telegram

СПОДЕЛИ: СПОДЕЛЯНИЯ
Още Биткойн Новини

Халвингът на Биткойн разбива мита за намаляващата възвръщаемост

Неотдавнашна публикация в Twitter, в която се подчертава историческото представяне на цената на Биткойн след всяко халвинг събитие, предизвика интригуващи дискусии в крипто общността.

май 30, 2023 7:00 4 мин. четене

ChatGPT: Може ли Етериум да изпревари Биткойн?

Попитахме чатботът на OpenAI, ChatGPT дали е възможно един ден Етериум да надмине Биткойн като криптовалута номер едно.

май 29, 2023 17:30 2 мин. четене

Биткойн временно проби $28,000 след споразумението за дълга на САЩ

Биткойн за кратко проби над $28,000 след като Белия дом успя да се споразумее за предварителна сметка за дълга на САЩ.

май 29, 2023 14:00 1 мин. четене

Може ли Биткойн да се възроди през 2023 г.?

Биткойн, най-голямата криптовалута в света, се търгува в сравнително тесен диапазон около $26,250. През последните няколко седмици актива преживя тенденция на спад поради проблеми като спрени тегления и високи такси за транзакции.

май 29, 2023 10:45 4 мин. четене

Подкрепете CryptoDNES

QR код към биткойн адреса:

QR код към етериум адреса:

Все още няма коментари!

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван.

This site is protected by reCAPTCHA and the Google Privacy Policy and Terms of Service apply.